perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kesäyön liivi

KYH 1/25 Valmis!

Kesäyön piukea pinkki

Malli: DROPS Design nro 118-13
Lanka: Drops Muskat (100% puuvillaa)
Menekki: 172 g kokoon M
Puikot: 4 mm Knit Pro

Tämän pikkuliivin malli viihtyi Ravelryn jonossani pitkään, kunnes Jaanan toteutukset nähtyäni se siirtyi kiireellisesti etunenään vuoroaan odottamaan. Silmukat loin siis 1. kesäkuuta, ja eilen ompelin napit kiinni.

Eilisiltana ei mikään napinkiinnitystä kovempi työ onnistunutkaan, ajoin näet koko plantaasimme nurtsin työnnettävällä ruohonleikkurilla, ilman hanskoja tietenkin. Pikkuhiljaa alkaa näiden rakkojen pahin pakotus hellittää, ehkä huomenna pysyy taas puikot käsissä...

Ohjeessa sanottiin neljän kerän riittävän M -kokoon, mutta enhän mie sitä uskonut vaan neuloin langan loppumisen pelossa tuosta alaosan sileän neuleen osiosta ohjetta lyhykäisemmän. Niinhän siinä sitten käsi että lankaa jäi 30 grammaa jäljelle ja liivistä tuli rahtusen nysä. Hyvä se on näinkin, mutta parempi olisi ollut muutama sentti lisää kainaloiden alla.

Langan ostin joskus viime kesänä Lumoavasta Langasta Oulussa käydessäni. Upea kiilto siinä on ja riittoisaa kuin mikä, mutta siinä ne hyvät puolet sitten olikin. Periaatteessa tykkään merseroiduista langoista, mutta tälle olisi kyllä riittänyt vähempikin liotus lipeäkattilassa. Muskat on niin liukasta, että sitä pitää neuloa nihkeillä näpeillä tai muuten neulepinta on yhtä lenkkiä ja muhkuraa (loistava lanka helteellä neulomiseen siis!).

Nämä ihanat napit ostin FiinaNeuleesta Helsingistä nyt viime viikolla, eikös ole suloiset?

Liivin ohje on loistava, muotoilut kohdallaan ja viimeistelyäkin minimaalinen määrä. Miuta ärsyttää neuloa jälkikäteen kaiken maailman reunuksia ja nappilistoja, siksi tämä malli oli oikea helmi. Koko on just eikä melkein (ei se oikeesti ole noin piukea kuin tuo kuva antaa ymmärtää :D). Tykkään myös tämän neuleen yksityiskohdista mahdottomasti, varsinkin noista "pitsipylväistä".

Yleensä en neulo yhtä mallia kahta kertaa, mutta tämän voisin ehkä tehdä villaisena talven varalle...

11 kommenttia:

 1. Suorastaan söpö! Ja nuo napit on kyllä syötävän suloiset. Nyt himottais muakin neuloa tommonen. Pitääpä laittaa harkintaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana, taas harmittaa ettei mulle yksinkertaisesti sovi tuollainen liivimalli muuten tekisin heti. =)
  Yksi yksinkertainen vinkki liukkaan langan hillitsemiseksi on kiepauttaa lanka nimettömän ympäri, se auttaa jarruttamaan liian innokkaasti puikoille pyrkivää lankaa.

  VastaaPoista
 3. Ohh..onpas kaunis. :) ja ihana väri ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Mullakin on jo kolmas tehtynä, tosin se meni äidilleni. Mutta noita neuloo ihan ilokseen ja todellakin tuo viimeistelyn määrä ei päätä huimaa.

  VastaaPoista
 5. Aikast näppärännäköinen liivi. Villaisena varmaan lämmittäis talvella ihan mukavasti :-)

  VastaaPoista
 6. No on suloinen ja napit ovat täydelliset. Sopisi otsikon "kesän paras neule" alle :) .

  VastaaPoista
 7. Oi mikä namupala! Makiat yksityiskohdat. Sää se ossaat! :)

  VastaaPoista
 8. Onpa tänne kertynyt monta mukavaa postausta lukutaukoni aikana!
  Pirtin Kehräämö on minunkin lempipaikka - siellä sortuu moniin ihanuuksiin...

  VastaaPoista
 9. Heippa!
  Sain tänään paketin ja se oli hirmu kiva! Piristi mukavasti arkea :D Kiitos kamalasti, langoille ja napeille löytyy varmasti käyttöä!

  VastaaPoista
 10. Kaunis liivi!
  Olen useammankin kerran pysähtynyt katsomaan tuota ohjetta ja nyt taitaa päästä jo puikoille sinun liivisi nähtyäni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)