tiistai 31. toukokuuta 2011

Toukokuun tuotokset

Poimulehti... (okei, iso kassillinen tuoreita poimulehtiä)

+ vanhan pihasaunan muurinpata avogrillissä (huomatkaa sammutuskalusto valmiudessa!)

= keltaista villaa :)

Reilun viikon takainen värjäyskokeilu, ekaa kertaa värjäsin luonnonväreillä ihan ite! (Viime syksynä värjättiin yhdessä.) Ohjeen katsoin mainiosta Anna-Karoliina Tetrin Luonnonvärjäys -kirjastani. Puretin alunalla, jota sain TiiQ:lta, kiitoksia :) Ylempi seiskaveikkaa, alempi Real Shetland -vuosikertavillaa. Täysvilla värjäytyi kauniin keltaiseksi, sukkasekoite jäi haaleammaksi. Pitäisi tilata jostain viinikiveä lisäpuretteeksi näitä keltaisia värejä varten, niin kirkastuisivat lisää.

***

Toukokuussa olin niin kiinni kouluhommissa, että neulominen jäi aika vähälle. Tai väkersin mie kaikenlaista kyllä mutta se isoin, eli virkattu sänkypeitto on vielä autuaasti kesken. Kulutin lankaa tässä kuussa yhteensä 382 grammaa. Neuloin tuon edellisen postauksen mekkoa koko kuukauden, ja siinä sivussa virkkasin mm. salaisia isoäidinneliöitä (esittelyyn myöhemmin) ja kouluprojekteihin koristuksia jne.

Uusia lankaihanuuksia Villaviidakkoo pesiytyi 400 gramman verran:

Pikapiipahdus kotiseudulla pari viikkoa sitten, saldona kaksi muhkeaa vyyhtiä suomenlampaan villaa kevätmarkkinoilta.

Seuraavat ihanuudet, Shibuin sukkalangat voitin onnekkaasti Villakeräsen blogiarvonnassa, kiitos vielä sinne! Utuisen sinivioletit vyyhdit kuiskivat haluavansa unisukiksi :)

Eikä siinä vielä kaikki! Ravelryn Kahelit-ryhmän toukokuun kertaheittoarpajaispalkintoni, vyyhti Fyberspatesin huivilankaa, 80 % merinoa & 20 % silkkiä, niin ylellistä! Ja korttikin varsin osuva ;)


P.s. Tervehdys uusille lukijoille :)

lauantai 28. toukokuuta 2011

Pitsiä puikoilta

Persikkainen

Malli: SK 4/2011
Lanka: Lidlin Lima cotton knitting yarn (100 % puuvillaa)
Menekki: 230 grammaa kokoon 92
Puikot: Knit Pro -pyörö 3 mm

Maaliskuusta asti suunnittelin neulovani kesän juhliin Liljalle mekon. Mallin bongasin Suuresta Käsityölehdestä ja langan yllättäen Lidlistä. Oli niin halpaa että oli pakko kokeilla, ja ihan kivaa peruspuuvillaahan tuo on. Vähän paksumpaa kuin alkuperäisen ohjeen Mandarin Petit, joten modailin hivenen silmukka- ja kerrosmääriä, muuten tuli neulottua aika tarkasti suoraan paperista (kerrankin!). Tätä väriä en kyllä ikinä itseni päälle pukisi, mutta Liljalla se näyttää suloiselta.

Mekko testattiin tänään ääriolosuhteissa, siinä voi hyppiä, tanssia, kiukkuilla, riehua, kieriskellä ja kiipeillä!

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen, pitsimekkosesta tuli just sopivan kokoinen, ja helma on mahdottoman kaunis. Alle sopii tarvittaessa valkoinen trikoopaita jos sää on viileämpi. Huomenna juhla-asu pääsee ensimmäistä kertaa näytille, kun on ukin 75-vuotispippalot. Mahdollisesti siis huomenillalla lisään tänne jonkun laadukkaammankin kuvan, meidän väliaikaisen makuuhuoneen ikivanha pinkopahviseinä ei ehkä ole paras kuvaustausta...

Ja sitten koitti päiväuniaika.


P.s. Seuraavaksi neulon jotain paaaaaaaksuilla puikoilla, alkaa riittää nämä hammastikkuneuleet!

tiistai 24. toukokuuta 2011

Työpajoista

Ohi on, ohi on, ohi on! Nimittäin ensimmäinen vuosi Kuopion Muotoiluakatemiassa tekstiilimuotoilua opiskellen. Äkkiähän tuo hurahti, mahtava vuosi. Paljon uusia kavereita ja mielenkiintoisia oppitunteja.

Tässä viimeisessä jaksossa meillä oli kokeilevia työpajoja, eli kudontaa ja erikoistekniikoita. Teemana kaikilla oli vesi, ja tuotteena koru. Ei kuitenkaan pelkät kehon korut, vaan esim. pöytäkorut tai seinäkorut jne. Aika laaja käsite siis.

Opin kudonnan lisäksi kaikkea mahdollista nypläyksestä nuno-huovutukseen, kaikkea en sentään ala täällä levittelemään (kukaan ei jaksais lukea sitä romaania :D). Loppunäyttelyni meinasin kuitenkin esitellä, sen nimi on

Ilta Saimaalla

Loimena kangaspuissa miulla oli puuvillaa, tarkemmin kesäpirkkaa. Kiva lanka, harmi kun ei enää valmisteta. Loimen leveys 30 cm, tiheys 4 lankaa sentillä. Sidoksena palttinaa ja panamaa.

Pintaväre -vetoketjupussukka

Materiaalit: punavalkeaa poppanakudetta (kierrätysmateriaali), ruudullista vinokanttia ja 17 cm vetoketju.

