maanantai 30. joulukuuta 2013

Vuoden värikkäimmät

Joulunpyhät onnellisesti vietetty ja vuosi odottaa vaihtumistaan. Montaa pehmeää pakettia ei miulta pukki konttiinsa kuljetettavaksi saanut, mutta sain mie edellisten päähineiden lisäksi sentään vielä yhdet jalanlämmittimet kääräistyä ajoissa paperiin ja toimitettua eteenpäin :)


Sirkussukat 2.0

Malli: perussukka kärjestä tiimalasikantapäällä
Lanka: Hyvin sekalainen seurakunta fingering-vahvuisia jämiä, ainakin Steppiä, Fabelia, Heritagea ja Opalia.
Menekki: noin 75 g koon 40 sukkiin
Puikot: vanha kunnon Knit Pro -pyörö 2,75 mm

Viime talvena tein kahdet vähän erilaiset jämäraitasukat, nämä samalla idealla. Raitojen sommittelu on uskomattoman rentouttavaa, nautin niin tästä värien ilotulituksesta! Lankojen pääteleminen sen sijaan ei ole nautinto, siihen taisi mennä puolitoista tuntia... 68 silmukalla sukista tuli kuitenkin tottuttua reilummat (onko käsialani ruvennut löystymään?), joten kiilallisen kantapään vaihdoin tiimalasiin ettei sukasta tulisi ihan kohtuttoman leveä.


Hauskat näistä tuli, ihan eripariset! Ehkä paketin saaja kehtaa käyttää näitä vaikka iltaisin koton hämärässä :D

Useitakin neuleita on parhaillaan puikoilla, opinnäytetyön jälkeen hieman kadoksissa ollut neulemojo lienee vihdoin hiipimässä takaisin. Yksikään keskeneräisistä tekeleistä tuskin valmistuu vuorokauden sisällä, joten tällä värien ilotulituksella lopetan ylevästi Villaviidakon neulevuoden 2013. Koitan viikon lopulla kasata tänne taas perinteisen vuosikatsauksen. Vielä pari viikkoa ja saan vihdoin esitellä teille koko syksyn raadannan tuloksen, eli opinnäytetyömallistoni!

Villarikasta uutta vuotta 2014 kaikille lukijoille, pysykää kanavalla ;)

perjantai 20. joulukuuta 2013

Muodokas muotoilija


Muotoilijan paperit hallussa ja uusi villatakki päällä on helppo hymyillä! Ja myös heilua niin että joka kuvassa on liikettä... Kiitos kärsivälliselle kuvaajalle :)


Punainen vitamiini

Lanka: Cascade Heritage 150 (75 % merinoa, 25 % nylonia)
Menekki: 356 g kokoon M2
Puikot: Knit Pro 3,75 mm

Punainen takki valmistui sopivasti jouluksi. Syyslomalla jo aloittelin ja hiljalleen neuloskelin kunnes alkuviikosta puristin valmiiksi, hihat neuloutuivat kahdessa päivässä. Malli on kekseliäs ja ohje taattua Kirrmaier-laatua, eli hyvin kirjoitettu ja perinpohjainen. Tämä takki sopii kaikenlaisille vartaloille, suosittelen lämpimästi!

Takki aloitettiin niskasta ja neulottiin ensin kaarroke sädemäisine lisäyksineen. Hihat neulottiin ohjeessa ennen alavartaloa, mutta mie halusin jättää ne viimeiseksi, koska siten takkia on mielestäni helpompi sovittaa työn edetessä. Helman valmistuttua etureunaan ja pääntielle tuli vielä muutaman kerroksen korkuinen ainaoikein-reunus. Neuletiheyteni on hyvin lähellä ohjetiheyttä ja koon valintakin meni nappiin (mikä mallitilkku?), joten vitamiinitakkini sopii kuin nenä päähän.


Heritagen paksumpi versio (450 metria 150 gramman vyyhdissä) on riittoisaa takkilangaksi, tähän meni vain vähän kolmatta vyyhtiä. Lanka on pehmeän merinomaista poskea vasten, mutta yllättävän puuvillamaista neuloa. Eli valmis takki on suloisen sileä, mutta itse neulominen ei varsinaisesti ollut mitään riemujuhlaa. Neule laskeutui kastelun ja kuosittelun jälkeen kauniisti, ja etureunojen rullautuminenkin talttui. Paloautonpunaisesta takistani tuli uusi lempivaate, vaikka sen lanka ei topkymppilistalleni päässytkään.

