lauantai 2. marraskuuta 2013

Lokakuun lopetus

Lopetin sukkasatoni ylevästi päättelemällä silmukat tosipinkeistä sukista ihan viime hetkillä torstai-iltana.



Miss Fredrika

Malli: TiiQ:n Fredrika -sukat
Lanka: Viking of Norway Ville
Menekki: 91 g koon 38 sukkiin
Puikot: 3,5 mm Knit Pro

Nopeasti valmistui sukkapari paksusta langasta, mallikin oli mukavaa ja vaivatonta neulottavaa. Kaaviota piti tuijotella tiuhaan, mutta saihan nuo silti telkkaria katsellessa neulottua. Ja kannatti tuijotellakin, on tuo mallikuvio niin kaunis!

Meinasi vaan käydä nolosti, kun en yhtään katsonut ohjeesta langan menekkiä ennen kuin aloin neuloa. Miulla oli kaksi 50 grammaista kerää Villeä, ja ohuiden sukkien neulontaan tottuneena oletin että tottakai saan niistä koon 40 sukat ihan helposti. No en saanut, mutta onneksi sentään huomasin sen ajoissa ja jätin varresta yhden mallikerran toiston pois. Nyt lanka riitti pari kokoa aiottua pienempiin sukkiin, joten ne pääsevät lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa uhria, ja mie koitan keksiä jonkun muun mallin ja langan sille isompijalkaiselle.


Kerta kaikkiaan söpöt sukat, pinkki langan sävy on ihanan syvä ja kierretyin silmukoin tehdyt kuviot mukavan selkeät. En kyllä suosittele tätä mallia neulottavaksi magic loopina kaksi samaan aikaan. Kantapään jälkeen meinasi päästä muutama ärräpää kun huomasin että silmukoita piti siirrellä puikkojen vaihtumiskohdan yli, mikä on lievästi sanottuna ärsyttävää kun puikolla on kaksi sukkaa. Selvisin kuitenkin siitäkin koitoksesta :D

Miun sukkasato jäikin sitten tänä vuonna kolmeen pariin, syytän hävyttömästi opinnäytetyötäni (jonka raportti muuten valmistui eilen, jeejee!). Lokakuun kokonaiskulutus lankojen osalta oli 779 g, johon sisältyy myös opinnäyteneuleisiin käytetyt villat. Nyt kohti marraskuuta ja uusia neulehaasteita, joululahjapaja pitäis käynnistää toden teolla, ja kehräämäänkin täytyis päästä taas, Lyyli raukka on seissyt nurkassa unohdettuna liian kauan!

18 kommenttia:

  1. Piristävä väri ja kauniit sukat. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis väri ja malli on myös hienoa.

    VastaaPoista
  3. Uuh, pinkit! Näyttää ihan kuin kuuluisivat miulle :D

    VastaaPoista
  4. Tuo Fredrikan mallikuvio on ihan superkaunis! Hienot sukat ja mahtava väri!

    VastaaPoista
  5. Kauniit Fredrikat! Tuo väri on mahtava.

    VastaaPoista
  6. Mikä herkku väri ja hieno malli :)

    VastaaPoista
  7. Wau kuinka ihanat! Täälläkin joululahjapaja käynnistyy heti yhden hyväntekeväisyystyön jälkeen. Kiirettä pitää :)

    VastaaPoista
  8. Hienot sukat upeassa värissä! Täällä ollaan vasta harjoittelemassa kahden sukan yhtäaikaista neulomista ja olen aika innoissani asiasta. Hyvä kuulla, ettei se kuitenkaan ihan kaikkeen sovellu...

    VastaaPoista
  9. Fredrikat on kyl aina niin kauniit! Mä en oo ees viel uskaltanu kokeilla tota kahta sukkaa yhellä kertaa!

    VastaaPoista
  10. Nätit sukat. ja ihanan raikas väri!

    VastaaPoista
  11. Onpas ihanat sukat ja upean väriset!

    VastaaPoista
  12. Hienot sukat, vaikkei väri ookkaan mua ;) Onko tuo lanka muuten suunnilleen 7veikan vahvusta? Oon etsiny 7veikkaa vastaavaa lankaa, sillä siinä mennee vaan rahat hukkaan, you know.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Ville on täsmälleen saman vahvuista kuin seiskaveikka. Värikartta ei ole mitenkään kovin laaja, mutta muuten se on kyllä aika mainio edulliseksi sukkalangaksi,

      Poista
    2. Ok, kiitos, täytynee hommata testiin. :)

      Poista
  13. No älä, tietäsitpä, miten mun ja Emilian välit ovat! Eivät ne poikki ole, mutta en minä kauheasti Emiliaa käytäkään. Severiina (värttinäni) taas saa ahertaa vähän väliä, sitä mukaa kuin minun niskani antavat myöten.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)