maanantai 27. joulukuuta 2010

Talven rinsessa ja muita joululahjoja

Joulunpyhät vietettiin Villaviidakossa varsin onnistuneesti, nyt vuorossa joululahjojen esittelyä:

Lumirinsessa

Malli: Rinsessa-myssy, Ulla 03/08
Lanka: BC Garn Lucca valkoisena
Menekki: 61 grammaa
Puikot: Knit Pro pyörö 4 mm

Ihastuin rinsessa-mallineuleeseen kun neuloin itselleni syksyllä kaulurin. Myssystäkin tuli samalla ohjeella kerrassaan suloinen, kun tikuttelin sellaisen mummolleni joululahjaksi. Lankana loistava Lucca, ohjeen lankaa reilusti paksumpi, joten silmukkamäärän laskin uudelleen. Vois neuloa itelle samanlaisen...

Joulusukat

Malli: Perussukka
Lanka: 7 veljestä viininpunainen ja vaalea harmaa
Menekki: jotain 80 g, koko 42-43
Puikot: Knit Pro sukkikset 3,75 mm

Vaarille kotisukat vuodenaikaan sopivalla värityksellä. 52 silmukkaa, kantapää lyhennetyin kerroksin, muutama raita & sädekavennus. Hyvät tuli :)

Miunkin paketeista kuoriutui kerrassaan mainioita joululahjoja, oon kai ollut kiltisti tänä vuonna ;) Katsokaa vaikka näitä inspiroivia neulekirjoja!

Mummolta sain Pitsihuivit Neuloen -kirjan, mahdoton määrä kauniita malleja! Kaksi muuta, englanninkielistä neulekirjaa miulle lahjoitti valveutunut pikkuveljeni joka ilmeisesti seuraa neuleblogimaailmaa, kun osasi valita tuon Brave New Knitsin :D Upea kirja täynnä kauniita (ja osa melko haastavia) neuleita, joiden suunnittelijat ovat kaikki tunnettuja neulebloggaajia. Mukana mm. Mari Muinonen ja Ysolda Teague. Myös Ohio Knitting Millsin kirja on mielenkiintoinen aikamatka amerikkalaiseen neulehistoriaan. Se sisältää neulemalleja 40-, 50-, 60-, ja 70-luvuilta, joiden ohjeet on sovellettu nykylangoille. Nyt riittää taas ohjeita!

torstai 23. joulukuuta 2010

Joulu, joulu tullut on!

Myö suunnataan tänään anoppilaan joulun viettoon, ja sieltä ylihuomenna Ouluun miun mummolaan. Ensi viikolla pitäisi sitten muuttaa maalle, jaiks! Yritän ehtiä päivittelemään tänne niitä salaisempia joululahjoja jossain laatikoiden pakkaamisen ja huonekalujen purkamisen välissä.



Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2011 kaikille lukijoille!

maanantai 20. joulukuuta 2010

Lämmintä harmaata vol 2.

Pipoputkessa jatketaan, lisää tilausjoululahjoja:


Pikkuveljen lämmityshattu

Malli: oma
Lanka: 7 veljestä villansukanharmaa kaksinkertaisena
Menekki: 102 g, koko suuuuuri
Puikot: Knit Pro pyörö 8 mm

Pikkuveli 21-vee tilasi ison ja muhkean kääntöreunaisen pipon harmaan kaulaliinan kaveriksi, jonka neuloin hänelle viime jouluna. Tästä päähineestä tuli niin mahtava, kuohkea ja lämmin että olen siihen enemmän kuin tyytyväinen! Vois neulaista itelle samanlaisen punaisena :) Ja nimen omaan neulaista, tässä tais mennä vaan parituntinen... Pahoittelen huonoa kuvaa josta ei välity pipon mahtavuus, mutta ulkona on jo liian pimeää, ja tämä täytyy saada käärittyä jo pakettiin.

perjantai 17. joulukuuta 2010

Yhden illan sukat

Olen ainakin kerran aiemmin syksyllä maininnut Kuopiossa pyörivästä Joulusukat 2010 -projektista, jossa tänä vuonna kerättiin sukkia ja muitakin neuleita vähävaraisille. Sukkia saatiin kasaan mahtava määrä, 607 paria! Ne jaettiin ruokajakelun yhteydessä Männistön koululla tämän viikon tiistaina ja perjantaina. Mie olin projektissa mukana neulomassa, ja hakemassa keräyspisteistä sukkia talteen. Olin myös jakamassa sukkia neljän muun vapaaehtoisen kanssa.

