tiistai 4. joulukuuta 2012

Villaviidakko goes NYC = Jouluarvonta !

(Kuva täältä)

Tää lähtis nyt kattelemaan astetta suurempia joulukoristeita!

Blogi siis hiljenee reiluksi viikoksi, mutta ei hätää: nytpä onkin otollinen hetki osallistua Villaviidakon perinteiseen Jouluarvontaan, ja voittaa itselleen pala Ameriikan meininkiä!

Mitä ilman ei tule joulu?

Kerro se kommenttilootassa ja siulla on mahdollisuus saada jouluisia tuliaisia Jenkkilästä. Varoitus: jos et ole jouluihminen, ei kannata osallistua! Täältä on tulossa nyt jotain yyber ihanaa jouluista, lankaa ainakin ja varmaan muutakin tilpehööriä :) (Ei toki mitään turhaa krääsää, valitsen jotain mistä itsekin tykkäisin.)

Osallistua saa kunnes mie palajan reissusta, eli keskiviikkona 12.12. on viimeinen päivä kommentoida. Voittaja arvotaan (tai valitaan, jos jollakulla on superhyvä vastaus :D) sitten loppuviikosta.

Good luck!

99 kommenttia:

  1. Joulu ei tule ilman tähtitorttuja ja piparin tuoksua, kynttilän valoa ja kuusta. Ja ehkä tärkein kaikista: Lumiukko-elokuva :)

    Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
  2. Joulu ei tule ilman perhettä. Siinä se tärkein. :) Lisäksi jouluperinteisiin kuuluu joulutortut itsenäisyyspäivänä, valot, kynttilät, kuusen koristelu lasten kanssa, lumiukko-elokuva ja joulupukin kuuma linja.

    VastaaPoista
  3. Joulua ei tuu ilman perinteisiä piparinleipojaisia mummolassa. Tai siis lasten mummolassa (= minun vanhempieni luona). Ei haittaa, että on kaupan taikinaa, kunhan on mummo ja lapsia ja vähintään yksi pellillinen vähän reilummasti tummaksi paistettuja pipareita.

    Nykyään joulu ei tule myöskään ilman partiolaisten joulukalenteria. Eikä lasten kestojoulukalenteria, johon valitaan ihan itse kääreelliset suklaakonvehdit. Joulua ei ole ilman tonttulakkeja eikä sitä, että laulan (enemmän innolla kuin taidolla) perinteisiä joululauluja.

    VastaaPoista
  4. Jouluna pitää olla porkkanalaatikkoa ja hirvenlihapullia.

    VastaaPoista
  5. Kaappien ja komeroiden siivous on pakko suorittaa ennen joulua
    ...no ei todellakaan :D Viime joulu meni töitä pakertaen ja loppuraporttia paniikissa viimeistellen sekä kodin yläkertaa rakentaessa. Olin aattona ihan kuolemanväsynyt enkä ehtinyt rauhoittua joulun viettoon yhtään. Nyt on hyvä ton pikkulikan jaa isompien kanssa olla kotosalla. Jospa se joulufiilis löytyisi kun lasten kanssa askartelisi, joisi välillä glögiä, kuuntelisi joululauluja ja leipoisi torttuja ja pipareita. Aito kuusi on oltava ja aattoaamuna kinkun tuoksu.

    VastaaPoista
  6. Mulle ei tule joulua ilman rakkaita ihmisiä. Tänä vuonna näen kahdennenkymmenennen neljännen jouluni ja viimeiset kymmenen vuotta joulu on aiheuttanut mulle suuren suurta ahdistusta. Viime vuosiin saakka mun jouluun on kuulunut katkeria kyyneleitä, surua, ikävää ja harmistusta. Nyt, kun olen löytänyt rinnalleni ihanan miehen ja hänen perheensä, en voi olla olematta onnellinen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni olen alkanut laittamaan joulua. Olen löytänyt sisältäni joulumielen :)

    VastaaPoista
  7. Joulu ei tule ilman ihmisiä, ystäviä, perhettä ja omaa rakasta.

    Anni / Ravelryssä anniemilia

    VastaaPoista
  8. Perinteiset joululaatikot; porkkana, lanttu ja peruna.

    VastaaPoista
  9. Joulu ei tule ilman joulutorttuja ja pipareita. :D
    Hyvvee matkoo!

    VastaaPoista
  10. Jouluun kuuluu itsetehty kinkku! Sellaista ei muulloin saa

    VastaaPoista
  11. Hyvä jouluruoka ja perhe, jos ne puuttuu, ei joulua kyllä tule

    VastaaPoista
  12. Minulle joulu ei tule ilman aattoyönä paistettua kinkkua, herätystä aattoaamuna ihanaan tuoksuun, ei ilman kynttilöitä, äidin tekemään lanttulaatikkoa. On ihanaa kun on aikaa, pitää yöpaitapäivä ja nukkua rakkaan kainalossa. Niistä on jouluni tehty.

