lauantai 8. kesäkuuta 2013

Julkeaa neulontaa

Kansainvälistä Knit in Public -päivää eli julkisen neulonnan päivää vietettiin tänään Kuopiossa Korttelimuseolla ja sen pihalla neuloskellen. Alkuperäinen suunnitelma oli pikniköidä sataman nurtsilla kuten viime kesänä, mutta idea hylättiin uhkaavan sadepilven vuoksi.


Pari tuntia saimme viettää aikaa puikkoinemme ja lankoinemme kauniissa puutarhassa syreenien ympäröimänä ja neulekuvaustakin ehdittiin harrastaa, kunnes yllättävä rankkasade ajoi neulojat sisätiloihin.

Kahelit-ryhmän suuren sukkahaasteen seuraava pari on päässyt puikoiltani, tällä kertaa tartuin tekniikkahaasteeseen jossa piti neuloa pitsisukat joiden kuvio muistuttaisi neulojaa jollain lailla Suomen luonnosta.


Vähän sitä ja tätä

Malli: Ken söi kesävoin? Ilona Korhosen malli Neulekirjasta
Lanka: Naturally Waikiwi Prints (55 % merinoa, 20 % nylonia, 15 % alpakkaa, 10 % opossumia)
Menekki: 89 g koon 39 sukkiin
Puikot: 2,75 mm Knit Pro -pyörö (aina samat puikot :D)


Kesävoin yksinkertainen palmikko on mielestäni ihan selvä köynnös, varsinkin näissä sukissa kun kuvio on ylösalaisin (neuloin sukat kärjestä aloittaen). Näin kirjavassa langassa kuvio ei kyllä kauemmas erotu, mutta sillä ei ole nyt väliä. Valitsin mallin nimittäin sen loistavan istuvuuden ja jouston takia: edelliset kesävoini ovat olleet kovassa käytössä ja kun nyt on kyseessä pelkästään unisukiksi tarkoitetut jalanlämmittimet, malli valikoitui nopeasti.


Uusi-Seelantilaisesta lankatuttavuudesta jäi vähän sitäsuntätä-fiilis: paljon kaikkea mutta ei sitten kuitenkaan mitään ihmeellistä. Kiva neuloa, pehmeää kuin mikä vaikka vähän karvaista, syypää tähän lienee opossumi. 

Kahdessa (saman värierän) kerässä oli kuitenkin keskenään niin suuri väriero, etten tätä lankaa enää ostaisi vaikka sitä jostain saisikin. Toinen sukka on hyvin punasävytteinen (seuraavassa kuvassa taka-alalla), ja toinen varsin kirjava, pääasiassa siniharmaa. Onneksi tämä pari tulee omaan käyttöön, lahjaksi en olis kehdannut antaa. Enkä todellakaan olis ruvennut neulomaan kahdelta kerältä vuorotellen raidoittaen, siinä olis ollut langat tuhannen solmussa kun kahta sukkaa samalla pyöröllä tikuttaa. Miulla on hämmästyttävä taito sotkea langat yhteen vaikka niitä olisi vain kaksi, saati sitten neljä...


Tämä olikin ensimmäinen kesäkuun valmistuneista neuleista. Toukokuussa valmistui kaksi huivia, neljä tiskirättiä, kaksi sukkaparia ja jakku, langankulutus näihin oli 753 grammaa. Aika hyvin, enemmän on tänä vuonna kulkenut puikkojeni kautta vain tammikuussa. Uutta lankaa pääsi kotiutumaan laatikoihini hulppeat 750 grammaa, joten lankavarasto pieneni jopa 3 grammaa tässä kuussa, hahhaa :D 

Eipä silti että miulla olis sen suurempaa tarvetta pienentää varastoa, katsokaa mikä kaunokainen saapui tänään mukanani kippailemasta! Kraft Hand-dyed oli paikalla lakoineen, enkä voinut vastustaa kiustausta...

9 kommenttia:

 1. Teitä olikin monta Kippailemassa, meitä oli vain kolme.
  Kivat Kesävoit!

  VastaaPoista
 2. No on kyllä eriväriset sukat, hassua. Kauniit ovat silti, kumpikin sukka. :)

  Aiks ihana tuo keltainen. Lääh!

  VastaaPoista
 3. Mä en nyt pääse yli tästä opossumista.. :D Hirveästi tekis mieli aloittaa omat kraft-sukkasetkin, vaikka olisi muutakin mitä pitäisi neuloa ja pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillepä näytettiin KIP-päivänä uutta Kraftin BFL -sukkalankaa ;)

   Poista
 4. Varmasti ihanat unisukkina; ovela veto tehdä ilmavat pitsisukat siihen tarkoitukseen. :)

  VastaaPoista
 5. Haa, sinäkin lankesit Amberin houkutukseen! Sukat on tosi kivat, vasta koneen näytöltä huomaa kunnolla värieron, kännyllä kun luin postauksen ei ero ollut niin selvä.

  VastaaPoista
 6. Aika ikävä yllätys opossumilangassa, mutta somat Kesävoit! Ja onpa huippuhieno keltainen Kraft-lanka!

  VastaaPoista
 7. Jännän kuuloista lankaa, harmi jos se ollut niin hyvä kokeilu. Onpa tosiaan hassu väriero, höh - silti varmasti ihanat unisukat. Ja ihana Amber! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)