perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kukkatarhani

Nyt on vauvalla kesäpeitto, kevyen kukkainen. Tällä viikolla ipana on kyllä kääritty päiväunille villaan, mutta ehkä ne kesäisemmät kelitkin sieltä taas pian saapuvat...


Kesäkukat

Malli: Virkatut afrikankukat
Lanka: King Cole Bamboo Cotton (50 % bambua 50 % puuvillaa)
Menekki: 403 g
Koukku: 4 mm

Peitossa on 58 kokonaista kukkapalaa. Puolikkaallekin löytyisi ohje, mutta miusta ne puolikkaat kukat on jotenkin oudon näkösiä, joten peiton muoto on mukavan aaltoileva. Eihän tämä iso ole, mutta onpahan juuri passelin kokoinen vauvan päiväunipeitoksi.

Näitä kukkasia virkkaillaan kai yleensä jämälangoista, mutta mie hommasin langat ihan uutena just tätä tarkoitusta varten viime talvena. Aloitin palojen koukuttelun joskus huhtikuussa, ja 2/3 niistä valmistuikin ennen ipanan syntymää. Loput valmistuivat verkkaisesti toukokuussa, ja suurin osa peittoon käytetystä ajasta menikin sitten langanpäiden päättelyyn. (Kyllä kyllä, ne olisi voinut päätella virkatessakin mutta enpä päätellyt, jonkin asteen masokisti kun olen...) Palat on yhdistetty viimeisen virkkauskerroksen aikana Happypotamus-ohjeen tekniikalla.

Kevyt tämä kesäpeitto ei kyllä ole, bambu-puuvillasekoite on lankana melko raskasta. Parempi näin, lapsi nukkuu helteelläkin levollisemmin kun tuntee olevansa peitelty


Kuvat on otettu heti päättelyurakan valmistumisen jälkeen, ja jonkinasteinen kastelu ja pingotus olisi ehkä paikallaan kuten kuvasta näkyy, ainakin reunojen osalta. Todennäköisesti se jää kuitenkin tekemättä, käytössä kun pingottamattomuutta ei varmasti kukaan huomaa...


Vauva sai pari viikkoa sitten kasteessa nimekseen Iiris Lahja Amalia, ja täyttää ensi viikolla jo 2 kk! Mihin ihmeeseen tuo aika on mennyt? Vastahan myö tultiin kotiin sairaalasta...

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kylmä ja vähäluminen

Suomen kesä. Oiva aika neuloa lapasia!


Kevätruusu

Malli: Kevätruusu -lapaset / Emma Karvonen (mie ite!)
Lanka: Zwerger Garn Opal Uni 6-fach värissä Grasgrün
Menekki: 60 g
Puikot: 3 mm

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin suunnittelin ja neuloin nämä kyllä jo keväällä, joskus maaliskuussa. Huomaatteko mallissa jotain tuttua? Kyllä, tämä on Ullaneuleessa 1/14 julkaistujen Roosa Ruusu -kämmekkäiden lapasversio, myöskin Silkkivilla -lankakaupalle suunniteltu. Ohje onkin (Ravelryn lisäksi) ladattavissa Silkkivillan nettisivuilta

Kevätruusu -lapasissa palmikot ovat toistensa peilikuvat, ja kärjellä on tietenkin oma kaavionsa. Peukalokiilan lisäykset on toteutettu niin ettei niiden kohdalle jää reikiä. Muuten tämä lämpimämpi versio on sisarkämmekkäidensä kaltainen.


Vuoden toinen Ulla ilmestyi muutama päivä sitten, mutta tällä kertaa mie en ehtinyt valmistelemaan siihen ohjetta sattuneesta syystä. Tämä onkin merkkitapaus, ensimmäisen ohjeen suunnittelin Ullaan syksyllä 2011, ja sen jälkeen joka numerossa on ollut joku miun malli :D Käykäähän kurkkaamassa, kansikuvaneuleena on upeat sukat!

Viimeiset "vapaat hetket" käytin huhtikuun lopulla erääseen toiseen suunnitteluprojektiin, sen tuloksista lisää elokuussa ;)

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesän alku

Kesä saapui kuin varkain, ja sen mukana lukemattomat juhlat ja tapahtumat joihin pitäisi itsensä ja jälkikasvunsa pukea vähän tavallista siistimmin. Havahduin alkuviikosta juhlakauden lähestymiseen, ja kaivautuminen viisivuotiaan vaatekaappiin vahvisti pelkoni: kaikkien kesämekot olivat talven aikana muuttuneet tunikoiksi! Onneksi lasten legginsimuoti on yhä valloillaan, ja pikapistäytyminen henkkamaukkaan korjasi juhlamekkotilanteen.

Ompelin Liljalle viime kesänä kolme mekkoa ihanan Mekkotehdas -kirjan ohjeilla, joista viimeinen on jäänyt blogissa esittelemättä. Tämä leninki pääsikin heti eilen miehen serkun yo-juhlissa edustuskäyttöön. Kuvamateriaali on viime elokuulta, siitä pääseekin fiilistelemään kesän vihreyttä (ja sitä alkuperäistä mekon helman pituuttakin...)


Sinikukkainen

Malli: Mekkotehtaan Elina
Materiaalit: Puuvillakankaat ja brodyyrit mummon varastoista
Koko: 110-116 cm


Elina on Mekkotehtaan yksinkertaisimpia malleja, mutta kyllä senkin ompeluun saa aikaa kulumaan kun lisäilee sopivasti röyhelöitä ja rimpsuja! Kirjassa on useita eri variaatioita jokaisesta mekkomallista, mikä onkin mielestäni teoksen parhaita puolia. Katariinaan ja Orelmaan verrattuna Elina kuitenkin valmistuu supernopeasti.


Näitä sovituskuvia katsellessa tulee mieleen että on suoranainen ihme, että tämäkin mekko oli vielä valkoinen...


Samalla höyryllä ompelin silloin viime kesänä Liljan pikkuserkulle pikkuisen mekon samoista kankaista, siitä miulla ei ole kuin yksi pikkukuva. Melko leveä on tämä malli, liekö leninki päässyt käyttöön... Samoilla kaavoilla voisin Liljallekin ommella nyt toisen mekon, helmaan vaan lisää pituutta.


Lilja oli eilen varsin edustava mekossaan, ja yritin tietenkin saada jonkin otoksen myös nykytilasta. Vaan kuinkas kävikään. Ilme ei ole julkaisukelpoinen, ja kuvaahan tästä lapsesta ei enää saa ilman suosikkilelua iinestä (jonka nimi on muuten Milla Magia...) No idea siitä kai käy selville, sinikukkainen mekko-tunika on käytössä ja varsin sopiva (ja söpökin).


Mekkotehdas -kirjan selailu aiheutti taas hillittömän mekonompeluinnon, saa nähdä ehtiskö sitä jonkin koltun täksikin kesäksi surauttaa...