torstai 3. marraskuuta 2016

Superi (briossi)viikonloppu

Viime viikonloppuna Kuopiossa vietettiin Kässäkerho Pom Pomin järjestämää SUPERviikonloppua ensimmäistä kertaa. Toivottavasti tämä oli ensimmäinen monista, oli nimittäin erittäin superi viikonloppu!

Tapahtumapaikalla, sataman läheisyydessä sijaitsevassa galleriatilassa oli koko viikonlopun tarjolla mahdollisuus ostostella kotimaisten lankavärjärien tuotteideita, ihailla muutamien neulesuunnittelijoiden trunk showta sekä osallistua erinäisille kursseille.

Pari tunnelmakuvaa paikan päältä, Lanitium ex Machinan hypisteltävän kauniita minivyyhtejä:

 

 Christa Beckerin herkkiä ja höyhenenkevyitä pitsineuleita:

 

Ihan pikkuisen piti ostostella, KVG Woolworksilta merinoita ja Kraftilta BFL:ää.


Tunnelmallisessa neuleillanvietossa lauantaina saatiin nauttia herkullista lähiruokaa, ja kuunnella neulesuunnittelija Katrine Birkenwasserin tarinointia. Ja tietysti neuloa hyvässä seurassa!

 

Parasta viikonlopussa olikin ehdottomasti uusin neuleihmisten tapaaminen, osa jo ennestään nettineulemaailmasta tuttuja ja osa aivan uusia kasvoja. Kyllä nää neuletapahtumat on mainioita, kaikkien kanssa löytyy keskustelunaiheita!

Monta mainiota tyyppiä tapasin, kun lauantai-iltapäivänä pidin loppuunmyydyn Kaksivärisen briossin perusteet -kurssini kymmenelle innokkaalle neulojalle! Kukaan ei tunnustanut ennen käyttäneensä kyseistä tekniikkaa, mutta niin vain kolmessa tunnissa se alkoi sujua jokaiselta! Näin hienoja harjoitustilkkuja kurssilaisilta syntyi:


Kurssimateriaaleja tehdessäni suunnittelin, neuloin ja kirjoitin ohjeet kahdelle yksinkertaiselle briossiasusteelle. Koska onhan uutta tekniikkaa heti mukava kokeilla johonkin "oikeaan" neuleeseen, joka ei kuitenkaan ole liian vaikea?


Bertta

Malli: Bertta -briossipipo, suunnittelija minä itse
Lanka: Viking Ville (vanhempi, nykyistä sileämpi laatu) 
luonnonvalkoisena ja tummanharmaana
Menekki: 109 g tupsuineen
Puikot: 5 mm Knit pro

Piposta tuli muhkea ja ihanan paksu, juuri siis sellainen kuin pitikin! Kaksiväristä briossia on mielestäni helpompi neuloa pyörönä (siksi opetin kurssilla ensin tasoneulonnan, hehheh), ja tämä onkin mainio ensimmäinen projekti! Silmukat on luotu vain yhdellä värillä, mikä nopeuttaa alkuun pääsemistä. Tämä myös siksi, etten ole onnistunut ikinä saamaan kaksiväristä aloitusta tarpeeksi joustavaksi pipon reunaa varten. I-cord-aloitus kyllä toimisi, mutta en välitä sen ulkonäöstä pipon reunuksessa (huiveissa kyllä!). Briossi on superjoustavaa, joten ohjeen mukaan neulottu bertta sopii päänympäryksille 55-60 cm. 

Edellisen neulomani pipon tupsun pienuudesta traumatisoituneena tehtailin tähän pipoon naurettavan ison ja painavan tupsun. Löytyisiköhän seuraavan hatun kohdalla jo kultainen keskitie?


Ei pipoa ilman lapasia!


 Birkitta

Malli: Birkitta -briossilapaset / Mie ite
Lanka: 7 veljestä (tämä lanka ei olekaan päässyt blogiin asti moneen vuoteen, rasti seinään!), molemmat sävyt jotain vuosientakaisia, ei enää värikartassa olevia.
Menekki: 70 g suht pieniin lapasiin
Puikot: 4 & 4,5 mm

Tosi perusperuslapaset, ja ihanan lämpimät sellaiset! Tällaisia peukalokiilattomia en olekaan ennen suunnitellut. Tai ei näissä nyt kauheasti suunnittelemista ollut, kunhan kirjoitin ohjeen :D Erittäin helppoa ja nopeaa neulottavaa, kunhan briossin rytmiin pääsee kiinni. Mainio joululahjaneule siis, tutut varokoot!