Tiistaina kävi nopeasti ilmi, että lasten sukkia tulisi jäämään yli kymmeniä pareja, kun taas miesten sukat loppuivat kesken, viimeiset jäivät ilman. Tämä suretti miuta sen verran että tartuin eilen iltapäivällä sukkapuikkoihin, neuloin vähän kotona, vähän neuletapaamisessa ja illalla kotisohvalla, ennen puoltayötä oli valmista.

Army green

Malli: Perussukka á la mie
Lanka: Novita Isoveli, armeijanvihreä
Menekki: isoon miesten kokoon 130 g
Puikot: Bambusukkikset 5 mm

Melkein samanlaiset kuin aikaisemmat, samaan keräykseen jo syksyllä neulomani sukat. 1o 1 n -joustetta, taviskantapää, sädekavennus. Kokoluokkaa 43-45. Saipahan ainakin yksi iso mies jalkansa lämpimiksi.

Vielä pari kuvaa jakotilaisuudesta. Sukkavuori:

Mie freesinä, valmiina koitokseen:

Jakaminen oli aika hektistä hommaa, sopiva pari piti löytää kiireesti kun ihmiset piti saada äkkiä pois seuraavien alta. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, ja sadat sukkaparit löysivät uudet onnelliset omistajat :)

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Lämmintä harmaata

Operaatio Päänlämmitys jatkuu, tässä viimeisin valmistunut tilausjoululahja.

Warm & Grey

Malli: Oma
Lanka: Rowan WoolCotton, 50% villaa 50% puuvillaa
Menekki: 63 g
Puikot: Knit Pro pyörö 3,5 mm

Ajattelin neulovani Käänteisen tai Cousteau-pipon mutta tästä ei sitten tullut kumpikaan, vaan ihan oma sovellus. 100 silmukkaa, 3 oikein 2 nurin -ribbiä suljettuna noin 22 cm ja sitten kaventelin niin että päälaelle muodostui ruksi.

Materiaali on samaa Joensuusta ostettua josta neuloin syksymmällä kaulurin, ja kuopiolaisesta lankakaupasta sain sitä vielä lisää niin että lanka riitti. Edelleen ihanan sileä ja pehmeä lanka, eikä varmasti kutita lahjansaajan otsaa! Koko on reilu, venyy kevyesti yli 60 cm laajuisenkin pään ympäri.

Pipo matkaa jo postissa kohti kotiseutujani isälleni, jolta olen tainnut miekin tän suuren pääni periä :D

tiistai 14. joulukuuta 2010

Ensimmäiseni

Tuntematon kuriiri toi sen ovelleni eilen ja toivotti hyvää joulua! Joulukuun keskipäivän valo ei aivan riitä tuomaan esille värin syvyyttä, mutta hyvältä se näyttää näinkin :) Tästä pitää kuulemma tehdä jotain ihan vain itselleen!

Vyyhti on siis meidän paikallisen kuopiolaisen lankavaihdon, Kalakukko kakkosen päätöspakettini, mukana saapui myös karkkia, teetä ja kortti. Lähettäjä ei vielä paljastunut, salapoliisityö jatkuu...

torstai 9. joulukuuta 2010

Vähemmän salaisia lahjoja

Viime aikoina puikoilta on tipahdellut salaisia neuleita, joululahjoja joululahjojen perään, joten blogi on hiljainen. Osa lahjaneuleista on kuitenkin vähemmän salaisia, sillä saajat ovat ne itse tilanneet. Niitä siis sopii esitellä!


Raitapipo ja negatiivilapaset

Malli: Perusneuleita omasta päästä
Lanka: Isoveli, mustaa ja fuksiaa
Menekki: Pipoon 66 g ja lapasiin 81 g
Puikot: 4,5 mm bambusukkikset

Lämmityssetti parhaalle ystävälle. Tykkään neuloa Isoveliä, se on mukavan paksua ja sileää. Mustan langan sain Ravelryn Kahelit-ryhmän SYT:inä, koko 70 g kului viimeiseen metriin. Lankalakkoni siis pitää edelleen!

***
Tähän loppuun voitte kuvitella kauniita kuvia upeista langoista joita olen taas koulussa värjännyt. Kuvia ei ole, koska valo ei vaan yksinkertaisesti riitä tähän aikaan vuodesta...