maanantai 31. tammikuuta 2011

Tammikuun tuotokset

Ajattelin että aloitan nyt uuden uljaamman neulevuoden kunniaksi joka kuukauden lopussa katsastamaan, mitä sitä tulikaan tehtyä.

Tammikuun saldo jäi laihaksi, neuloin yhden miesten sukat (144 g) ja virkkasin kaksi koria (160 g). Kuukauden lankakulutus siis 304 grammaa. Oon kuitenkin neulonut koko alkuvuoden kuin hullu, ohuilla puikoilla takki ei vaan ehtinyt valmistua tähän katsaukseen:

Sehän on Manu, kaarrokkeessa mennään!

Siitä tulee iiiiiihana... Hyvästä ohjeesta ja mainiolla langalla on ilo neuloa!

tiistai 25. tammikuuta 2011

Koritus

Maallemuuton jälkeen olen viettänyt vähintään tunnin päivässä linja-autossa. Sanomattakin lienee selvää että jokin matkakäsityö kulkee laukussa mukana. :)

Villakorit

Malli: oma
Lanka: Hjertegarn Incawool ja Fritidsgarn
Menekki: 90 g ja 70 g
Koukku: 10 mm

Incawool tarttui mukaan pari viikkoa sitten Maijan mattopirtistä, kun piipahdin ensimmäistä kertaa naapurikunnan neuletapaamisessa. Tein viime vuonna samasta langasta virkatun & huovutetun korin, ja nyt se sai pirteän värisen kaverin. Virkkasin kyllä koko kerän viimeistä senttiä myöten, mutta valmis kori painoi vain 90 grammaa. Haihtuuko huovutuksessa langasta jotain? Kanervanvärinen kori syntyi vyyhdinjämästä kuvallisen viestinnän luennolla. Kovin hyviä reissutöitä nämä eivät ole, ne valmistuvat liian nopeasti!

***

Mihin aika kuluu? Vauvani on tänään ollut olemassa jo kaksi vuotta! Synttäreitä juhlittiin viime viikonloppuna, ja juhlitaan uudestaan taas tänä sunnuntaina.

Voi sitä riemua kun kynttilät sai kerrankin ihan luvan kanssa puhkua ja puhaltaa sammuksiin!

torstai 20. tammikuuta 2011

Salainen neuleystävä

Lähdinpä jälleen mukaan Salainen neuleystävä -rinkiin kevätkierrokselle. Tämä on nyt kolmas kertani mukana, aiemmista vain hyviä kokemuksia :)

Miulta onkin vielä esittelemättä, mitä lähetin parilleni Korkille syksyn kierroksella!

Syyskuun teema: "On syksy niin ihmeellinen". Paketissa oli punamustaa vironvillaa 100 g, punaruskeaa Raggegarnia 100 g, virkkaus-aiheinen tiskirätti, Sadepäivän ilo-teetä ja salmiakkikurkkupastilleja sekä kortti. Miulla ei ole paketista enää kuvaa, koska syyskuun lopulla vanha kannettavani sanoi sopimuksensa irti ja vei mukanaan myös kaikki kuvat.

Lokakuun teema: "Syysyö". 200 g Novita Luxus Cloudia, käsivoidetta, virkattu kukkarintakoru, Milka-suklaata ja kortti.


Marraskuun teema: "On hanget korkeat nietokset". 100 g Novita Luxus Alpacaa, Fiskarsin kääntösakset, Tilda-askartelunauhoja, valkosuklaalakuja ja kortti.


Joulukuun teema: "Joulu, joulu tullut on". Kerä petroolia seiskaveikkaa, joulukahvia, lautasliinoja, itse huovuttamani heijastinkukka kankaisessa lahjapussissa sekä kortti.