Jäätelökesä -käsityönkuljetuskassi

Materiaalit: kolmella poppanakuteella (kierrätysmateriaali) kudottu "runko", päädyt ja kahvat puuvillaista kirppisverhoa.

Karjalan heili -huivipäähine nyplätyllä koristenauhalla

Materiaalit: Kude sama kuin loimi eli kesäpirkkaa, samoin pitsi, viidessä eri värissä. Poimutuskuminauhaa ja leveää vinokanttia.

Karjalan heili -rannekorut

Materiaalit: sama kangas kuin yllä, poimutuskuminauhaa, pinkkiö kuminauhaa, täytteenä pienenpieniä styrox-palloja

Aalto -ompelutarvikekori

Materiaalit: Kaksi muovikassia kuteena, reunuksessa punainen vinokantti. (Asukkaana jo aiemmin nähty XL Leppis)

Ja kaiken alla paistaa tuo pikkuinen räsymatto, sen nimi on Laiturilla. Ja näyttelyni yläpuolella kummittelee huovutuksen tasotyö, Hello Sunshine -hartiahuivi.

Loppuarvioinnissa sain hyvää palautetta sekä opettajilta että luokkakavereilta, ja oonpahan itseeni aika tyytyväinen että sain kaiken valmiiksi, kun en ole ennen kutonut oikeastaan mitään, ja olin yli viikon poissakin siellä häämatkallakin.

Tämän päivän paahdoin prosessikansiota valmiiksi. Huomenna on palautus, ja sitten olen VAPAA! Eli kesäduuni kotiäitinä alkaa :P

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kevätkauden paketit

Tämän kevään Salainen neuleystävä -kierros on päättymäisillään, mie oon jo pakettini lähetellyt. Ne menivät Lapelle, ja näyttivät tältä:

Helmikuun vihreä paketti:

La Alpaca -lankaa, nappeja, käsivoidetta, purkkaa ja virkattu heijastava kukka.

Maaliskuun punainen paketti:

Kerä Noro Kureyonia (oli siellä häivähdyn punaistakin!), trikookuteesta ja seiskaveikasta virkattu kori, marianneja ja kortti.

Huhtikuun oranssi paketti:

Drops Nepal -lankaa, itse ommeltu projektipussi, Villit Silmukat Päähineitä -kirja, pähkinäherkkuja ja kortti.

Toukokuun keltainen paketti:

Teeteen Kamenaa, Annikaisen tossukat, lakua, purkkaa ja kortti.

Tässä lähemmin nuo tossukat, tein ne jämäkuun aikana ja laskin huhtikuun langankulutukseen mutten tainnut esitellä vielä omassa blogissa.

Kevättossut

Malli: Annikaisen tossukat
Lanka: Novita Florica keltaisena ja 7 veljestä ruskeana
Menekki: 88 grammaa kokoon 39
Puikot: vitoset tai kutoset, en muista enää :D

torstai 12. toukokuuta 2011

Kiirekiirekiirekiirekiire

Koulussa on lukuvuoden loppurutistus menossa, puoltoista viikkoa aikaa ja ihan kaikki ihan kesken. Ei ole aikaa eikä halua neuloa näissä paineissa, mielessä pyörii vaan kuteet ja sidonnat ja polkuset, kokeisiinkin pitäisi ehtiä lukemaan... Huoh.

Villaviidakko palaa taas elävien blogien kirjoihin kun tämä hullunmylly hellittää, toukokuun lopulla. Mieltä lämmitti kyllä tänään saatu tunnustus Villahiireltä, kiitos!

Oon aika huono jakamaan tunnustuksia eteenpäin, mie aina unohdan ne :D Nyt kerrankin siis annan tunnustusta Terhille, Heidille, Marittalle ja Annalle joiden blogeista saan aina piristystä harmaaseenkin päivään!

perjantai 6. toukokuuta 2011

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

...varsinkin kun kameran linssien läpi katselee. Tässä on uusi ystäväni, jonka ansiosta toivottavasti tämänkin blogin kuvat alkavat parantua hitaasti mutta varmasti. En mie ihan ummikko ole, viime jaksossa meillä oli koulussa mainio valokuvauskurssi mutta paaaaaaaljon on vielä opeteltavaa.

Maailmassa on myös ihmeellisiä ihmisiä jotka noin vain lähettelevät Ravelryn Kahelit-ryhmän kautta SYT:na toisten lapsille ylisuloisia kevätpipoja:


Tällaisia väriaaltoja työn alla, jämäkuussa aloitettu. Valmistuisikohan lähiviikkoina...

p.s. Lumoavan Langan blogissa on arvonta!

maanantai 2. toukokuuta 2011

Huhtikuun hupsut

Viikonloppu meni lumesta vapautunutta pihaa ihmetellessä ja kauhistellessa, niin että kuukausikatsauskin tulee nyt pari päivää jälkijunassa.

Huhtikuussa neuloin jämäkuun hengessä kaksi aurinkolasipussukkaa, lapsen myssyn ja tossukat, sekä ei-jämä topin. Lankaa näihin kului yhteensä 591 grammaa. Jämäkuu meni vähän vaatimattomammin kuin viime vuonna jolloin kulutin melkein kaksi kiloa :P Häämatka vähän haittasi. Isoin jämäprojekti jäi kesken, siitä lisää myöhemmin.

Kohta kukkii tuomi!


"Lilla onkii äitille mustekaloja!"


Kotijärvi.


***
Taannoisen blogiarvontani palkinto on saapunut vastaanottajalleen, se näytti tältä: