sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Ken söi kesävoin?

Kesäyön hullutus on loppumaisillaan ja arvatkaas mitä? Mie sain ne valmiiksi, kaikki kakskytviis! Eilen silmukoin viimeisten sukkien kärjet kiinni, ja nyt on niin voittajafiilis että :D Tempauksen aikana valmistui 9 kpl pieniä virkkuita, amigurumi, kahdet vauvantossut, neulatyyny, kolmet sukat, korvikset, pullea tähtikoriste, puuvillainen pikkuliivi sekä miulle että Liljalle, pipo, lapsen lapaset, kassi, keittiöpyyhe, ja pitsihuivi.

Lankaa kulutin tämän kuun aikana 608 grammaa, ja koko kyhäilyn merkeissä paloi yhteensä 1210 grammaa, aika hyvin miulle! Onneksi tuli lähdettyä mukaan: heinäkuun neuloskelu oli rentoa kun ei tarvinnut miettiä että mitäs sitä tekis seuraavaksi, aina oli tikutettavaa tarjolla :P

Kolmesta esittelemättömästä kyhistelystä tässä viimeeksi valmistunut, ja ehkä ihanin ikinä:

Ken söi kesävoin?
Kissa söi kesävoin
Missä kissa? - Aitan alla
Missä aitta? - Maahan kaatui
Missä maa? - Vetehen vieri
Missä vesi? - Härkä särpi
Missä härkä? - Niityllä
Missä niitty? - Viikate vilahti
Missä viikate? - Kannon päässä
Missä kanto? - Toukka kaivoi
Missä toukka? - Kukko nokki
Missä kukko? - Kuusosessa
Missä kuusi? - Kirves kaatoi
Missä kirves? - Seinän alla
Millä sieltä saatanehe?
Haapaisilla halkosilla,
korennoilla koivusilla.

KYH 5/25 Valmis!

Jotain punaista ja makeaa

Malli: Kesävoit Ilun ja Jennin Neulekirjasta
Lanka: Wollmeise Twin (80% Superwash merinoa, 20% polyamidia) värinä Campari Orange
Menekki: 116 g kokoon 39
Puikot: Knit Pro sukkikset 2,5 mm

Sain tämän tulisen värisen Wollmeise-vyyhdin, ensimmäiseni, muistaakseni toissa keväänä kuopiolaiselta kanssaneulojalta vaihdossa. Neulomiskokemuksena mainio, varsinaista väriterapiaa! Olen kuullut lankaa kehuttavan tiukkakierteiseksi mutta petyin hieman, koska näennäisen tiukasta kierteestä huolimatta lanka halkeili kovasti, kun säikeet eivät vaan kertakaikkiaan pysyneet yhdessä. Lieneekö ollut jokin kierrevika? Lisäksi varressa värien lätäköityminen on vähän ärsyttävää, kun jalkaterään taas muodostui kauniita raitoja.

Suunnitellaanko kaikki kivat sukkamallit pohkeettomille ihmisille? Piti lisätä yksi mallikerta varteen, ja siltikään en voinut neuloa niistä tämän pitempiä kun olisivat jääneet kapeiksi. Mallineule on nätti mutta tylsähkö neuloa ilman jotain muuta aktiviteettia ohessa, mainio telkkarineule siis. Jos joskus teen toisen parin, neulon siihen ranskalaisen kantapään. Tämä kansakoulukantapää ei vaan istu jalkaan niin hyvin.

Oli miten oli, nämä sukat on kyllä lähes kymmenen pisteen ja papukaijamerkin arvoiset!

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Laineiden laulu

Tämä pieni perhe vietti perjantaipäivän Joensuussa miun isän veneellä, seilaten Pielisjokea ylös ja alas. Kerrassaan mainio mutta hillittömän kuuma päivä, olisi saanut edes tuulla vähän enemmän. Veneellä on kyllä aina yhtä mukavaa, säästä riippumatta. Kun myö oltiin pieniä, kesäisin vietettiin veneillen monta mukavaa viikkoa, ja Saimaan rannallahan mie oon kasvanutkin. Järvimaisemat on miulle niitä kotoisimpia, ehkä siksi viihdynkin niin mainiosti täällä Itä-Suomessa.