Ajattelin laittaa ohjeet Ravelryyn jakoon ihan suomeksi, resursseja englanniksi kääntämiseen nyt ei ole. Kiinnostaisiko teitä? Siis ei ohjeen kääntäminen, vaan tällaset peruspertsaohjeet? ;D

16 kommenttia:

 1. Kiinnostaisi ohjeet! :) Tuntuu, että olis vaikka mitä kivoja briossijuttuja mitä voisi neuloa, mutta ne tuppaavat olemaan niin isoja huiveja ja kaikkia että ei viitsisi ihan ekaksi harjoitteluksi niitä tehdä vaan tätä pitäisi kokeilla ensin jollain pienemmällä.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaisi! Tuo tekniikka on vielä opettelematta, mutta kinnostaisi kovasti. näillä olisi hyvä aloittaa, pipoja ja lapasia tarvitsee aina. =)

  VastaaPoista
 3. Joo! Erityisesti pipo-ohje kiinnostais!
  Näyttääpä mukavalta tuo mennyt viikonloppu, mahtava, että sait olla mukana kurssittamassa!

  VastaaPoista
 4. Peruspertsaohjeet on aina kiinnostavia. Jakoon vaan!

  VastaaPoista
 5. Oi, just tuollaisen pipon mä haluan! Näyttää niin kivalta, että sen vuoksi olisin valmis uuden tekniikan opetteluunkin. Ohjetta jakoon siis, jookos!

  VastaaPoista
 6. Jakoon jakoon :) Mukava, että sait kurssin täyteen. Sai illanvietossa kuunnella innostuneita kommentteja onnistuneesta kurssista :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä. Ohje olisi kiinnostava, uutta tekniikkaa!!

  VastaaPoista
 8. Onpa veikeä ja niin lämpimän näköinen. Herkku.

  VastaaPoista
 9. Kiinnostaisi ehottomasti briossin oppiminen, se on semmonen yksi mörkö joka pitäisi taltuttaa ja ois hyvä aloittaa helposta ohjeesta suomenkielellä!Neuloja80

  VastaaPoista
 10. Äänestän molemmilla käsillä ohjeiden puolesta! Ja tuo pipo on just eikä melekein :-)

  VastaaPoista
 11. Tuo pipo näyttää just siltä, että siihen voi oikeen "käpertyä"... koska ihanaan paksuun ja lämpimään pipoon voi kääriytyä, kuten peittoonkin!

  VastaaPoista
 12. Mukavalta viikonlopulta näyttää. Harmitti vähän etten päässyt mukaan mut oli koneneulontaa ja neulepäivää. Sain kuitenkin tuliaisia Kuopiosta sunnuntaina =) Ohjeet näyttää mukavilta joten jään oottelemaan!

  VastaaPoista
 13. Pipo näyttää todella muhkealta ja lämpimältä, ohje olisi tosiaan paikallaan. Briossia ei ole kyllä tullut neulottua koskaan, mutta kai se on joskus kokeiltava :3

  VastaaPoista
 14. Briossin perusohjeet kiinnostavat kyllä, koska on sen verran vieras tekniikka, että menis ikä ja terveys kun rupeais itse laskemaan silmukoita ihan peruspipoon tai -lapasiin. Laita Ullaan(kin)? Vaikka kiitollisena koklaan toki pelkän Ravelrynkin kautta.

  VastaaPoista
 15. Kiitos ohjeesta. Briossi on itselle ihan uusi tuttavuus, mutta hyvinhän se lähti sujumaan, kun pääsi rytmiin. Kavennukset kyllä tuottavat harmaita hiuksia, kun en saa niitä onnistumaan nätisti. Onko tarkoitus nostaa yli myös se neulomatta nostettu langankierto vai ainoastaan varsinainen silmukka? Ei vaan skulaa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)