    VastaaPoista
  13. Ihanaa matkaa!

    Joulu ei tule ilman meidän perinteisiä joulutapoja: jouluaamuna riisipuuroa ja sitten illalla jouluruokaa(kinkkua, karjalanpaistia...). Sitä odottaa ihan koko vuoden. :)

    VastaaPoista
  14. Mulle kaikkein isoin juttu on kyllä se, että saa olla perheen kanssa. Ja toisiksi isoin juttu on mennä jouluaamuna seitsemäksi kylmään kirkkoon, jossa kynttilät valaisee puukirkon. Ja kun kirkkokuoro aloittaa "Hiljaa, hiljaa, joulunkellot kajahtaa" niin silloin mulle tulee vihdoin joulu.


    nensku (löytyy raverlystä)

    VastaaPoista
  15. Joulu ei ole joulu ilman kinkkua, porkkanalaatikkoa, karjalanpiirakoita ja muita herkkuja ja läheisiä rakkaita ihmisiä... eikä ole joulu ilman sen valmistelua ja odotusta joka alkaa joulukuun alusta. Lisäksi jouluna on käperryttävä katsomaan ylpeyttä ja ennakkoluuloa (kaikki jaksot teemalta) ja samalla on neulottava ja herkuteltava suklaalla =) Niin ja joulun odotukseen kuuluu viimehetken lahjojen neulominen!

    VastaaPoista
  16. Voi, ONNEA matkaan :O)
    Hieman olen kade, positiivisesti.
    Mutta ehkä se sallitaan, koska Tuusniemellä asuu oikeita immeisiä, hih!
    Eli arvonnassa mukana ja joulu EI TULE ilman kinkkua ja lanttulaatikkoa. Ja rosollia ja joulusuklaita ja... ja...

    VastaaPoista
  17. Joulu ei tule ilman graavia lohta ja sienisalaattia, mutta kaikkein tärkeintä on rakkaat läheiset ihmiset.

    VastaaPoista
  18. Mukavaa matkaa!
    Minun jouluun kuuluu perhe ja aattona joulusauna, sitä ennen katsotaan Lumiukko. Kynttilöitä ja sininen hyasintti. Ruuista kinkku ehdottomasti ja iltasella juustot ja etenkin homejuusto, suklaaltakaan ei voi välttyä. =)

    VastaaPoista
  19. Joulu ei tule ilman muutamaakin asiaa :D En osaa valita mitä niistä! Yksi niistä on KINKKU! :D Mutta sen lisäksi ilman joululauluja ja joulukertomusta. Jossain muodossa on pakko kuulla aina Jeesuksen syntymä vaikken niin hengellinen muuten olekaan. Jotenkin se kuitenkin tuo sen joulun tunnun, varsinkin, jos lapset esittävät sen.

    VastaaPoista
  20. Joulu ei tule ilman Tonttu Toljanteria :) Eikä ilman leipomista, piparkakkuisten omenamuffinssien tuoksussa on joulua. Myös kynttilät ja kyntteliköt kuuluvat asiaan, niiden valo on niin kauniin pehmeä.

    VastaaPoista
  21. Joulu ei minulle ilman Vesa-Matti Loirin joululevyn kuuntelemista. Levyn kuuntelu aloitetaan jo marraskuun alussa, se siivittää minut joulusiivoihin ja lopulta varsinaiseen jouluun. Hauskaa matkaa!!

    VastaaPoista
  22. Tiernapojat ja hyasintit, kuusen koristelu, Lumiukko ja joulurauhan julistus, riisipuuroa ja sekametelisoppaa, kinkkua ja graavilohta, perhe ja lasten pukinodotustäpinät. Mieluusti myös lunta ja pakkasta!

    Oikein antoisaa matkaa!

    VastaaPoista
  23. Minä olen pienestä teinitytöstä saakka tehnyt joulupöytään sill à la Russe-niminen ruoka, ilman sitä ei tule joulua. Myös veljeni kolmevuotias ja hänen jännittyneisyys luo oman hohdon jouluun. Myös perhe, ja se että perhe on koolla, on tärkeä. Rakastan joulua!!

    VastaaPoista
  24. Minulle joulu ei tule ilman tiettyjä aaton perinteitä. Sitä, että koko perhe on koolla ja talon täyttävät tutut tuoksut aamusta saakka. Joulupukin kuumalinja, kuusen koristelu, jouluateria, joulupukin vierailu ja keskiyöllä alkava jouluyön jumalanpalvelus. Ne tekevät minun jouluni.

