tiistai 7. lokakuuta 2014

Eira - Tuusniemi

Tätä hetkeä olenkin nyt odottanut siitä asti kun vauvanodotus päättyi...

Seuraava lapsoseni on maailmassa, ja vieläpä ihan lehden kannessa, iiik!


Ei, en tarkoita tätä suloista tyttölasta (vähän vaaleakin ollakseen omani), vaan neuleita hänen yllään.

Kyllä, miun kynästä ja puikoista ne on, viime keväänä suunnitellut ja neulotut. Ja nyt ne on uusimman Eiran Langat -lehden kannessa, huhheijjaa!

***

Viime keväänä paria viikkoa ennen äitiyslomani alkua sain sähköpostia Eiran Tukun Riikalta, joka kysyi olisinko kiinnostunut osallistumaan Eiran Langat -lehden erikoisnumeron, bloggarispesiaalin tekemiseen. Mietin ehkä puoli sekuntia ennen myöntävää vastausta, vaikka juuri edellisenä iltana olin luvannut ja vannonut etten ota tähän kevääseen enää yhtään suunnitteluprojektia, vaan nautin viimeisistä viikoista mahani kanssa ja pesin rauhassa kotona. Ei pitäisi mennä vannomaan :D

(Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että olisin ehkä miettinyt osallistumistani tovin kauemmin, jollei miulla olisi ollut opinnäytetyömallistoni jäljiltä useita lähes valmiita neulemalleja pöytälaatikossa odottamassa sopivaa hetkeä.) 

 

Simppeliin Sammaleiset -settiin kuuluu kauluri ja panta. Molemmat ovat paksuja ja isoilla puikoilla nopeat neuloa, vaikka mallineule alkuun vähän aivojumppaa vaatiikin. Muhkeaan ja kerrokselliseen pintaan valitsin Eiran Tukun laajasta valikoimasta ihanan pehmeän ja kuohkean alpakkasekoitteen, tästä ei talven viima läpi pääse! Myös kivat kookosnapit löytyivät samasta putiikista.

(Ja panta on myös kauheen kätevä peittämään imetyksen aiheuttamat kaljut läikät ohimoilla ja otsalla...)


Sammaleinen setti

Malli: Sammaleiset by mie ite, Eiran Langat 1/2014
Lanka: Debbie Bliss Paloma (60 % babyalpakka, 40 % merinovilla) viheriäisenä
Menekki: Kauluriin 127 g ja pantaan 33 g
Puikot: 8 mm

Ohjeessa sanotaan että kauluriin kuluu kolme ja pantaan yksi lankavyyhti, mutta pikaisella laskutoimituksella voi päätellä että koko setti kyllä syntyy kolmesta vyyhdistä (ainakin melkein). Kaulurista voi toki neuloa niin korkean kuin haluaa, miun makuun tämä ohjeenmukainen kolmisenkymmentä senttiä on just passeli.



Eiran Langat on ilmaislehti, jota saa Eiran Tukun jälleenmyyjiltä kaikkialta Suomesta. Sen tekemiseen on osallistunut yhdeksän neulebloggaria, joukossa niin kokeneita "julkkissuunnittelijoita" kuin ensikertalaisiakin (mie oon kai jotain siltä väliltä?). Jälkimmäisten upeat neuleet ovat ehdottomasti miun suosikkeja tässä lehdessä! Katsokaa vaikka näitä Pehmeitä Paketteja -blogin Sannan kämmekkäitä:


Tai näitä Marittan neulomia yksinkertaisen kauniita palmikkosukkia:


Molempia blogeja olen seurannut jo useamman vuoden, ja oli mahtavaa nähdä lehdessä heidän työstämiään malleja. Ainakin nämä palmikkosukat pääsevät puikoille pian, tiedän just kelle nämä neulon pukinkonttiin, jos vain tässä arkisirkuksessa ehdin...

Loppuun vielä aito savolainen kansikuvaposeeraus!

31 kommenttia:

  1. Vau, onnea kansikuvaneuleista! Mun on ehkä ihan pakko saada tuo lehti käsiini tavalla tai toisella. Nappi ja Nauhakin näkyy olevan jälleenmyyjänä, oliskohan siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä lehtiä sinnekin pitäisi saapua, kävin ihan kysymässä kaupunkireissullani :D

      Poista
  2. Onnea onnea!!!! Hienot neuleet olet tehnyt :) Täytyy ehdottomasti saada itselleni tuo lehti :)

    VastaaPoista
  3. Hiphei ja onnea kansikuvasta! Tykkäsin kovasti setistäsi ja tuo Paloma on kyllä niin mukavaa neulottavaa, että saatanpa tuollaisen kaulurin vielä tehdäkin :)

    VastaaPoista
  4. Vau! Onnittelut kansikuvailusta. Hyvässä vauhdissa suunnistat kohti sitä julkkissuunnittelijan titteliä. :) Tätä lehteä ja sen malleja onkin jo mielenkiinnolla odoteltu.

