maanantai 14. helmikuuta 2011

Kaunis pakkanen

Alpakkatakki taisi valmistua juuri oikeaan aikaan, taas alkaa ilma kylmentyä. Miusta kunnon paukkupakkaspäivät huurteisine aurinkoineen ovat parasta talvessa, joka muutenkin on mainio vuodenaika. Varsinkin täällä maalla pääsee lähelle hankien välkettä ja lumisten puisten hiljaisuutta. Jonkun mielestä 33 pakkasastetta (kuten tänä aamuna) on liian kylmä, mutta miusta se on vaan pukeutumiskysymys. Ja neulojallahan lämmintä vaatetta & asustetta riittää, eikö?

Kesäkin on ihana vuodenaika, mutta ne järkyttävät tappohelteet viime kesänä oli jotain ihan kamalaa. Voispa palan tästä pakkasesta säilöä, ja ottaa esille jos ensi kesänä taas lämpötila nousee sinne kipurajalle... Onko luonto kauniimpi kesällä vai talvella? Mie en osaa päättää!


Punaista lämpöä

Malli: Wurm by katushika
Lanka: Junghans Merino-Extrafein (100% merinovillaa)
Menekki: 93 g ohjeen keskikokoon
Puikot: Knit Pro 4 mm & 4,5 mm

Bussi- ja luentoneule jälleen. Wurm on ollut jonossa jo iät ja ajat, yhden jo neuloinkin Liljalle viime syksynä. Pärjäsin itse alkutalven ohuella Sockheadilla ja paksulla palmikkopipolla, mutta kun nyt täällä asuessa olen ulkona huomattavasti enemmän kuin aikoinaan Kuopiossa (lapsen vieminen ja hakeminen hoidosta, matkat linja-autoasemalle ja kotiin ym. kaikki kävellen) iski tarve paksulle ja tiiviille pipolle joka pysyisi hyvin päässä.

Lanka on Saksan tuliaisia, saman lankafirman kuin Aurinkotunikani villa. Pehmeä ja kuohkea lanka neuloutui kauniisti. Koostumus on hivenen erikoinen, hirveän monta ohuen ohutta säiettä, joista vähintään yksi tahtoi jäädä aina jälkeen kun silmukan puikolle nappasi. Ei siis mikään kaikken kivoin lanka tikuttaa.

Päähineestä tuli mainio, tein melkein ohjeen mukaan, vähän kapeammat "makkarat" vaan. Tuplareuna lämmittää ihanasti korvia ja otsaa, ja pipoon mahtuu miun suurehko tukka mainiosti. Punaisen pipon tarve miulla oli myös siitä syystä, että mummo neuloi miulle näin kauniit lapaset joululahjaksi:

Miulla oli suunnitelmissa tehdä vielä Herringbone neck warmer tähän punaiseen settiin, mutta toin Saksasta tätä merinoa vain kolme kerää, ja pipoon upposi 2/3. Enpä usko että yksi kerä enää riittää kauluriin. Siispä jotain muuta punaista kaulaan käärittäväksi...

Hyvää ystävänpäivää!

10 kommenttia:

  1. Pakkasilla kyllä vain yksinkertaisesti pitää pukeutua riittävästi ja ehdottomasti villaiset jutut on ihan ykkösiä!
    Myssymalli on kiva, minulla jo lanka ostettu tytön kevätpioa varten ja ajattelin vihdoinkin tuota kokeilla. =)

    VastaaPoista
  2. Hieno pipo ja ihanat lapaset! Sopivat hyvin yhteen. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  3. Kyllä paleleminen johtuu ihan vain siitä ettei tajua laittaa vaatetta tarpeeksi. Eli pukeutumiskysymys ;)

    Liityin blogisi lukijakaartiin, toivottavasti sopii :)

    Aurinkoista pakkaspäivän jatkoa!

    Anu

    VastaaPoista
  4. Ihana pipo ja lapaset. Hyvää ystävänpäivää Sinulle.

    VastaaPoista
  5. Ihana pipo! :)

    Minustakin talvi on ihanaa aikaa, lumineen ja pakkasineen. Kesästä en nauti yhtään, talvesta kyllä. :)

    VastaaPoista
  6. Tää maalle muutto on saanut minut nauttimaan talvista ihan eri tavalla, varsinkin nyt pari talvea, kun on oikeesti ollut lunta ja kunnon talvi.
    Astmaatikkona vaan mikään määrä vaatetta päällä ei auta, kun pakkanen menee yli -20 asteen, sitä on vaan ihailtava aurinkoisia hankia ikkunan läpi =(

    VastaaPoista
  7. Talvi on ihan ok ja olen samaa mieltä, että vaatetta vaan lisää päälle. Tosin nyt vähän jurppii, kun auto päätti olla tykkäämättä pakkasista. Se tekee elämästä hankalaa.

    VastaaPoista
  8. Näytät niin nätiltä punaisissa asusteissasi! Wurmista tuli kiva!

    VastaaPoista
  9. Wurm on minunki to do -listalla. Sinun punanen Wurm on kivan näkönen, toivottavasti lämmittää. Mulla alkaa pipot kans käyä vähän liian ohuiksi näissä pakkasissa (aamulla -32). Ehkä pipo puikole siis seuraavaksi tääläki? :o)

    Mukavaa ystävänpäiväniltaa!

    VastaaPoista
  10. Tuo Wurm näyttää niin kivalta että pakko kai sitä on itselleenkin jossain vaiheessa kokeilla. Ja punainen väri niin piristävältä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)