    VastaaPoista
  25. Joulu ei tule ilman lunta, lumiukko ja joulutarina elokuvia ja tärkeitä ihmisiä.

    VastaaPoista
  26. Jäin oikein miettimään mitä ilman en voisi viettää joulua.. ja vastaushan onkin sitten ihan selkeä, ihmiset. En varmasti viettäisi joulua lainkaan, jos olisin jostain ihmeellisestä syystä yksin. Jos vähän "pinnallisemmin" ajatellaan, niin ehkäpä se voisi olla joulutortut ja joulumusiikki :)

    VastaaPoista
  27. Hyvää reissua :)

    Joulu ei tule ilman kinkkua :) Se on parhaita asioita joulussa yhdessä olon ja lapsen ilon lisäksi. Meillä aletaan kinkusta haaveilemaan yleensä keväällä ja nyt sitä odotellaan jo kuumeisesti :)

    VastaaPoista
  28. Muistan lapsuuden jouluista sen ihanan kinkun tuoksun, joka tulvi nenään jouluaattona heräillessä. Kinkku oli ollut yön uunissa ja sitä sitten maisteltiin heti herättyä sinapin ja mummon karjalanpiirakoiden kera. Kinkun tuoksu leijaili sitten koko aaton kuusen ja hyasinttien tuoksun ryydittämänä.

    Liekö johtuu siitä, mutta tuntuu että ilman kinkkua - ja nimenomaan ilman sen tuoksua - joulu ei olisi joulu.

    VastaaPoista
  29. Minulle joulu ei tule ilman Jouluradiota! Tänä vuonna oli tuskaa, kun 1. adventti oli vasta 2. joulukuuta, jolloin joulukuun ensimmäinen päivä meni kokonaan ilman joululauluja. Parasta on, kun illalla voi laittaa kännykästä radion auki ja kuunnella napit korvissa muutaman biisin ennen kuin nukahtaa. Plus kaiken siivoamisen, ruuanlaiton, leipomisen, pyykkien viikkaamisen yms. tylsän taustalla voi kuunnella joulumusaa, jolloin on heti valoisampi fiilis. Toinen pakollinen juttu on partiolaisten joulukalenteri, joka minulla on nyt 12 vuotta putkeen. Koskaan en kasva niin isoksi, etten enää tarvitsisi kuvakalenteria!

    VastaaPoista
  30. Joulu ei tule, ellei ole kunnon perinteistä jouluruokaa, etenkin niitä pipareita ja joulutorttuja. Ja tietysti jouluvaloja ja kynttilöitä.

    VastaaPoista
  31. Glögin tuoksusta ja kynttilöistä on joulu tehty <3 Se tosin tarkottaa, että mulla alkaa joulu aina jo elo-syyskuussa... ;D

    Ihanaa matkaa!

    VastaaPoista
  32. Oi, voisin luetella vaikka mitä! Joulu ei tule ilman jouluvaloja, joulukalenteria, lahjojen tekemistä ja paketoimista, korttien tekemistä, pipareiden ja piparitalon väsäämistä... Se joulun odotus ja tekeminen saattaa olla minulle jopa parempi kuin itse joulu, mutta kaiken sen hälinän jälkeen on vain kiva istua aattona ja katsoa Lumiukkoa telkkarista... joten ehkä joulu ei tule ilman jouluhäsläämistä, mitä siihen nyt ikinä liittyykään. :)

    VastaaPoista
  33. Iiiih! Ihanaa matkaa! :) Joulu ei tule ilman itse metsästä haettua joulukuusta. :)

    VastaaPoista
  34. Joulu ei tule ilman perhettä. Ja nimenomaan mun kotikotiperhettä, pakko päästä vanhempien luo vaikka muualle ei ehtis. Yleensä onkin vietetty nimenomaan aattoa joko siellä, appivanhempien luona en osais samalla tavalla rentoutua, olla vaan... ehkä vähän surullista mutta niin se vain on.

    VastaaPoista
  35. Joulu ei tule, ellen pysähdy siniseen hetkeen.

    Toivon sinulle mielettömän huikeaa matkaa, neuleystäväni! Uskon New Yorkin olevan sitä kaikkea, mitä luvataankin.

    VastaaPoista
  36. Jouluun kuuluvat ehdottomasti imelletty perunalaatikko sekä joulukuusen ja hyasintin tuoksu.

    Itsekin haaveilen joskus pääseväni New Yorkiin. Ehkäpä se joskus toteutuu. Toivottavasti sinulla on antoisa reissu!

