sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Käsityöläisenä

Eilen lauantaina oli koulullamme myyjäiset kuten aiemmin mainostin. Miekin olin vuokrannut oman myyntipöydän. Vähän jännitti (lue: aika paljon jännitti) kun en ole ikinä aiemmin ollut missään myymässä ihan vaan omia tuotoksia.

Myyntihommia oon kyllä tehnyt paljonkin, oon myynyt työkseni mm. kesäkukkia, vihanneksia, lihapiirakoita ja hampurilaisia, kahvia ja leivonnaisia, ja Prisman kassallakin vietin joskus useamman kuukauden. Torikirppiksilläkin oon pitäny myyntipöytää, ja sanotaanko vaikka näin että oon halutessani aika hyvä puhumaan, niin että osaan kyllä myydä :D

Mutta kuten sanoin tällä kerralla olin ensimmäistä kertaa myymässä "omaan pussiin". Näin edellisellä viikolla painajaisia, että kaikilla muilla oli samanlaisia tuotteita myynnissä ja paljon kauniimpia&halvempia, enkä mie saanut mitään myytyä!

Onneksi unet eivät käyneet toteen, ja kaikki meni ihan hyvin. Myyjäispöydän koko oli noin metri kertaa metri per myyjä, onneksi miun tuotteet oli pieniä ja ne sai ihan kivasti esille tuohon neliöön.

Kuten kuvasta näkyy, mie olin väkertänyt kymmenittäin heijastavia kukkasia! Tässä lähikuvaa:

Virkkasin ja huovutin kukkasia. Käytin tosi monia eri lankoja, mukana mm. Fritidsgarn, Pirtin kehräämön hahtuva, On Line Filz, Isoveli, Gjestal Naturgarn, Seiskaveikka, Austermann Creativ&Filz ym, pääasiassa jämälankoja. Kukkia oli kahdenmallisia (viisi tai kuusi terälehteä), kukan malli on oma, eli silmukkamäärät sun muut on omasta päästä, koukkuna joko nro 5 tai nro 10 langasta riippuen.

Ompelin koneella kukkasiin kiinni heijastavaa kangasta, ja vielä lopuksi joko rintaneulan takapuolelle, tai pujotin kuminauhan terälehdestä läpi ja laitoin hakaneulan vielä mukaan. Myyntinimike oli heijastava kukka, eihän tällaisia saisi heijastimen nimellä myydäkään, vaikka tuo kangas on kyllä todella vahvaa heijastamaan (testattu on!).

Miulla oli myös myytävänä kukkasilla lahjapusseja. Ostin kirpparilta joulupöytäliinan ja ompelin siitä pikkupussukoita joita ostaa edullisesti kukan mukaan.

Värkkäsin näitä kassillisen ja suunnilleen puolet meni kaupaksi. Mukava kokemus, sain itseluottamusta keksiä ensi vuodeksi sitten jotain muuta kivaa :)

6 kommenttia:

 1. Olet saanut oman näköisiä, mukavia kukkasia. Siitä se ura urkenee...:)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä kukkasia! Ja myyntipöytä on hyvän näköinen! Anopiltani, joka on vuosia myynyt käsitöitä, olen oppinut, että pöydällä on oltava riittävästi samaa lajiketta. Sekava pöytä ei myy. Sinun pöytäsi näyttää oikein hyvälle!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkia, itsetehdyt heijastimet on niin ihania!

  VastaaPoista
 4. Kiva, että myyjäiset meni hyvin!

  VastaaPoista
 5. Onpa kiva kuulla, että kauppa kävi! Pöytä näytti kyllä livenäkin tosi kivalta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)