torstai 19. maaliskuuta 2015

Nuku nurmilintu, västäräkistä vähän pidempään

Silloin kun vapaata käsityöaikaa on käytössä minimaalisen vähän, neuloja haluaa pysyä kaukana pakkopullaneuleista ja korvata määrän laadulla.

Käsinkehrätyn merino-alpakka-silkin neulominen suloiseksi huiviksi palvelee tätä tarkoitusta mitä parhaimmin.


Unilintu

Lanka: Käsinkehrätty merinoalpakkasilkki-sekoite 130 g = 338 m
Menekki: 127 g
Puikot: Knit Pro 5 mm

En ole itse kehrännyt tätä ihanuutta, vaan saanut sen viime vuonna Ravelryn kahelit-ryhmän taikapallovaihdosta. Voi kun osaisi itsekin kehrätä tällaista! (En kyllä niin kauan opikaan, kun rukki-raukka majailee vintissä pienten sormien ulottumattomissa...) Yksisäikeistä ja upeanpehmeää, ihan selvästi huivia varten tarkoitettua. Ja aivan mahtava viininpunainen semisolidi sävy.Upealle langalle tarvittiin upea malli, ja neulejonossa ilmestymisestään asti istuskellut Nurmilintu pääsi puikoille. Tykkään mallista mahdottomasti, enkä vain sen nimen vuoksi. Suomalainen kansanperinne on lähellä sydäntäni, ja nurmilintua on tullut lauleskeltua lapsille kerran jos toisenkin. 

Nurmilintu on onnen omiaan neulottavaksi uniikilla langalla, joka halutaan käyttää viimeiseen metriin: Huivin voi helposti neuloa isommaksi tai pienemmäksi, ja lopettaa juuri silloin kun lankakin alkaa loppua muodon siitä kärsimättä. Itse halusin tehdä ohjeen mukaiset kolme pitsiraitaa, ja langan loppumisen pelossa neuloinkin ainaoikein-osuudet pitsimallikertojen välillä muutamia kerroksia ohjeistettua matalammiksi. Tämä oli oikea päätös, lankaa jäi päättelyn jälkeen tähteeksi vain muutama metri. Pitkän neuleuran kokemus alkaa näkyä siinä, etten enää kovin usein ihan metsään arvioi langan riittävyyttä.


Huivista tuli suuuuuri, sellaisen perus jenkkiauton pituinen. Käsinkehrätty lanka pääsee huivin pitseissä ja ainaoikein-osuuksissa mielestäni hyvin oikeuksiinsa, jopa paremmin kuin sileässä neuleessa. Erityisesti tykkään päättelyreunan nirkoista: ne ovat kauniita, ja huivin alareuna oli huomattavasti helpompi pingottaa kuin suora tai kaareva reuna! Tästä lähtien neulon ainoastaan pykäreunaisia huiveja. Ehkä.


Ja kohtahan se ajokausikin jo alkaa...

20 kommenttia:

 1. Voi kun se on hieno! Kaunis, intensiivinen väri. Mullakin tämä malli on ollut jonossa vaikka kuin pitkään, pitäis kyllä laittaa puikoille :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi! Joko se on isäntä täpinöissään ajokauden alkamisesta? :D

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana huivi! Ja kaunis on värikin! =)

  VastaaPoista
 4. Täydellinen väri tuohon malliin. Ihanan näköinen :)

  VastaaPoista
 5. Oi voi, nurmilintu on kyllä niin kaunis malli! Ja tämä erityisen!

  VastaaPoista
 6. Nurmilintu on kyllä ihana malli ja huivin väri aivan täydellinen :)

  VastaaPoista
 7. Ihan mieletön yhdistelmä! Kaunis kuin mikä.

  VastaaPoista
 8. Tämä on kyllä todella kaunis! Ihana malli, lanka ja väri!

  VastaaPoista
 9. Nurmilintu on kyllä todella kaunis huivi, ei voi muuta sanoa! (Annoit muuten hyvän syyn nostaa sen omasta neulejonosta ylemmäs toteutettavia :) Ja kauniin punainen lanka sopii huiviin täydellisesti!

  VastaaPoista
 10. You can knit! And I am sure your wheel's turn will come in the future.

  VastaaPoista
 11. You can knit! And I am sure your wheel's turn will come in the future.

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Ihan ilmainen on ohje, sen saa ladattua tuosta linkistä ensimmäisen kuvan alta :)

   Poista

Kiitos kommentista :)