maanantai 26. joulukuuta 2011

Tapaninpäivä

Joulukuussa olen tikuttanut neljä pipoa. Tässä siis pukinkontin ennen näkemätöntä sisältöä:


Christmas Watchcap

Malli: World War II Watch Cap kirjasta Knitting Without Tears by Elizabeth Zimmermann
Lanka: Drops Nepal (65 % villaa 35 % alpakkaa) kaksinkertaisena, vedenvihreä ja sininen 
Menekki: 81 g
Puikot: 8 mm ebenpyöröt

Tämä myös Brioche Watch Capina tunnettu hattumalli on vallan mainio. Se neulottiin tasona superpaksuilla puikoilla, aikaa meni yhteensä ehkä kolme tuntia. Myssystä tuli ihanan ilmava, pehmoinen ja taatusti superlämmin! Kahelin aakkoshaasteen C-kirjain selätetty ;)


Lumiset lehdet

Malli: Suvi Simolan Sirle (Ulla 3/11)
Lanka: Viking of Norway Ville (75 % villaa 25 % polyamidia)
Menekki: 81 g
Puikot: 4 mm

Sirle pääsi neulejonoon heti kun Ulla ilmestyi, ja neuloin sen nyt jouluksi lukioikäiselle kälylleni. Ohjeen kuvista päättelin että hatusta tulisi teinille mieluinen lörppämalli, mutta puikoilta päästyään hattu oli enemmän baskerin muotoinen vaikka tiheytenikin täsmäsi ohjeeseen. Ankaran pingotuksen jälkeen sain siitä kyllä pitkän "sukkamallin", mutta jos nyt tekisin sen uudestaan, en lisäisi yhtään silmukoita resorin jälkeen, eli tekisin tästä yhden lehtimallikerran kapeamman.

Vikingin Ville on uusi rakkauteni, todella edullinen peruslanka, joka on mukavan sileää, tuntu on villainen ja sitä on ilo neuloa. Toisin kuin erään kotimaisen lankatehtaan vastaavaa peruslankaa... Värikartta saisi olla laajempi, muuta puutetta en Villestä keksi. Tein siitä myös miehelleni joululahjaksi harmaan Seaman's Capin. Se on toisinto edellisestä samanlaisesta, joten ei sitä tämän enempää kannata ruveta esittelemään.

Viimeinen ja ehdottomasti suuritöisin tämän kuukauden päähineistä ansaitsee ehdottomasti ikioman postauksensa myöhemmin ;)

6 kommenttia:

 1. Hih, et kai sä oo tympääntyny Novitaan?!? ;) No onhan sen laadussa toivomisen varraa aika ussein.
  Kaunis Sirle-pipo!

  VastaaPoista
 2. Mulla lymyää varastossa myös yksi valkoinen Ville-kerä. Niistä piti tulla sukat, mutta tää sun Sirle horjuttaa kyllä pahasti suunnitelmia - pitää punnita vaihtoehdot uusiksi. Kivoja pipoja kumpikin, mielenkiinnolla odotan sitä kolmatta. :)

  VastaaPoista
 3. sirlehän näyttää yllättävän kivalta! ja viimeistä odotellaan kieli pitkällä :D

  VastaaPoista
 4. Siellä pipovaihde päällä :-)
  Tuota Sirleä pitää minunkin kokeilla. Ja vikingin Ville-lankaa. Se on ihan uus juttu mulle. Tänään taitaa tie käydä lankakauppaan...

  VastaaPoista
 5. Tuo Sirle on kyllä ihana, täytyy pistää jonoon sekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)