    VastaaPoista
  5. Kauniita asusteita! Miten ihmeessä nämä kaikki ehtii taas neulomaan... :-)

    VastaaPoista
  6. Se on merta edemmäs matkattava että saa tän lehtisen käsiinsä! Savolainen poseeraus on hurmaava, ihan paras. :) Onnea kansikuvaneuleesta!

    VastaaPoista
  7. Vau! :) onnea! Ja ihana setti :)

    VastaaPoista
  8. Onnea!! Ihastelin jo Korsi-kämmekkäitä ja näiden Sammaleisten myötä halu saada tuo lehti vain voimistui. Tiedän mitä teen ensi viikonloppuna :) .

    VastaaPoista
  9. Onnea! Näyttääpä löytyvän jälleenmyyjä meidänkin kylästämme, nyt on siis hyvä syy poiketa lankakauppaan :-)

    VastaaPoista
  10. Onnea! Ihan paras poseeraus LIljalla! Isosisko ja pikkusisko muistuttavat toisiaan edellisen postauksen ensimmäisessä ja tämän viimeisessä kuvassa. Silmät on jotenki samanlaiset!

    VastaaPoista
  11. Onnea! Oot kyllä säilyttänyt todella hyvin salaisuuden, tuli ihan puun takkaa :) ...tai sitten olen jo unohtanut... ;)

    VastaaPoista
  12. Vitsi Lilja on kyllä mainio! Ihana ilme :) Onnittelut kansikuvasta ja taas hienoista malleista!

    Mä olin kyllä aivan kauhuissani, ja olen edelleen, että mihin seuraan jouduinkaan... Mä en ole edes selannut lehteä, kun olen aivan paniikissa, että siellä on kumminkin jokin kamala virhe ja muiden työt näytti ensi vilkaisulta niin hienoilta että! Äidille sentään laitoin postitse yhden lehden menemään :) Nyt pitäisi vielä jotain blogiinkin kirjoittaa, vaikka otetut kuvat on tietysti taas jossain kansiossa hukassa...

    VastaaPoista
  13. Hyvän näköinen setti! Tuo viimeinen kuva on kyllä paras :-D

    VastaaPoista
  14. Mainio ilme alimman kuvan mallilla! :)

    VastaaPoista
  15. Tuo savolainen poseeraus on kyllä enempi mun mieleen :D Ihan mahtava kuva!

    VastaaPoista
  16. Ihana setti! Pitää varmaan jostain etsiä tuo lehti käsiini, niin kivoja neuleita siinä tuntuu olevan.

    VastaaPoista
  17. Vau, ihana setti ihanasta langasta! Onnea! Nämä pääsevät puikoille varmasti :)

    VastaaPoista
  18. Todella upee setti, mä tykkään tosta ihanan rouheesta, sammaleisesta pinnasta! Onnittelut siitä, että neuleet pääs kanteen!

    VastaaPoista
  19. Jee, hienoa Emma! On muuten upee panta ja kauluri :). Panta saatto just äsken mennä yhden kummitädin toivelistalle ;). Liljalle 10p savolaisesta poseerauksesta!

    VastaaPoista
  20. Onnea!!
    Aivan mainio tuo viimoinen poseerauskuva! Kuinka voikin olla noin veikeä ja iloisen muikea ilme. Tuo olisi voinut olla siinä kannessa...

    VastaaPoista
  21. Vautsi vau, onnittelut! Nyt pitääkin keksiä kuinka saisi tuon lehden käsiinsä. Mahtava tuo vika pose. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan Joensuussakin Eiran Lankojen jälleenmyyjiä ;)

      Poista
  22. Onneksi olkoon! On niin kauniita neuleita :) Napissa ja Nauhassako näitä lehtiä ois? Pässinpökkimää kauluri on mulla tällä hetkellä tuossa puikolla, jahka saan sen valmiiksi niin sitten puikoille... Kiva kun jaksat kirjotella ohjeita!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)