perjantai 13. joulukuuta 2013

Merinojämät hyötykäyttöön

Meninkö lupaamaan että joulukuussa täällä nähtäisiin enemmän postauksia? :D Ei pitäisi näköjään luvata mitään, joulukiireet ovat vieneet mennessään! Olenpahan saanut kuitenkin jo kaksi pehmeää pakettia kääräistyä kuusen alle. Pakkasin kotilomalle lähtiessä mukaan kaksi jämäkerää merinoa ja tikuttelin pipoja.

Isopäinen lapsi on mainio malli pienipäisen aikuisen päähineelle, ja ite voin sitten vetästä malliksi päähän oikeesti aikuisten kokoset myssyt!


Pikku-Liina

Malli: Jokon Lina
Lanka: BC Garn Lucca (100 % merinoa) suklaanruskeana
Menekki: noin 50 g (päänympärys noin 54 cm)
Puikot: 4 mm

Linan palmikot näyttivät monimutkaisilta, mutta olivatkin tosi helpot ja nopeat neuloa ilman palmikkopuikkoa. Suosittelen! Lankani oli ohjetta paksumpaa, joten loin vain 90 silmukkaa, neuloin palmikoiden väliin vain kahdeksan välikerrosta, ja mallikertoja on ennen kavennuksia vain neljä.


Talvimyrsky

Lanka: BC Garn Lucca (100 % merinoa) luonnonvalkoisena
Menekki: noin 60 g (päänympärys 58 cm)
Puikot: 4 mm

Tämän pipomallin bongasin Ravelrystä kun yritin äkkiä etsiä jotain sopivan rentoa myssyä johon saisi liitettyä luontevasti tupsun. Kirjavalle langalle suunniteltu malli sopi mainiosti yksivärisellekin villalle, ja tupsun taiteilin äitin varastosta löytyneestä vuosikertanallesta. Hyvä tuli tästäkin päänlämmittimestä!

Ylihuomenna eli sunnuntaina pääsen viettämään jo perinteeksi muodotunutta Kuopion neulojien pikkujoulua, ei millään malttais odottaa... Nyt neulomaan äkkiä joulunpunaisen takin hihat valmiiksi, niin ehkä saan jopa kolmannen postauksen aikaiseksi tälle kuulle :D

10 kommenttia:

  1. Wautsi miten ihanat neuleet.Molemmissa pipoissa on upeita palmikoita. Rakastan palmikoiden tekoa ja olen tehnyt aikoinaan Aran neuleen vuosia sitten (blogissa osiossa neuleet). Harmittaa, että nykyisin aika on kortilla ja ehdin harvoin neulomaan mitään.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kivoja pipoja molemmat! Linan palmikot on tosi kauniit ja tuo myrsky-pipo olisi kyllä omiaan näiden hurjien talvisten myrskytuulien puhaltaessa!
    Mukavia pikkujouluja! :)

    VastaaPoista
  3. Nättejä pipoja! :) Mulla on päänympärys tosiaan tuon 54 cm, isännällä 55 cm. :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita pipoja kumpainenkin! :-)

    VastaaPoista
  5. Lina kestosuosikki ja taidanpa minäkin neuloa tuon toisen mallin, vähän niinkuin työn puolesta. Kauniita ovat molemmat pipot!

    VastaaPoista
  6. Kivoja pipoja. Mun on pitänyt tuo Lina neuloa jo monta vuotta mut en oo ehtinyt =) Joululahja neulonta on mullakin menossa, keksin kokoajan lisää hyviä lahjaideoita sitä mukaan kun saan edelliset valmiiksi!

    VastaaPoista
  7. Todella upeita! Tupsupipoihin on kyl vaikee välil löytää hyvää ohjetta, tohon ohjeeseen tupsu sopii loistavasti!

    VastaaPoista
  8. Nättejä pipoja molemmat! Mäkin tahtoisin neuloa jonkun tupsupipon, mutta itselle sellaiset tupsuhommat ovat vähän hankalia, kun ulkoiluuni sisältyy niin paljon pyöräilyä, eikä tupsu sovi kypärän alle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)