Vähemmän mukavaa oli kyllä se, että kun pysähdyttiin uimaan, mutaisessa pohjassa joku pullonsirpale tai vastaava viilsi nätin vekin miun jalkapohjaan. Illalla siis ajelin vielä Kaaville puhdistettavaksi ja tetanus-piikitettäväksi :<

KYH 24/25 Valmis!

Kivempi kesäkassi

Malli: Inga's Häkelbeutel
Lanka: Scachenmayr Catania Aloe Vera (tumma violetti) ja Catania (vaaleanpunainen) (100% puuvilla)
Menekki: 173 g
Koukku: Clover 3 mm

Alunperin ajattelin virkata kassin isoäidinneliöistä, mutta TiiQ:n toteutuksen nähtyäni päätin tehdä laukusta ohjeenmukaisen. En kyllä osaa virkata englanniksi, joten katsoin vain kuvasta mallia ja annoin koukun heilua. Ja hyvähän siitä tuli, ihana suorastaan. Tein kuitenkin vähän ohjetta pienemmän, tuollaisen käsilaukun kokoisen nyssäkän. Siihen mahtuu just kalenteri, lompakko, kännykkä ja projektipussi ;)

Ostin ihan tätä projektia varten Lumoavasta Langasta Cloverin mainion ergonomisen virkkuukoukun. Miulla oli ennestään yksi sellainen, jonka olen käytössä todennut lyömättömäksi. Tavallisella koukulla pystyn virkkaamaan ehkä vartin kerrallaan (peukalo kipeytyy) mutta tällä välineellä voin koukutella tuntikausia yhteen menoon.

Kyhäilyt on loppusuoralla. Valmistumistaan odottavat vielä lapsen lapaset (peukalot puuttuu), Kesävoi-sukat (vasta puoli sukkaa neulottuna) ja Zetor-huivi (ainakin kolme kaaviontoistoa pitää vielä tikutella). Ja aikaa on siis enaa vain yhdeksän päivää. Ensi viikon vietän perinteisesti Kalajoella yksinlaulukurssilla, joten saa nähdä miten neuleiden käy...

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Maalla asumisen vaaroja

* Täydellisestä hoidon puutteesta huolimatta saatat hukkua viidenkymmenen marjapensaasi tuottamiin viinimarjoihin. Ja ikivanhan mutta elinvoimaisen mansikkamaasi mansikoihin. Ja kaikkeen vihreän vehreään jota kasvimaa työntää ilmoille. Täytyy varmaan palkata virolaisia marjanpoimijoita...

* Elämääkin suurempi hepokatti voi blokata sinulta pääsyn kotiisi istumalla etuoven kahvalla uhkaavana ja pahat mielessä. (Kuva otettu vertahyytävien kiljaisujen, avunhuutojen ja kyllästyneen pelastaja-aviomiehen harjanvarrella huitelun jälkeen.)

* Voit joutua pitämään pakollista neulomistaukoa ajettuasi koko plantaasin nurtsin työnnettävällä leikkurilla (ilman hanskoja tietenkin) ja saatuasi sen tähden hillittömät rakot käpäliisi.

* Saatat joutua huomaamattasi ruusutarhuriksi.

* Kuvausassistenttisi voi salakavalasti anastaa vasta neulomasi keittiöpyyhkeen...

...ja pestä sillä polkutraktorinsa!

KYH 15/25 Valmis!
Punapellavainen (löytyy myös sieltä kasvimaalta...)

Malli: Grandmother's Favorite pidennettynä
Lanka: BC Garn Allino (50% puuvillaa, 50% pellavaa)
Menekki: 46 grammaa
Puikot: 3,5 mm metalliset (joilla en neulo enää ikinä mitään)

torstai 14. heinäkuuta 2011

Sipsutellen jazzailemaan

KYH 7/25 Valmis!

Sipsuttelusukat

Malli: Perussukka jännällä kantapäällä
Lanka: Noro Kureyon sock
Menekki: 58 g kokoon 39
Puikot: Knit pro 2,75 mm

Kummallinen lanka. Karheaa ja epätasaista, väriyhdistelmä aavistuksen psykedeelinen, eikä neulominenkaan ollut varsinainen ilo. Silti lanka jotenkin viehättää. Omituisen riittoisa, sain menemään hädin tuskin puolet kerästä. Sukat taitavat joutua huuhteluainekylpyyn, ehkä ne siitä tasoittuisivat ja pehmenisivät. Molemmissa on täsmälleen sama määrä kerroksia, mutta kuitenkin violettikärkinen on mukavan löppänä, ja sinipunakärkinen virtaviivaisen timmi. Erikoista.