Ps. Tervetuloa uudet lukijat! Blogia on innostavaa kirjoittaa, kun tietää että joku näitä juttuja myös lukee :D

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kangaskatsaus

Kun muutimme tähän 50-luvun omakotitaloon, sen mukana tuli kaikkea jännää. No, polttopuut ja kattolamput ei ehkä ole kovin jänniä, mutta sainpa mie myös laatikon täydeltä ensiluokkaisia kankaita 60- ja 70-luvulta! Tekstiiliraukat olivat joutumassa matonkuteiksi/kirppikselle/roskiin, mutta saivatkin jäädä kotiinsa kun mie adoptoin ne riemusta kiljuen :D

Tässä parhaimmistoa:

Oranssia kukka-ornamentti -kangasta on neljä kapeahkoa ikkunaverhoa.

Ankkurikangasta on kaksi tyynyliinaa, meinasin modifioida niistä suihkuhuoneen ikkunaan pienen kapan.

Oransseja kukkasia on neljä leveää verhoa, näistä sais kivoja sohvatyynyjä, tai Liljalle pussilakanoita taitaitai...

Keltapohjaista ruusukangasta on kaksi kapeaa kappaa.

Punaista kukkakangasta on muutama jo vähän kauhtunut tyynyliina.

Talosta löytyi myös nukensängyt ja petivaatteita, suloisia kankaita jotka ovat parhaillaan pesukoneessa. Mattoja on myös niin paljon että saisin päällystettyä kaikki 130 lattianeliötä niillä kolminkertaisesti! (Tänä aamuna sellainen mattokerros olisikin ollut kiva, kun ulkona oli aamulla pirteät 31 pakkasastetta, ja lattiatasossa meillä on hivenen viileää...)

Tämä kangas sen sijaan ei ole vanha, vaan Finlaysonin ihanaa uustuotantoa. Pussilakanat Olga-kuosilla saatiin jälkihäälahjaksi jouluna.

Talomme mukana saimme myös Liljalle miun kauan himoitseman lastensängyn, pinnalaitaisen Niemen tehtaan "pinottavan" pedin. Siitä lisää kunhan mie ensin kunnostan sen :)

tiistai 11. tammikuuta 2011

Katsaus käsityövuoteen 2010

Ennen kuin startataan puikot sauhuten uuteen neulevuoteen, lienee paikallaan muistella, mitä sitä tuli viime vuonna oikein tehtyä. Kokosin muutamaan kollaasiin tehtyjä töitä, kaikki eivät sentään mahtuneet mukaan. Kuvan alla mallien nimet joita klikkaamalla pääse blogipostaukseen, osa vie vanhan blogini puolelle Vuodatukseen.

Huiveja: Branching out, Citron, Garterrific, Rinsessa-kauluri ja Traveling woman

Sukkia: Kotitossut, Supervauvan polvisukat, Taival-sukat, Cauchyt, Kulkukissat, saapassukat.

Paitoja: Violetti tunika, February Lady, Coffee tunic.

Pipoja: Sockhead hat, Mario-myssy (ja baktus), Grace Lace, Wurm, peruspipo (ja lapaset), Merleena, Vauvanmyssy, Rinsessa-myssy, Lumberjack.

Hienostelua: Mine for Life, Little Sister's Dress, pitsibolero, Razor Cami.

Virkkailuja: Ikuisuuspeitto, Baaribeibin bolero, virkkuukoukkupussi, kammotohvelit.

Ompeluksia: Essu, pellavahame, projektipussit, tilkkupeitto, reissukassi, liivimekko.

Vuonna 2010 neuloin/virkkasin:

-Sukkia/tohveleita/säärystimiä 14 paria
-Lapasia/kämmekkäitä 2 paria
-Huiveja/kaulureita 10 kpl
-Paitoja/takkeja/tunikoita 4 kpl
-Boleroita 3 kpl
-Pipoja/myssyjä 11 kpl
-Toppeja 2 kpl
-Peittoja 2 kpl
-Kirjanmerkkejä 2 kpl
-Koreja 2 kpl
-Virkattuja kukkia n. 80 kpl
-Yhden penalin
-Yhden laukun
-Yhden vauvan unipussin
-Yhden pehmolelun
-Yhden mekon

Langankulutusta en ikävä kyllä voi kertoa, koska en vielä alkuvuodesta punninnut kaikkia neuleita.

