sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kukkia kukkaselleni

Vuoden ehdottomasti tärkein neule on valmistunut. Eikä hiukkaakaan liian aikaisin, merkkipäivää edeltävänä iltana klo 23!


Tulppaaneja Iirikselle

Malli: Tulppaanitunika / Tuulia Salmela, kirjasta Leikkipuistoneuleet
Lanka: Hjertegarn Woolcott (55 % villaa 45 % puuvillaa) oranssina
Menekki: 122 g ohjeen toiseksi pienimpään kokoon
Puikot: 3,5 mm KnitProOlen neulonut tämän mekkosen aikaisemminkin jokunen vuosi sitten tyttöjeni pikkuserkulle. Muistin jopa edelleen mitä ensimmäisessä versiossa mielestäni pitäisi tehdä eri tavalla, hämmästyttävää! 

Aloitin neulomisen retriitissä pienimmän koon silmukoilla, ja kauniin kierrereunan pääntielle tein ihan ohjeen mukaan. Sitten alkoikin sooloilu... Raglanlisäyksiä tein tiheämpään kuin ohje käski, sillä mielestäni sen vuosien takaisen mekon hartialinja oli liian luisu vain joka kolmas kerros tehdyillä kavennuksilla. Mallailin yläosaa välillä mukaan nappaamani sopivan kokoisen bodyn päälle. Silmukoita loin kainaloihin ohjetta vähemmän ja lisäilin sitten sivusaumoissa muutaman, jotta pitsin alkaessa silmukkaluku täsmäsi. Pitsimallikertoja neuloin yhden ohjetta enemmän, että mekosta tuli mekko eikä tunika. Pitempikin olisi ollut kaunis, mutta ajattelin tämän mittaisen olevan konttaavalla lapsellä käytännöllisempi.


Lanka, Woolcott, oli miulle uusi tuttavuus, jonka bongasin pari viikkoa sitten Oulun reissulla Lankamaailmasta. Villa-puuvillasekoite oli hyvin puuvillamainen (eli joustamaton) neuloa ja halkeili hivenen, mutta ei neuletuntuma silti liian epämiellyttävä ollut. Varsinkin pitsiin tämä lanka taipui mainiosti! Ykkösvalintani vaaleansininen oli päässyt kaupasta loppumaan, mutta tämä poltettu oranssikin toimii mekossa mainiosti, korostaa päivänsankarin sinisiä silmiä ;) Puuvillaisessa langassa on sekin hyvä puoli, että pitsi avautui kauniisti ilman pingotustakin kunnon häyrysilityksen avulla. Sopii siis hyvin tällaisiin viime hetkellä valmistuviin neuleisiin!


Suht tyytyväinen olen lopputulokseen, tykkään kovasti tuosta helmapitsistä! Ainut mikä vähän kismittää on tuo pääntien istuvuus. Kun lapsi kurottaa kädet eteenpäin, miehusta nousee isolle rypylle. Toivottavasti virallisissa yksveekuvissa studiolla saadaan kunnollisia otoksia...

Kyllä on vuosi mennyt järjettömän nopeasti, vastahan tuo tyttö oli tämmönen pieni pötkylä! Nyt se jo konttaa hurjaa vauhtia, kiipeilee portaisiin ja laatikoihin, kävelee sohvan ja pöydän reunoja pitkin ja vaikka mitä, hyvä että perässä pysyy. Siellä se porhaltaa kohti uusi seikkailuja, taapero...

17 kommenttia:

 1. Mitä suloisin mekko! Ja niin on tyttökin. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä sai prinsessa kauniin mekon.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekko ja suloinen on pitäjäkin :)

  VastaaPoista
 4. Suloinen mekko! :) Tyttö on kovasti isosiskonsa ja äitinsä näköinen. :)

  VastaaPoista
 5. Oi kun hän on suloinen sievässä mekossaan :) Onnea.

  VastaaPoista
 6. Niin kauniita, molemmat kukkaset:)

  VastaaPoista
 7. Aivan supersöpöjä molemmat kukkaset! Onnea vuosikkaalle! :-)

  VastaaPoista
 8. Sievä neiti sievässä mekossa. :)

  VastaaPoista
 9. Suloiset ja sievät - molemmat!

  VastaaPoista
 10. Ihana mekko ja kummityttö <3 <3 <3

  VastaaPoista
 11. Onnea yksveelle! Nätin mekon on saanut :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis mekko! Ja paljon onnea taaperolle!

  VastaaPoista
 13. Kaunis mekko suloisella tyttösellä! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)