torstai 10. huhtikuuta 2014

Huhtikuun aurinko häikäisee



Viitakossa viikonloppuna (kts. edellinen postaus) oli kaunista ja aurinkoista! Varsin otollinen ajankohta siis myös aurinkoisten neuleiden kuvaamiselle.


Kylmän kevään takki

Malli: Rocky Coast Cardigan by Hannah Fettig kirjasta Coastal Knits
 Lanka: Cascade Eco + (100 % villaa)
Menekki: 508 g
Puikot: 6 & 5,5 mm Knit Pro

Tämän paksuusluokan neuleella tosiaan tarkenisi kylmemmässäkin kevätsäässä, tänä vuonna ei kyllä ihan näin tuhdille takille ole ollut tarvetta...

Rocky Coast oli ollut jonossani siitä lähtien kun ostin Coastal Knits -kirjan pari vuotta sitten. Intoni neuloa takki kuitenkin laantui, kun muihin blogeihin ja Ravelryyn alkoi ilmestyä juttuja takin istumattomuudesta ei-huippumallikokoisille ihmisille, mm. superkapeita hihoja ja takin ominaisuutta valua alas hartioilta kritisoitiin. Jotenkin olin myös mielessäni luokitellut mallin "vaikeiden neulottavien" luokkaan, ja sinne se sitten unohtuikin.

Kunnes. 

Nähtyäni Iikun version takista ja arvion ohjeesta, se oli kerta kaikkiaan pakko saada puikoille ja nopeasti. Ja niin vain takki valmistui ihan parissa viikossa, ja oli todellakin superhelppoa telkkarineulontaa, ihan kuten Iikku postauksessaan lupaili! Kiinnitin myös koon valintaan huomiota kuten Iikku vinkkasi, ja ohjeessakin sanotaan että pitäisi valita itselleen todellista rinnanympärystä 10-15 cm väljempi koko. Kannattaa näköjään lukea tarkasti ohjeita ja totellakin niitä välillä...


Tällä miun tiukkisneulekäsialalla ei tullut kysymykseenkään käyttää samanpaksuista lankaa kuin ohjeessa, en olis mitenkään päässyt 16 silmukan tiheyteen worsted-vahvuisella langalla. Cascade Eco+ on reilusti paksumpaa, ja ihan ilman mallitilkkuja kutosen puikoilla pääsin suoraan vaadittuun tiheyteen mallineuleen osalta, hiphei! 

On kyllä mainio lanka tämä ekoplussa, kahdesta 250 gramman vyyhdistä valmistui tämä takki. Pehmeää ja mukavaa neulottavaa, ja sopii mielestäni erikoisen hyvin juuri palmikkopintoihin. Eikä muuten maksa paljoa, yhden megavyyhdin saa lähilankakaupastani Kujeesta 15 eurolla! Ainoa miinus on se että noin ison vyyhdin keriminen ei onnistunut loppuun asti kerijälaitteellani. Ja loppuliotuksessa lanka päästi tuhottomasti irtoväriä veteen, vaikka ei kyllä haalistunut onneksi yhtään alkuperäisestä...


Sain kauniin ja sopivan takin! (Mitä nyt maha jää ulkopuolelle...) Hihat neuloin monien muiden tavoin kokonaan ilman lisäyksiä, ja niistä tuli varsin sopivat. Takin valmistuttua ne kyllä tuntuivat jäävän vähän lyhyiksi, mutta kastelu ja hellävarainen venyttely korjasi tämänkin pulman. Jokin kiinnityssysteemi olisi paikallaan, täytyypä ruveta katselemaan huivineuloja tai vastaavia.

Varsin rento mukavuusneulehan tämä on, sopii ehkä paremmin letkeään oleiluun retriitillä tai kotilöhöilyyn, kuin säntilliseen toimistokäyttöön. Minkäänlaisia muotoiluja takissa ei ole, ja se onkin ihan vaan tällanen päällä roikotettava lämmike. Tällaiselle oli ehdottomasti just tarvetta! Voipi olla että tämä olikin nyt viimeinen tämän kokoluokan neule hetkeen, neulomisaika vähentynee radikaalisti lähiviikkoina...