    VastaaPoista
  37. Ilman joulukuusta ei tule joulua. Ja sen pitää olla koristeltu Amerikan malliin niin, että oksia tuskin erottaa koristeiden seasta. Meillä muuten kuusi koristeltiin just äsken. Ihanaa matkaa Nykiin =o)

    VastaaPoista
  38. Mulle joulu tulee, kun minä lähden jouluksi kotiin, siis sinne lapsuuden kotiin. Saa nähdä osaanko koskaan viettää joulua muualla kuin siellä. Omaa kotia ei tuu juurikaan edes koristeltua joulua varten, kun se "oikee joulu" on kuitenkin sitten vasta siellä kotopuolessa :)
    Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  39. Joulu ei tule minulle ilman perhettä ympärillä. Aamupäivällä käydään haudalla, sen jälkeen saunaan ja sitten syömään. Kuitenkin tärkein hetki on sitten myöhään illalla: Julia-karkkeja kulhossa, villasukat jalassa, tuli takassa ja lähimmäiset samalla sohvalla juttelemassa ja hekottamassa.

    Viime joulu oli ensimmäinen ilman isää ja se oli haikea joulu, tämä vuosi taas ensimmäinen oman pojan kanssa enkä malttaisi odottaa kuinka valtavasti lämpöä ja rakkautta hänen vuokseen tänä vuonna onkaan.

    VastaaPoista
  40. Pitkään jouduin miettimään vastausta. Että mitä ilman ei joulua tulisi. Kinkkua? Kuusta? Pukkia? Ja sitten muistin, että yhtenä vuonna joulu tosiaan jätti tulematta. Olin silloin 19 ja Italiassa. Ei tullut sama joulumieli vieraaseen maahan, vieraiden ihmisten keskelle, vaikka läheisiä olivatkin.

    VastaaPoista
  41. Ompas visainen kysymys. Joskus vannoin, että joulukuusen tulee olla aito. Nyt on aito muovikuusi. Ja joskus joulu on ollut pakko-perhejoulu. Nyt vietämme sitä kahden. Poissa kotoa. Mutta ehkä se onkin sitten juuri se, rakkaus, ilman sitä ei joulu koskaan tule. Rakkaus lähimmäisiä kohtaan, rakkaus joulua kohtaan. Kyllä, ilman rakkautta ei tule joulua.

    VastaaPoista
  42. Joulu tulee hiljakseen ja koostuu monista eri asioista. Koska olen koulussa töissä taytyy sanoa, että joulu alkaa hiipiä ajatuksiin kun lapset alkavat puhua tontuista ja kun valmistelemme jouluevankeliumin esittämistä, tonttunäytelmää ja tiernapoikia. Oma jouluni ei ole kyllä tullut pariinkymmeneen vuoteen ilman lasten iloa ja jouluodotuksia.

    VastaaPoista
  43. Minun joulu ei tule ilman kunnon odotusta! Joulua pitää ehtiä odottamaan, muuten se on vain päivä muiden joukossa.
    Ja tarvitaan pala aitoa jouluhössötystä! Ei tule samanlaista joulufiilistä ilman sitä kaikkea pientä hääräämistä ja näpertämistä, odottamisen iloa ja jännitystä!
    Ja aattona kaikista tärkeimmässä roolissa on tottakai perhe ja ns.laajennettu perhe!

    VastaaPoista
  44. Kyllä joulu tulee aina, viettotavalla ei niin väliä! Jotain joulukoristekrääsää on kyllä kiva olla.

    VastaaPoista
  45. Joulu ei tule ilman kuusta,laatikoita,lapsia,sukua,paketointia,kynttilöitä,mandariinin ja piparin tuoksua,glögiä..Miun joulu ei siis taida tulla ilman perinteitä,samat koristeet killuu kuusessa vuodesta toiseen,uuden ostan vain jos joku oikein ihana ja mieluiten vanha sattuu kohdalle.

    VastaaPoista
  46. Joulu ei tule ilman joulun tunnelmaa; lunta, jäälyhtyjä talon edustalla, kuusen ja pipareiden tuoksua, lasten jännityksen täyttämää odotusta ja sitten niitä hymysuita kun paketteja vihdoin pääsee avaamaan.

    VastaaPoista
  47. Rakkaiden ihmisten kanssa vietetyt hetket ja yhteiset ateriat sekä joulukirja! Ei tunnu joululta, ellei pukki tuo joulukirjaa!

    VastaaPoista
  48. Ei joulua ilman perhettä eikä joulunodotusta ilman Luciaa. :-) Ihanaa reissu !