Löysin tämän miulle täysin uuden kantapään Show-off Stranded Socksien ohjeesta. Itse asiassa näistäkin piti tulla tuon mallin mukaiset sukat, mutta Noro ei kerrassaan osannut käyttäytyä ohjeen vaatimalla tavalla. Sukka neulotaan suusta kärkeen päin, ja kantalapun sijaan tehdäänkin kiilalevennykset, jonka jälkeen tehdään ranskalaisen kantapään kaltainen kantapohja, ja kavennellaan kunnes sukassa on taas yhtä monta silmukkaa kuin varressa. Kas näin, klikkaa isommaksi:

Siisti, helppo, nopea ja mahdottoman hyvin miun jalkaan istuva kantapäämalli. Tykkään!

Loppukevennyksenä otos tämänpäiväiseltä maakuntamatkaltamme: Lilja ja Juice, kuin kaksi marjaa!

P.S. Lähden viikonlopuksi Poriin jazzailemaan, siis kuuntelemaan pikkuveljeä (aka. Porin Jazzin Vuoden taiteilijaa 2011). Olen järkyttävän ylpeä sisko!!

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kesän satoa

Osaispa sitä itekin nauttia tästä vuodenajasta niin täysillä kuin eräät...
Tai kyllä miekin osaan myös kesää arvostaa vaikka jatkuvasti helteestä valitankin, uskokaa tai älkää :> Järvessä uiminen ensinnäkin on pop. Samoin kaikki tuoreet maan antimet ovat ainaisen ihastuksen aihe. Varsinkin kun oma mansikkahalme pellon perillä (hoidon täydellisestä puutteesta huolimatta) on alkanut tuottaa marjaa! Ei muuta kun pakastin täyteen kylmän talven varalle ;)

Joo myönnän, talvihan se on jo mielessä. Siksikin, että saatiin just kunnalta kirje, että Lilja joutuu elokuussa uuteen hoitopaikkaan, vaikka haettiin takas samaan paikkaan, missä viime kevät oltiin. Hoitopaikka oli siis pakko irtisanoa, että sain kesä- ja heinäkuulta kotihoidontuet. Ilmeisesti olisi pitänyt olla irtisanomatta, olla koko kesä ilman rahaa ja elää pyhällä hengellä tai jotain.

Se edellinen hoitopaikka oli ihan mahtava ryhmis tuossa kylällä, ja nyt sitten pitää kuskata lasta paljon kauemmas uudelle PPH:lle. Mitenköhän mie sen talvella sinne kärrään, kun meillä on vaan yksi pakkasella kulkeva ajoneuvo, miehen työauto? Huoh. Pistää vähän ihmettelemään nuo päättäjät, kun kaksivuotiasta viskellään hoitopaikasta toiseen...

***
Lappeenrannassa oleskellessamme piipahdin kirjastossa, ja lastenosastolla silmiin sattui hauska kirja joka oli ihan pakko lainata, vaikken tainnut varsinaiseen kohderyhmään kuuluakaan. Anne-Maj Felinin Villasukan Tarina on tunnelmallinen ja kauniisti kuvitettu kirjanen, jota suosittelen kaikille neulojille pilke silmäkulmassa ;)

Kuvassa kirjan kanssa poseeraa viimeisin valmistunut kyhäily. Klikkaa kuva isommaksi, teksti on suloinen!

KYH 14/25 Valmis!

Merimiessukat

Malli: Perussukka Villaviidakon tyyliin
Lanka: 7 veljestä Polkka sinikirjavana
Menekki: 129 g, koko varmaan 43
Puikot: Knit Pro sukkikset 3,75 mm

Nämä on ihan oikeat merimiessukat, menevät nimittäin Oulun merimieskirkon kautta ensi jouluna lahjaksi merimiehille. Langat saimme kanssaneulojan kyydillä tänne Kuopioon sieltä kirkolta, ja ne toimitetaan valmiina sukkina takaisin lokakuuhun mennessä :) Vinkvink oululaiset neulojat, teitä kaivataan myös kipeästi tähän hyväntekeväisyysprojektiin mukaan! Lankoja ei siis tarvitse kustantaa itse, voit osallistua vain neulomalla.