Kuvauspaikalla tuuli ravakasti, kiitos Tiinalle kameran käyttelystä! Tää kuvaaja onkin sellanen villitsijä että siinä temmellyksessä löytää hillitympikin neuloja aivan uusia puolia itsestään... Joskus kuvattava huomaa olevansa suorastaan lentoon lähdössä :D

29 kommenttia:

  1. Ihana aurinkotakki. Mäkin olen kovin katellut tätä sillä silmällä, mutta jättänyt hamaan tulevaisuuteen, kun oon lueskellut muiden neulojien palautetta takista.

    VastaaPoista
  2. Ihana takki ja mahtava tuo väri! Mulla on monesti ollut eco+ vyyhtejä jo korissa asti. Ehkä sitä on sitten testattava, jos vain löytyisi neuleaikaa jostain.

    VastaaPoista
  3. Voe, noista kuvistahan tuli tosi kauniita. Takki on niin valtavan ihana ja kerta se oli just mulle sopiva, niin heti kun kyllästyt, voit dumpata takin mulle. ;)
    Voikaahan hyvin, sinä ja tuo salamatkustajakaverisi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pidetään tarjous mielessä :D Ja salamatkustaja alkaa olla kyllä jo aika näkyvää sorttia...

      Poista
  4. Kaunis takki ja väri on mitä parhain!

    VastaaPoista
  5. Ihana ihana ihana! Väri, malli ja masu :)

    VastaaPoista
  6. Tää on kyllä ihana kuvissakin. Musta tuntuu että pitäisi tehdä toinen tuosta ihanasta langasta! Mä oon käyttänyt omaani paljon ja edelleen tykkään siitä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä innoituksesta ja informatiivisesta postauksesta tätä mallia koskien!

      Poista
  7. Siis niiin ihana Masu! Myös takki on makea. ;)

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia! Ja voi että tuo keltainen potkaisee aina keväällä.

    VastaaPoista
  9. Ihana takki - mutta kieltämättä masu on vielä ihanampi! :)

    VastaaPoista
  10. Ecoplussa on tosiaan huippulankaa, kiva neuletuntuma ja riittoisuus. Takki sopii sulle mainiosti ja väri on kaunis! Tämä luo uskoa siihen, että saan itsekin kahdesta vyyhdistä takin itselleni - sitten joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan kevyesti tulee siulle kahesta vyyhdistä takki, kun oot pienempi kuin mie. Ja palmikkopinta syö enemmän lankaa kuin moni muu mallineule...

      Poista
  11. Mie jo katoinkin, että teillä on Iiriksen kanssa samanlaiset takit. :) Väri on ihanan aurinkoinen ja sopii täydellisesti siule.

    VastaaPoista
  12. Kiitos näistä mallia koskevista kommenteista. Mullakin tämä on jäänyt harkinnan asteelle syystä että, mutta harkitsen uudelleen. Kaunis takki, ja ihanan pirtsakka väri. Hyvää loppuodotusta!

    VastaaPoista
  13. Ihana! Kaunis keväinen väri ja kivan rento malli. Mutta masu on kyllä vielä söpömpi! :)

    VastaaPoista
  14. Miten ihanan aurinkoinen neule! ja just sellasen näköinen että siitä ainakin tässä huushollissa tulisi sellainen luottoneule jonka vetää päällä aina tarvittaessa. On muuten varmasti kätsy imetyksen alettuakin. Tosi kiva!

    VastaaPoista
  15. Ihana takki! Pirtee väri ja nätti malli :) Minäkin olen kuullut tuon ongelmista, mutta kerta ne ongelmat on selätettävissä niin ehkä tähänkin malliin tulee joskus tartuttua :)

    VastaaPoista
  16. Kaunis keltainen, jotenkin ihanan piristävää nähdä keltaista pitkästä aikaa! Ja niin kaunis vauva-vatsa! :)

    VastaaPoista
  17. Sinulle takki ainakin istuu tosi hyvin. Ja voi ihana keltainen! :)

    VastaaPoista
  18. Tästä neuleesta tulee hyvälle mielelle. Väri on ihana!

    VastaaPoista
  19. Voi ihanuus, mikä maha <3 ja kauniin neuleenkin olet tehnyt! Siitä on liian pitkä aika kun olen viimeksi kurkannut blogiasi. Ihan valtavasti onnea masusta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä tuleekin varmasti välillä sit mahaa ikävä :)

      Poista
  20. Aivan mielettömän upea takki! Rakastan tota lankaa, se on niin pehmeää ja ihanaa neulottavaa :)

    VastaaPoista
  21. Oi, miten aurinkoinen ja ihana neuletakki :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)