    VastaaPoista
  49. Mukavaa matkaa! :)
    Joulu ei tule ilman Lumiukkoa, eikä isän tekemään rosollia. :) Yleensä itse vietän joulun yöt töissä, väleissä aina vanhemmilla syötettävänä. Tänä vuonna ois vuorossa päivävuoro joka hieman ehkä särähtää korvaan..

    VastaaPoista
  50. Mahtavaa matkaa!

    Joulu ei kyllä tule ilman lahjoja:D Ollaan lapsuuden perheen kanssa pyritty päästämään irti kaikesta "pakollisesta" jouluun kuuluvasta ja "näin on aina tehty"-ajattelusta, mutta kukaan ei ole vielä halunnut luopua lahjojen antamisesta ja saamisesta:D Mun joulu alkaa siitä kuuluisasta joulusiivouksesta, ihan mahtava tunne kun on parin päivän kuuraamisen jälkeen kunnolla siivottu koti, jonka voi koristella. Joulun kruunaavat hyvät ruuat ja leivonnaiset, ja loppuillasta voi suklaaähkyn helpottamiseksi kaivaa sipsipussin kaapista:)Maistuvat yllättävän hyvältä jouluruokien keskellä!

    VastaaPoista
  51. Hmmm... Mä just tänään puhuin siitä, mitenkä mun on ollut vaikeata tavoittaa joulutunnelma sen jälkeen, kun muutin opiskelemaan. Joulun alla on aina niin hirveä kiire, kun jätän tyhmänä tehtäviä viime tinkaan. Mikä sit oisi sellainen, jota ilman mun joulu ei tule? Sanotaan nyt näin, että mun joulu ei ole ollut joulu, jos en ole kattonut edes pienen hetken Joulupukin kuumaalinjaa ja Lumiukkoa (Lumiukko mieluiten kokonaan :D ) ja, jos sauna ja syömingit ovat väärässä järjestyksessä. Eli ensin saunotaan ja sitten syödään vasta. Perhe on tietty myös tärkeä <3

    VastaaPoista
  52. Hmm, tämä on vaikea. Olisi helppo sanoa, että joulu ei tule ilman lapsia, mutta toivottavasti se ei pidä paikkaansa (tänä vuonna lapset juhlivat isänsä kanssa). Periaatteessa kaikesta voi tinkiä. Joulu on ehkä enemmänkin mielentila, sellainen rauhallinen ja stressitön olo. Ehkä nojaan nyt perinteisiin, ja sanon, että joulu ei tule ilman perhettä. Olisi hyvin hankala kuvitella, että sen levollisen olon voisi saavuttaa jossain muualla kuin kotona (vanhempieni luona), ilman kaikkia rakkaita ihmisiä.

    VastaaPoista
  53. Hauskaakin hauskempaa reissua! Täällä myös yksi ihan pienesti kateellinen, jonka haave on joskus nähdä Nykin joulu...

    Joulu, tai paremminkin joulumieli, ei tule ilman joulun odotusta. Odotus on ehkä se kaikkein hauskin juttu kaikkine touhuineen. Jos huomenna olisi joulu ihan yllättäen, en usko sen tuntuvan samalta. Joulukuu on sitä varten, että saa availla niitä kalenterin luukkuja ja odottaa seuraavaa ja seuraavaa päivää, jolloin se h-hetki on aina vaan lähempänä. Ja joulu itsessään on rentoutumisen ja lepäämisen aikaa, joka tuntuu parhaimmalta niiden kaikkien rakkaimpien ihmisten kanssa.

    VastaaPoista
  54. Joulu ei tule ilman joulutorttuja, pipareita, glögiä ja joululauluja:)

    VastaaPoista
  55. Hauskaa reissua, siellä on joulutouhotukset ihan eri kaliiperia kuin täällä!!!

    Minun joulu ei tule ilman mummilla yöpymistä. Olen joka aattoilta mennyt mummilleni yökylään (JOKA aattoilta koko elämässäni, ihan siitä asti kun olin 7kk vanha) ja niin ajattelin tehdä ainakin siihen asti kunnes saan omia lapsia. Mummi panostaa koristeluihin ihan eri tasolla kuin kukaan muu suvussa ja siellä on niin paljon joulukukkia, että jo ulko-ovella tuoksahtaa semmoinen pistävänmakea hyasintin tuoksu yhdistettynä kaikkiin suolaisiin jouluruokiin. Jopa valo on siellä erilaista, sellaista pehmeää ja himmeää, kun on joka puolella kynttilöitä. Ja sitten tietysti mummini. Nainen, joka jokaiseksi jouluksi ostaa uuden joululevyn joltakin julkkikselta ja sitten täytyy osallistua hänen kanssaan levyraatiin (onko esim. Il Divo parempi kuin Michael Bublé?). Hän on myös maailman kiitollisin kaikista saamistaan lahjoistaan, riippumatta siitä mitä tahansa hänelle ostaakin, ja hän soittelee Tapaninpäivänä tyttöystävänsä läpi ja vouhkaa lahjoistaan ("Sain shiatsumaton, Seija! Siis shiatsumaton! Kuinka ihanaa!!!!"). Siinä on minun jouluni, enkä sitä vaihtaisi mihinkään!

