torstai 14. huhtikuuta 2011

Ompelukone surisi

Mie en ajanpuutteen vuoksi ompele kovin usein. Leikkelen kankaita valmiiksi aina tilaisuuden tullen ja kun läjä on kasvanut tarpeeksi isoksi, kaivan Berninan naftaliinista. Tällä kertaa syntyi kasseja ja pusseja. (Projektipussukat ovat lähdössä lahjoina maailmalle, joten säilytän yllätyksen ja jätän ne esittelemättä.)

Sydämellinen
Ohje: Täältä
Kangas: ohutta puuvillaa omista kätköistä

Olen naurettavan ylpeä näin yksinkertaisesta ompeluksesta, tää on eka kerta kun sain vetoketjun näin nätisti kiinni! Mie ja vetskarit ei näet puhuta yhteistä kieltä. Kangas on joskus kirppikseltä löytämääni vauvanlakanaa, vuorina vanhaa verhoa, yksiväristä oranssia. Pussukan koko on suunnilleen 20 x 20 cm, ja se on niin söpö että en oo vielä keksiny mitä sinne laittais :D

Olin jo leikannut kankaat erääseen ihan toiseen laukkuun, kun erehdyin selaamaan uusinta käsityölehteä ja tämä tilkkukassi iski kuin salama: pakkosaadapakkosaadapakkosaada!

Tekstiiliopiskelijan tarvikekassi
Ohje: Suuri Käsityölehti 4/2011, malli 26
Kankaat: kierrätyskankaita

Koulussa on tässä jaksossa erikoistekniikoiden työpajoja, ja päivittäin täytyy kuskata mukana järjetön määrä materiaaleja, monisteita, luonnoksia, muistiinpanoja jne. Nyt on sentään tarpeeksi iso kassi (44 x 32 x 18 cm), ja vieläpä ihan helmi sellainen! Valitsin tähän kaikkein kauneimpia ja rakkaimpia vanhoja kankaitani, kassista löytyy kaikkea lapsuuden tyynyliinastani mummon jouluesiliinan helmaan :)

Kuvassa on siis kassi molemmilta puolilta, jokainen tilkku on erilainen, ja vuori on samaa kangasta kuin kahvat. Ohjeesta ilmeisesti puuttui toisen alakaitaleen mitat, joten laskeskelin ja leikkelin ne oman mielen mukaan. Muuten onnistui ompelu mainiosti, mutta miun tukikankaalla oli joku ongelma, se ei kiinnittynyt tiiviisti vaan irtoili paikoittain, tietäiskö joku kokeneempi mistä tämä johtui? Silitin kyllä kankaat ihan kunnolla kiinni...

***

Villaviidakossa on ollut jaksaminen viime aikoina kortilla. Mies on toista viikkoa työreissulla Saksassa, ja opiskelu, lapsenhoito ja talonpito alkavat verottaa yhden naisen voimia. Onneksi työläinen kotiutuu jo ylihuomenna, ja ensi viikolla tämä pariskunta suuntaa odotetulle häämatkalle Kreikkaan! Oon vähän mietiskelly, että pitäis samalla viikon loman neulomisesta, onnistuiskohan se ilman tyhjien käsien ahdistusta?

16 kommenttia:

 1. Ihana kassi ja jotenkin niin kiva, että tilkuilla on omat tarinansa kerrottavana.
  Minä ehkä ottaisin puikot kaiken varalta mukaan ja jos oikein ahdistaisi, ostaisin sitten paikallista lankaa. Mutta joskus tekee ihan hyvää olla neulomattakin.

  VastaaPoista
 2. Hieno pussukka ja kiva kassi. Ja oikein hyvää lomaa. Ota varmuuden vuoksi yhdet puikot ja yksi lanka mukaan. Muuten joudut ostamaan. Aurinkoa, lämpöä ja rakkautta!

  VastaaPoista
 3. tosi kiva kassi! (noissa tukikankaissa on valtavia eroja sen pysyvyyden kanssa... tämän olen itsekin joutunut tunnustamaan. En juuri ikinä enää osta kuitukangaspohjaisia , kun ainakin mulla ne on just niitä jotka ei jostain syystä pysy kunnolla kiinni)
  Vai häämatkalle? Tottakai kannattaa varuiksi pakata yksi projekti mukaan. Muuten voi isekä ahdistus ja siinä olotilassa kun on "pakko saada lankaa ja neuloa" on yleensä lankakauat teillä tietämättömillä.

  Mukavaa häämatkaa!

  VastaaPoista
 4. Ihania ompeluksia! Joskus tekee ihan hyvää olla neulomatta, mutta voi se kyllä ahdistaakin jos kädet eivät saa tekemistä :D
  Joka tapauksessa hyvää häämatkaa!

  VastaaPoista
 5. Materiaalien mukana kuljettaminen - I feel you!! Jatkuvasti saa olla hirveät määrät tavaraa joukossa. Tosin, tänään selvisin vain yhdellä tyynyliinan kappaleella, saksilla, puolilla ja kirjontalangoilla... :) Ihanaa häämatkaa!!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania kankaita, etenkin nuo kassit on ihan parhautta. Voisin tehdä itselleni samantapaisia, mutta ensin pitäisi hommata kivoja kankaita... :) Hyvää häämatkaa!

  VastaaPoista
 7. Oi, minä rakastan kaikkia pussukoita ja kasseja! Suloisia nämä sinun. Itsellä ollut mielessä vihdoinkin tuunata kirpparilta ostamani kangas laukuiksi, kun edelliset on tullut jaettua, mutta kun aikaa ei ole ollut.

  Suloista häämatkaa!

  VastaaPoista
 8. Kauniita :) Blogissani on sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 9. Ihania ompeluksia! :)

  Jaksamista näihin pariin päivään vielä, ja sen jälkeen oikein ihanaa häämatkaa!

  VastaaPoista
 10. Hyvää matkaa. Ota varmuuden vuoksi jokin pieni käsityö mukaan. Vaikka et pätkääkään sitä tekisi niin on ainakin mukana :)

  VastaaPoista
 11. Kiva, että kassin tilkuilla on omat tarinansa - tuo ihan eri tavalla arvoa niille. :) Voimia, arki on välillä raskasta! Ihanaa, että pääsette häämatkalle, onnea! Toivottavasti lomasta tulee kiva ja rentouttava!!

  VastaaPoista
 12. Aivan ihastuttava kassi, siinä on muistot säilytettyjä! Ota vaan kunnon lomaa, se tekee terää!

  VastaaPoista
 13. Ihania ompeluita, etenkin tilkkukassi. Olen täällä aivan liikuttunut mummon esiliinan helmasta.

  Upeaa ja ikimuistoista häämatkaa teille!

  VastaaPoista
 14. Oi teilä on oikein ihana häämatka tiedossa ja ihania kesäkasseja olet värkännyt.t:sny

  VastaaPoista
 15. Hyvää häämatkaa. Mä luen aikajärjestyksessä, joten kommentit voivat olla hiukan outoja. Mutta anyways, nauttikaa Kreikasta. Se on upea maa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)