perjantai 3. tammikuuta 2014

Katsaus päättyneeseen neulevuoteen

Perinteinen päättyneen vuoden neulekatsaus! Vuoden 2011 versio nähtävissä täällä ja vuoden 2012 täällä.

Vuonna 2013 neuloin tai virkkasin valmiiksi asti

16 paria sukkia
5 paria lapasia
7 päähinettä
9 huivia/kauluria
8 takkia/paitaa
6 tiskirättiä
yhden tyynynpäällisen
yhden lelun
yhdet villahousut
yhden laukun
ja yhden iPad-sukan

...eli yhteensä 56 työtä! Näihin kului lankaa 7443 grammaa.

Vertailun vuoksi samat luvut vuodelta 2012 ovat 70 työtä ja 7780 g lankaa. Langankulutus on siis aika lailla samaa luokkaa, mutta pieniä töitä on jälleen vähemmän. Luvut olivat vuonna 2011 86 työtä ja 7966 g lankaa. Kulutus on siis vain hivenen pienentynyt vuosi vuodelta, mutta valmistuneiden neuleiden määrä on pudonnut huomattavasti. Voisiko tästä päätellä että määrän sijasta panostus on siirtynyt laatuun? :D Isojen neuleiden eli takkien ja paitojen määrä ainakin tuplaantui edellisestä vuodesta! Sen sijaan lastenneuleita tein niin vähän ettei niistä saa edes omaa kollaasia, mutta jospas tuo tilanne korjaantuisi tänä vuonna...

Vuosi 2013 oli miulle neulesuunnittelijana tärkeä, koska julkaisin ensimmäisen maksullisen neulemallini! Nyt valmistuneena muotoilijana saan toivottavasti tänä vuonna suunnitella ja julkaista monta uutta mallia lisää, sekä ilmaisia että maksullisia :)

Perinteiset kuvakollaasit vuoden neuleista, kaikki ei sentään mahtuneet mukaan... Postauksiin pääset neuleiden nimeä klikkaamalla kuvan alta.

SukkiaHuiveja:LapasiaTakkeja ym:Ja sokerina pohjalla itse suunnitellut mallit:(Kyllä korpeaa etten vielä voi tähän viimeiseen kollaasiin liittää koko syksyn työstämääni opinnäytemallistoa :P Vielä pari viikkoa täytyy pysytellä hiljaa...)

Omat suosikkineuleeni tältä vuodelta olivat Vammus -paita, Rosa Streublümchen -sukat ja ralliruutulapaset, kaikki löytyvät kollaaseista.

Uuden vuoden lupauksiakin tein vuosi sitten: lupasin neuloa enemmän perheelleni, opetella neulomaan saksaksi ja ommella enemmän. Ensimmäinen ja viimeinen lupaus jäivät täyttämättä (Lilja-raukka ei edes villatakkia tänä vuonna saanut!), mutta saksankielistä neuleohjetta opettelin tulkitsemaan. Ompeluksia täällä toivottavasti tullaan tänä vuonna näkemään enemmän, ainakin kestovaippakaavoja olen jo varannut vinon pinon, ja odottelen kankaita saapuviksi postista. Lupausten tekemisen taidan tänä vuonna jättää väliin, lupaan neuloa vain sitä mikä itseä sattuu sillä hetkellä huvittamaan :)

12 kommenttia:

 1. Ootpas ollu ahkerana, hienoja töitä ovatkin! Hyvää uutta vuotta siulle!

  VastaaPoista
 2. Hirmu vauhti sinulla ollut! Ja niin hienoja töitä. Lupauksetovat tosiaan vaarallisia; en tajua, mten nesaisi pidettyä.. Magneetilla jääkaapin oveen?

  VastaaPoista
 3. Aika hyvä neulevuosi ollut sulla :) Nuo raanusukat on ihan mahtavat! Mä voisin tehdä sellaisen lupauksen, että opettelen neulomaan kirjoneuletta, mulla aina langat sotkeentuu ja langanjuoksut joko kiristävät tai ovat liian löysiä. Ehkä voisin harjoitella raanusukilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Raanusukkien kirjoneule on kyllä tosi helppoa, ei kun kokeilemaan :)

   Poista
 4. Sun "hidas" tahtikin on hengästyttävä!

  VastaaPoista
 5. Sattuman kautta eksyin blogiisi ja täällähän on vaikka miten upeita käsitöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa vierailemaan uudestaankin :)

   Poista
 6. Hurja tahti sulla kyllä on ja aina niin kauniit kuvatkin! Pakko neuloa jossain vaiheessa toinenkin Kuu Uni, jostain luksuslangasta!

  VastaaPoista
 7. Vau. Ei kai tässä muuta osaa sanoa. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Kivoja neuleita on valmiina kasapäin =) Ja tuo on hyvä lupaus että neuloo just mitä huvittaa! Onnea alkaneelle vuodelle.

  VastaaPoista
 9. Paljon kaikkea kaunista! Ja nautinnollista uutta neulontavuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)