    VastaaPoista
  56. Jouluna pitää olla se eräs tietty ristikko-lehti. 40 vuotta se sama lehti on joka joulu ostettu, vaikka ei sitä aina ole ehtinytkään täyttämään. Jotain tuntuu puuttuvan jos ei sitä lehteä ole muistanut ostaa :)

    VastaaPoista
  57. Jouluun kuuluu moniakin asioita, mutta kokemuksesta pitää sanoa, että välttämättömiä ovat mm. iso Fazerin suklaarasia ja Joulupukin kuumalinja. Kuumalinja on aina herättänyt lähinnä myötähäpeää, mutta pakko sitä on silti aina katsoa! Ja tarviiko suklaan tarvetta edes perustella? (:

    VastaaPoista
  58. Kaiken jouluaattona tapahtuvan jouluhäppeningin lisäksi joulu ei voi tulla ilman joulukalenteria. Monen mielestä ne on varmaan lähinnä lapsille tarkoitettu juttu, mutta musta ne virittävät aikuisenkin mielen sopivasti lapsen taajuudelle ja odottamaan joulua ihan simona. Jos rivien välistä ei selvinnyt, niin mulla on yleensä joka vuosi about kolme joulukalenteria. :D

    VastaaPoista
  59. Paras joulu on joulu ilman "täytyy tehdä"-paineita. En seuraa koskaan mitään kaavaa. Olen viettänyt jouluja etelän lämmössä, Euroopan kaupungeissa, mummolassa ja kotona. Tehdään vain sitä, mistä pidetään. Syödään vain sitä, mistä tykätään. Nautitaan vapaapäivistä ja rauhallisesta tunnelmasta.

    VastaaPoista
  60. Jouluaamuun kuuluu ehdottomasti riisipuuro ja rusinasoppa. Muuten aatto tuntuu liian tavalliselta. Tosin, ensimmäiset riisipuurot ja sopat syötiin jo eilen. Pitäähän sitä vatsalaukkua venyttää jouluaaton koitoksiin. :D

    VastaaPoista
  61. Hii, toivottavasti retkesi on oikein onnistunut! :) Hämärtyvä aattoilta, savusaunan löylyt, herkkupöytä ja jännittävän illan odotus...

    VastaaPoista
  62. Ilman perhettä joulu ei ole mitään. Materiasta arvostan kynttilöitä, joulukuusta ja erityisesti joulukaloja ja mätiä. Suklaa on tärkeää. Kyllä kinkun tuoksukin jouluun kuuluu kiintästi (ja maku). Telkkaria tahdon katsoa aina Lumiukon verran, ja ihan joka joulu pakotan koko perheen kävelylle.

    VastaaPoista
  63. Joulu ei tule ilman riisipuuroa ja sekahedelmäsoppaa.

    VastaaPoista
  64. Kyllähän se on perhe ja läheiset ihmiset, joita ilman ei joulu tunnu joululta. Tämä joulu tulee joka tapauksessa olemaan ikimuistoinen: ensimmäinen joulu kun meitä on kolme - tai ensimmäinen joulu kun olemme kahdestaan ja vielä odotetaan sitä kolmatta jäsentä. <3 Jos saisin valita, haluaisin kyllä vauvan syliin jouluksi. Tonttupukukin oottaa. :o)

    VastaaPoista
  65. Joulu ei tule ilman joulumieltä. Olen viettänyt yhden joulun toisella puolella maapalloa keskellä kesää, ja oli se joulu sielläkin, erilainen vain. Mietin, että sen joulun tekemiseen ei tarvittu lunta, ei tuttuja jouluruokia eikä joulukuusta. - TaijaH

    VastaaPoista
  66. Joulu ei tule ilman oikeanlaista tunnelmaa. Ja se tunnelma syntyy kuusen koristelusta, ruuan laittamisesta ja illan odottelusta, että päästään syömään, saunaan ja sitten avaamaan lahjoja.

