keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Toisen jämä on toisen sukkaKotoliving -lehden ilmestymisen jälkeen viime vuoden lopulla on useissa blogeissa näkynyt yllärikeriltä neulottuja sukkia. (Yllärikerä = samanvahvuisia, erivärisiä jämälankoja summanmutikassa samassa kerässä.) Esim. Tiina on tehnyt kahdet hienot!

Pitihän miunkin päästä tähän uusimpaan villitykseen osalliseksi! Omista jämistä on kuitenkin ihan tylsä neuloa, ei se ole mikään yllärikerä ole jos tietää mikä lanka on tulossa seuraavaksi. Niinpä myö Mertsun kanssa vaihdettiin keräsiä, ja viime viikolla postilaatikosta löytyi muhkea pallero vaaleanpunavoittoisia lankoja.


Yllätys yllätys!

Lanka: Sekalaiset fingerin-vahvuiset jämät
Menekki: 82 g koon 38 sukkiin
Puikot: Knit pro -pyörö 2,75 mm

Yllätyskerässäni näytti olevan aika pitkät pätkät aina samaa lankaa, joten päätin tikuttaa sukat raidoittaen jotta niihin tulisi eloa. Seuraavaksi kuitenkin huomasin ettei kerä juokse kunnolla sisältä, joten menin pilaamaan itseltäni yllätyksen ja kerin sen uudelleen kerijälaitteella kahdelle kerälle. 

Aloitin raidoittamisen summanmutikassa ja vaihdoin aina toiseen päähän kerää silloin kuin samanlainen lanka tuli vastaan, tai jos värit olivat liian lähellä toisiaan, tai jos sattui just tuntumaan siltä että oli vaihdon aika :D Tällä tekniikalla sain aikaan sukat joissa oli noin 30 langanpäätä pääteltävänä per sukka, mutta kyllä niistä tuli kivat :) Pääsevät lämmittämään ystävän jalkoja unisukkina, mikäli eivät ole siihen hommaan liian rauhattomat (öisin tunnetusti tarvitaan pehmeitä ja unisen värisiä sukkia!).


Mittatilauspolvarit olen neulonut ennenkin, ohje on oikeastaan resepti siitä miten neulotaan sukat kärjestä ylöspäin omien mittojen mukaan. Hyvin toimii! Näillä sukilla tuli myös selätettyä Kaheleiden suuren sukkahaasteen helmikuun haaste, jossa piti neuloa sukat Ullaneuleesta löytyvällä ohjeella.

Tällaisen kerän lähetin Mertsulle vaihdossa, oikein jännittää minkälaiset sukat siitä muotoutuu! Toivottavasti se ei ollut liian värikäs, mie en tunnetusti osaa pysytellä vain tietyissä, samantyyppisissä väreissä kun jämistä on kyse :D

21 kommenttia:

 1. Tulipa kertakaikkisen kauniit raitasukat! Tuo sun lähettämä kerä näyttää ihanan kreisiltä, ei voi tulla ku hienot sukat.

  VastaaPoista
 2. Kivan väriset sukat tuli.Ja ihanan värikästä tuossa sinunkin kerässä :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Tuota pitäisi kokeilla itsekkin. =)

  VastaaPoista
 4. heinot ovat!!! ja minä olen tosi innoissan ideasta, mainio juttu
  taidanpas tehdä iki oma kerä(yks vain??) ja ylläri pylläri on valmis :-), kiitos tästä vinkistä!!!

  VastaaPoista
 5. Ihan älyttömän kivat! ;)

  Pitäsköhän vielä itsekin yhdet yllärikeräsukat tälle talvelle saada aikaiseksi...jos tällä kertaa ihan itselle tekisi, kun lapsille olen viime aikoina enimmäseen sukkia tehnyt...

  VastaaPoista
 6. Hii, mie niin tykkään näistä yllärisukkajutuista! Hienot sukat :)

  VastaaPoista
 7. Yllärikerä on kyllä hauska idea, ja hienot sukat sait siitä neulottua! Ihanan värikäs tuo sun tekemä kerä, pitääpä seurailla millaiset sukat siitä tulee:)

  VastaaPoista
 8. No johon tuli makeat sukat! Ja tuo ohje on ihan kuningas.

  VastaaPoista
 9. Harmi ettei se miun kerä juossut, pitäis varmaan hankkia isompi peukalo. ;)
  Siun sukat on kyllä kauniit. Miun sukat on vielä ihan alkutekijöissään, mutta niistä tulee varmasti ihanan villit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mie varmaan ite sotkin sen sisäpuolen ku yritin kaivella sitä langanpäätä sieltä :D Ihanaiset sukat kyllä tuli, kiitos vaihdosta!

   Poista
 10. Ihanat raidat. Hyvää Ystävänpäivää Sinulle

  VastaaPoista
 11. Sun tekemä jämäkerä näyttää ihanan värikkäälle. Niin, ja hyvää ystävänpäivää =o)

  VastaaPoista
 12. Kylläpä on hienot sukat! Mukava idea tämä yllärikerä!

  VastaaPoista
 13. Oi mitä hauskuuksia ja silmäniloja Viidakkoon on ilmaantunut lukutaukoni aikana!
  Yllärikerä on kiva juttu.
  Mitä kuuluu toipilasajan POP-peitolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyyyvin hitaasti etenee, muutama pala valmiina :D Miun uusi ikuisuusprojekti, vuoden päästä kannattaa kysellä ehkä uudelleen!

   Poista
 14. Yllätyssukat olivat yllätys niiden saajallekin. Kiitos, ne on superit! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)