Kyhäilyistäni on kesken vielä kahdet sukat, pitsihuivi, lapaset, keittiöpyyhe ja virkattu kassi. Saa nähdä miten käy...

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Evakossa taas

Johan sitä ehdittiin kotona ollakin kokonaiset kolme päivää kun taas lähdettiin evakkoon, tällä kertaa toiseen mummolaan Lappeenrantaan. Kolmenkymmenen asteen sisälämpötila yhdistettynä rakennuspölyyn ja porakoneiden ja muiden laitteiden korviahivelevään ääntelyyn oli vähän liikaa :D

Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Villavintiön liivin seuraava, paranneltu versio on jo hahmotelma paperilla. Ullaan se siis taitaa lähteä, onhan tässä syyskuuhun asti aikaa kerätä rohkeutta! Ja on se vähän viitsimisestäkin kiinni, ohjeen kirjoittaminen kun ei ole ihan pieni homma. Mutta kyllä mie sen puristan valmiiks, sain uutta voimaa ja intoa kannustavasta palautteestanne :)

Pari pienempää Hullutus-työtäkin on valmistunut.

KYH 22/25 Valmis!

Katsoin mallia Naalepuderista, joka on jo vilahdellut vähän joka blogissa. Itse ohjeesta en ymmärtänyt mitään, mutta kuvan perusteella sai virkattua aika samanlaisen neulatyynyn, jolle kertyi painoa 17 grammaa. Lankana sukka-Noron jämät, koukku 2,5 mm. Ylempi kuva on oikea puoli. Ompelin kuitenkin napin myös alapuolelle, jotta neulatyynyä voi halutessaan käyttää toisinkin päin. Napit on Kontin ompeluosastolta, sisällä tyynyssä on vanua.

KYH 25/25 Valmis!

Anna kaikkien kukkien kukkia -kirjasta ei löytynyt kivaa auringonkukkamallia (rumia vaan) joten virkkailin tällaisen kaunistuksen omasta päästä ;P Lankana Nallea ja Mandarin Petitiä, painoa huimat 3 g, koukku 3 mm. Tämäkin kukkanen pääsee joskus onnittelukorttia koristamaan.

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Kesäkuun kipakat

Heinäkuu koitti kera hirvittävän helteen. Kotiuduimme päivällä Oulun (ilmastoidusta) mummolasta Savonmaalle rintamamiestaloon, jossa sisälämpötila on vielä näin illallakin reilut 30 astetta. Kiva.

Kesäkuussa neuloin neulomasta päästyänikin, tietysti Kesäyön hullutuksen ansiosta. Onnistuin kuluttamaan 602 grammaa lankaa, jei! Muttamutta. Jotenkin sattui sellainen haaveri, että tähän taloon myös ihan huomaamatta kotiutui kaksi kiloa uutta lankaa. En tiedä mitä tapahtui :D

Julistaudun täten lankalakkoon, kunnes saan kaikki keskeneräiset neuleet joko valmiiksi, tai toivottomat tapaukset purettua!

Eli siinä menee varmaan syksyyn asti ennenkuin lankakauppaan taas pääsen. Kyhäilyjen lisäksi keskeneräisiä töitä kun löytyy vähän joka nurkasta... Ja nyt jos nämä tappohelteet jatkuu yhtään pidempään, on koko kyhäilykin kyllä tuhoon tuomittu, kun lanka nyt ei vaan luista käsissä kun lämpömittarin sisuksetkin kiehuu.

(Huom! Kaikki hellettä ylistävät kommentit kuten "Ei lämpö luita riko" tmv. tullaan tuhoamaan armotta.)

***

Oon ihan unohtanut esitellä SNY:n paljastuslähetyksen, joka saapui kesäkuun alussa. Parikseni osoittautui Orvokki, minkä olisinkin ehkä jo voinut arvata kaikista niistä orvokkipostikorteista, jos olisin tajunnut :D Sain hauskan succaplokki -kännykkäkorun, joka taitaa kuitenkin päästä palvelemaan silmukkamerkkinä.