Vuonna 2010 opettelin mm. kehräämään värttinällä ja värjäsin ensimmäistä kertaa lankoja kasviväreillä.

Vuonna 2011 aion opetella neulomaan kirjoneuletta kunnolla, neuloa itselleni ainakin yhden paidan TTS-metodilla, ja neuloa muutenkin enemmän isompia neuleita.

lauantai 8. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäiset

Jälkijoululahja miehen hollantilaiselle työkaverille:

Suomi-sukat

Malli: perusperus
Lanka: 7 veljestä marttasininen & luonnonvalkoinen
Menekki: 144 g kokoon 44
Puikot: Knit Pro 3,75 mm

Nyt en kyllä neulo yksiäkään perussukkia tai mitään muutakaan lahjaa enää kenellekään, vaan välillä jotain IHAN ITELLENI!

Entisen kerrostalon sisäpihan sijaan tuijottelen nyt blogatessani tällaista maisemaa:

maanantai 3. tammikuuta 2011

Viime vuoden viimeiset

Viimeiset esittelemättömät joululahjat:

Lämmikkeet

Malli: Peruskolmio
Lanka: Novita Puro (100 % villaa)
Menekki: 100 g per huivi eli yht. 400 g.
Puikot: Knit Pro 7 mm

Anopille, miehen molemmille siskoille ja miehen veljen tyttöystävälle kolmiohuivit. Mukavan pehmoinen ja nopea neuloa, valitsin seiskan puikot että huiveista tulisi ilmavia ja lämpöisiä. Värit oli nimeltään metsä, kaarna, luumupuu, ja mustavalkean nimi pääsi unohtumaan.


Sitten vähän toisenlaisia kädentaitoja. Syksyllä koulussa meillä oli plastisen sommittelun kurssi (=savella läträystä). Ihan hauskaa, muttei ehkä miun ominta hommaa. Muotoilin tuolloin ylijäämäsavesta pienen norsun, jonka nyt maalasin akryylimaaleilla jouluiseksi ja lahjoitin äidilleni joka kerää norsuja.


***
Ai niin se SYTYCK... No siinähän kävi niin nolosti, että tämä tanssija keskeytti, kunto loppui. Ei riittänyt aika, energia eikä into tän muuton ja joululahjatehtaan pyörittämisen lisäksi. Vähän harmittaa, mutta ei kai sitä voi kaikkea ehtiä.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uusi koti

Vuosi vaihtui, mutta sitä ennen kannoimme kaksi päivää tavaraa kerrostalokolmiosta ulos ja omakotitaloon sisään. Täällä sitä nyt ollaan laatikoiden ja säkkien keskellä, yritetään järjestää paikkaa lapsiystävälliseen kuntoon, Lilja kotiutuu mummolasta ylihuomenna.

Talossa riittää kunnostettavaa, vaikka se täysin asumiskuntoinen onkin. Tämä eka talvi myö asutetaan vain alakertaa, yläkerran huoneet pääsee ensimmäisenä remonttiin. Tekemistä riittää seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi :D


***
Muuttohässäkän keskelle saapui myös viimeinen mukava paketti tämän syksyn salaiselta neuleystävältäni: Vironvillaa, teetä, ja puikkostoppareita.

Parikseni paljastui, uskomatonta kyllä, Nurjan kääntöpuolella-blogin annnn. Uskomatonta tämä on siksi, että Annnn lähetti miulle paketin myös Jouluisessa aarrevaihdossa vuosi sitten, sekä kirppisvaihdossa viime kesänä :D Annnn-raukka, kun aina on joutunut miulle vaan paketteja laittamaan, arpaonni ei ole suosinut! Ihania lähetyksiä oon syksyn mittaan saanut, enkä yhtään kyllä taas arvannut kuka niitä lähetteli! Ehdottomasti lähdetään Annnn lankakauppakierrokselle kun seuraavan kerran tuun pääkaupunkiin :)