Siirryin tänään virallisesti koulunpenkiltä kotiäiteilemään, joten ehkä sitä on taas pian aikaa ja tarmoa enemmän käsitöihinkin. Ensi keväänä onkin sitten kädet täynnä työtä, täällä on nimittäin syksyn mittaan muotoiltu muutakin kuin opinnäytetyötä ja niitä harvoja neuleita:


Tämä nyt jo näkyvä projekti on ehkäpä ollut osasyynä syksyn hiljaisempaan päivitystahtiin :D

perjantai 13. joulukuuta 2013

Merinojämät hyötykäyttöön

Meninkö lupaamaan että joulukuussa täällä nähtäisiin enemmän postauksia? :D Ei pitäisi näköjään luvata mitään, joulukiireet ovat vieneet mennessään! Olenpahan saanut kuitenkin jo kaksi pehmeää pakettia kääräistyä kuusen alle. Pakkasin kotilomalle lähtiessä mukaan kaksi jämäkerää merinoa ja tikuttelin pipoja.

Isopäinen lapsi on mainio malli pienipäisen aikuisen päähineelle, ja ite voin sitten vetästä malliksi päähän oikeesti aikuisten kokoset myssyt!


Pikku-Liina

Malli: Jokon Lina
Lanka: BC Garn Lucca (100 % merinoa) suklaanruskeana
Menekki: noin 50 g (päänympärys noin 54 cm)
Puikot: 4 mm

Linan palmikot näyttivät monimutkaisilta, mutta olivatkin tosi helpot ja nopeat neuloa ilman palmikkopuikkoa. Suosittelen! Lankani oli ohjetta paksumpaa, joten loin vain 90 silmukkaa, neuloin palmikoiden väliin vain kahdeksan välikerrosta, ja mallikertoja on ennen kavennuksia vain neljä.


Talvimyrsky

Lanka: BC Garn Lucca (100 % merinoa) luonnonvalkoisena
Menekki: noin 60 g (päänympärys 58 cm)
Puikot: 4 mm

Tämän pipomallin bongasin Ravelrystä kun yritin äkkiä etsiä jotain sopivan rentoa myssyä johon saisi liitettyä luontevasti tupsun. Kirjavalle langalle suunniteltu malli sopi mainiosti yksivärisellekin villalle, ja tupsun taiteilin äitin varastosta löytyneestä vuosikertanallesta. Hyvä tuli tästäkin päänlämmittimestä!

Ylihuomenna eli sunnuntaina pääsen viettämään jo perinteeksi muodotunutta Kuopion neulojien pikkujoulua, ei millään malttais odottaa... Nyt neulomaan äkkiä joulunpunaisen takin hihat valmiiksi, niin ehkä saan jopa kolmannen postauksen aikaiseksi tälle kuulle :D

tiistai 3. joulukuuta 2013

Pimeä vuodenaika

Ihana, tunnelmallinen joulukuu! Maassa hanki ja järvet jäässä, sisällä kodin kynttilät ja tonttu-ukot. Mutta niin perskutin pimeää, ettei ole toivoakaan laadukkaasta käsitöiden kuvaamisesta! Yritin ottaa tunnelmallisen hämykuvan vasta valmistuneesta joulunpunaisesta matosta ja tulen räiskeestä leivinuunissa, vaan kuinkas sitten kävikään...


No kaipa sen matoksi tunnistaa! Olin ajatellut tätä lapsen huoneen lattialle, mutta ei kuulemma kelpaa kun ei ole pinkki... Kauhavan Kangas-Aitan Asteri-maton ohjeella trikookuteesta ja kasin koukulla virkattu lattiavaate iltapuhteena. Yhden kerroksen päivävauhtia on tämä edennyt jokusen viikon lasta nukutellessa iltaisin, kunnes kude loppui ja matto jäi jotain kymmenen kerrosta vajaaksi ohjeesta. Painoa on nyt reilu kilo ja halkaisija vajaan metrin, kasvaisi varmaan hivenen jos pääsisi prässillä höyryttämään, ikävä koulun laitteita!

Kouluun en pääsekään enää kuin kerran tänä vuonna käymään, nimittäin todistusta hakemaan ihan joulun alla. Kyllä, opinnäyteseminaarit kypsyysnäytteineen ovat ohi, kaikki 240 opintopistettä (ja kaksi ylimääräistä) rekisterissä ja tämän viikon vielä harjoittelussa sinnittelen kunnes koittaa kauan odotettu vapaus! Saanpahan kerrankin valmistella joulua rauhassa ilman niskassa hiostavia deadlineja :)

Marraskuussa puikot heiluivat ehkä tavanomaista verkkaisemmin, valmistuneita töitä kertyi vain kolme ja lankaa kului 254 grammaa. Monta asiaa on parhaillaan puikoilla (jopa yksi joululahjakin!) joten eiköhän joulukuussa täälläkin nähdä vähän useampia postauksia...