    VastaaPoista
  67. Ilman kotia ja perhettä ei tule joulu!
    Kiva boonus on myös punaiset,sydänkuvioidut tekstiilit ja tonttuhahmot siellä sun täällä 8)

    VastaaPoista
  68. Ilman pipareita ei tule joulu! Ja tietty tarvii tonttulakit, että on ihan kunnon joulufiilis :)

    VastaaPoista
  69. Joulu ei tule ilman mummia ja vaaria. He ovat olleet luonamme lähes joka joulu - siitä asti kun olin pieni. Muutama joulu on ollut välissä (syystä tai toisesta) etteivät he ole tulleet ja silloin joulu on tuntunut vain normaalia pidemmältä viikonlopulta. Ihmiset tekevät tunnelman ja tässä tapauksessa joulun.

    VastaaPoista
  70. Joulu ei tuu ilman kuusta, porkkanalaatikkoa ja kinkkua, ehdottomasti kotona oman perheen kanssa.

    VastaaPoista
  71. Joulu tulee kun leipomukset ja ruuat on saatu valmiiksi.Pojat saapuvat kotiin ja aattona joulurauhan julistuksen jälkeen syödään,käydään navetassa hoitamassa karja,saunotaan ja siten on aika joulurauhalle.Hiljaisuus ,se tuo tunnelmaa.
    tyttik.

    VastaaPoista
  72. Jouluun tarvii koristeita, kynttilöitä, hyvää ruokaa, aikaa pelailla ja muuten olla toisten kanssa: niitä ilman ei joulu tuu

    VastaaPoista
  73. Joulu ei tuu ilman paketointia. Ei ne lahjat niin tärkeitä, eikä se, saanko mä niitä, vaan se paketoinnin ilo. Mun pitäis hankkia tänäkin vuonna enemmän lahjoja, joita paketoida. :D

    VastaaPoista
  74. Joulua ei tule ilman kuusen tuoksua ja mummon reseptillä itse tehtyä lanttulaatikkoa.

    Kielo

    VastaaPoista
  75. Hyvää matkaa!
    Jaa, mitähän ilman joulu ei tuu... Niitä on paljon, oma perhe tietty ympärillä, tänä jouluna kuopus on Itävallassa. Riisipuuro ja luumusoppa, joita voi itsekseen lämmittää ja syödä jouluaamuna. Tietysti aito kuusi ja kinkku ja laatikot, ja joulutortut ja piparit.

    VastaaPoista
  76. Näin kahden vuoden äitikokemuksella sanoisin, että joulu tulee ehdottomasti lapsen riemusta ja odotuksesta, jännityksestä ja ehkä koko joulukuun kestävästä joululaulumaratonista.

    Johanna

    VastaaPoista
  77. Minulle ei tuu joulua ilman perhettäni. Kaikkea muuta kyllä pärjää ilman, mutta ruoka on kyllä tärkeä kanssa.

    Dapsu

    daphlanieätyahoopistecom

    VastaaPoista
  78. Joulu tulee todenteolla tupaan, kun himmennetään valot ja sytytetään kynttilöitä, kaivetaan pino lautapelejä esiin ja pelataan koko perhe yhdessä yötämyöten samalla, kun napostellaan kaikenlaista pientä hyvää erityisherkkua.

    VastaaPoista
  79. Joulua ei ole ilman perhettä! Joskus jouduin olemaan joulun töissä toisella paikkakunnalla, ja vaikka yritinkin jouluilla itsekseni, niin eihän se joululta tuntunut :( Nykyään yritän järjestää niin, ettei tarvitse olla töissä jouluna!

    Sen sijaan jouluruoat voisin hyvinkin jättää välistä. Meillä tehdäänkin jouluna aina kasvispiirakkaa nam.

    VastaaPoista
  80. Oi, Ameriikka jouluna! Se on pakko päästä joskus kokemaan itsekin. Koristeet, fiilis ja muu joulujuttu ovat siellä niin toisessa ulottuvuudessa :D . Mahtavaa reissua!

    Oikea joulu koostuu monesta pikkuasiasta. Hyvästä kirjasta, jota luetaan suklaata käden ulottuvilla. Saunasta. Kynttilöistä. Rakkaista ihmisistä. Mutta ennen kaikkea tarvitaan lunta. Ilman sitä joulusta jää puuttumaan paljon.

    VastaaPoista
  81. Joulu ei tule ilman perhettä :)

    Ihanaa matkaa siulle!

    VastaaPoista
  82. Joulua ei tule ilman hyvää ruokaa, seuraa, lautapelejä tai kynttilöitä/jouluvaloja.

    VastaaPoista
  83. Joulu ei tule ilman kynttilöitä ja glögiä :)
    Onnea matkaan!

    VastaaPoista
  84. Joulu ei tule ilman kynttilöitä eikä ilman kalkkunaa.
    klaara

    VastaaPoista
  85. Joulu ei tule ilman kynttilöitä, suklaata, hyvää jouluruojaa ja ennen kaikkea joulun tunnelmaa =)
    T:Maria

    VastaaPoista
  86. Joulua ei tule ilman suklaata, glögiä, elokuvamaratoneja, neuletta ja lämmintä nojatuolia/sohvannurkkaa. Ja totta kai ilman kuusta olisi kovin orpo joulu.

    VastaaPoista
  87. Joulu ei tule ilman läheisiä. Kaikki materia on sellaista et lisäähän ne joulumieltä ja tuo tunnelmaa, mutta oikeasti jouluntunnelman tekee ne läheiset ihmiset. Voisin juhlia joulua perheeni keskellä onnellisena ilman sen kummempia jouluruokia, koristeita tai lahjojakaan, mutta vaikka mulla olisi kaikki maailman jouluherkut, kauniisti päällystetyt lahjapaketit ja välkkyvimmät jouluvalot mutta viettäisin joulua yksinäisenä niin ei varmasti tuntuisi joululta. Eli läheiset ihmiset sen oikean joulufiilikset tuo, sellainen kiireetön ja lämmin yhdessä olo. :)

    VastaaPoista
  88. Joulu ei tule ilman suklaata! Toki on muitakin asioita jotka rakentavat hyvän joulun, kuten kiireettömyys ja joululaulut, perhe ja... Niin no, ensimmäinen joulu käsillä kun saadaan olla ihan keskenään kotona, joten tässä on perinteet vielä ihan hukassa, mutta kyllä minä haluan saunassa käydä ja syödä suklaata oman porukan kesken ja nostaa jalat ylös.

    VastaaPoista
  89. Joulu ei tule ilman siskoja ja veljiäni! Onneksi vielä ei ole koskaan tarvinnut olla joulunpyhiä ilman heitä. Taitaa sekin aika tulla, kun uusia perheitä perustetaan... Mutta vielä ainakin saamme yhdessä katsoa tutut jouluanimaatiot, syödä piparitaikinaa ja löhötä sohvilla yövaatteissa joulu- ja tapaninpäivät.

    Huippukohta on seurata heidän ilmeitään lahjojen avaamisen aikana!

    VastaaPoista
  90. Jouluun tarvitaan tuoksu. Piparit, kakut ja ruokapuoli on tehtävä itse, jotta koko talo olisi tulvillaan joulun tuoksua. Hyasintti kuuluu samaan sarjaan. Ylipäänsä uskon, että joulu tulee tekemällä. Minun pitää häärätä hirveästi; aattona, kun kaikki on tehty ja valmista, fiilis on jo menopuolella.

    VastaaPoista
  91. Joulu ei tule ilman kinkkua ja muita joulun herkkuja =).

    ninuska76@luukku.com

    VastaaPoista
  92. Joulu ei tule ilman rakkaita ihmisiä ja lahjojen paketointia. Paketoin lahjat yleensä kerralla juuri ennen joulua ja askartelen pakettikortit itse. Siitä alkaa joulu. Mies pitää minua ihan hassuna, kun intoilen lahjojen paketoinnista. :) Lisäksi joulun tekee kuusi, sauna, jouluruoka (kinkku, lohi, piparit) ja kynttilät.

    VastaaPoista
  93. Ilman joulukuusta ei tule joulu. Nimenomaan ilman aitoa metsästä haettua.

    VastaaPoista
  94. Joulu ei tuu ilman torttuja. Ja oikeestaan rehellisesti: joulu ei tuu ilman kahden päivän hillitöntä siivousrupeamaa jolloin joka ikinen nurkka puunataa ja putsataan ja vähän huudetaan ja vittuillaan. Ja sit ku kaikki on aatonaattona tehty, kuusi kannettu sisälle sulamaan ja kynttilät laitttu paikalleen ja istutaan gögilasien kans tuoksuttelemassa puhtautta, ni sit alkaa joulu.

    Traditioita on monenlaisia, meil se useimmiten tuntuu menevän noin. :D

    VastaaPoista
  95. Toivon, että joulu saapuu varsinkin sydämeen joka joulu. Olosuhteet vaihtelevat, nyt on tulossa jo toinen joulu, jota en vielä kaikkein rakkaimpien perheenjäsenteni kanssa ja se on tosi haikeaa.Tänä jouluna toivon, että joulun tuo koti kauniina, hyvä ruoka ja jonkinlainen kirkkohetki.

    Onnistunutta reissua toivoo Annika Kouvolasta

    VastaaPoista
  96. yksinkertaisesti joulua ei tule ilman jouluevankeliumia... :)

    rauhaisaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
  97. Oi miten paljon ihania jouluasioita :) Vielä tämä ilta aikaa osallistua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)