maanantai 27. marraskuuta 2017

Twistaten

Pehmeän harmainen alpakkapaita valmistui juuri sopivasti ensilumien leijaillessa taivaalta marraskuun alkupäivinä.


Let's twist again!

Malli: Hiplee / Anna Johanna, Kalakukkoneulojien neuleklubi 2017
Lanka: Drops Alpaca (100 % alpakkaa) + Lion Brand LB 1878 (100% villaa),
neulottu kaksinkertaisella langalla
Menekki:  612 g  kokoon M2
Puikot: 5 & 4,5 mm Knit Picks

Hiplee-paidan ohje oli kalakukkoneulojien neuleklubin lokakuun ohje, mutten ihan ehtinyt saada sitä lokakuun puolella valmiiksi, kun muut kiireellisemmät projektit ajoivat ohi (taas niitä joita nähdään vasta kuukausien päästä...). Paidan ohje tulee tammikuussa ostettavaksi Ravelryyn.


Nopeaa neulottava paksuilla puikoilla tämä paita kyllä oli, rento perusmalli twistillä (=meinaan kierretyillä silmukoilla, koko pannahisen paita!). Paras yksityiskohta Hipleessä on etukappaleen keskelle sijoitetut raglanlisäykset: kerrankin paita josta tietää heti mien päin se kuuluu vetää päälle!

Vähän hirvitti  (twistauksen lisäksi) tuo korkea kaulus. En ole ikänäni neulonut poolokaulusvillapaitoja, sain niistä yliannostuksen 2000-luvun alussa yläasteella, kun ne olivat muodissa ja joka teinin päällä. Onneksi Hipleen kaulus on rennon letkeä, ja sitä voi käyttää myös tälleen taittamatta rennosti.


Tavoilleni uskollisesti aloitin paidan langasta, jota ei ollut tarpeeksi. Ohutta, hiilenharmaata kartiovillaa Ameriikoista kyllä riitti, mutta alpakan kanssa oli toinen tilanne. Halusin käyttää tästä vauvanhaalarista ylijääneet kauniin siniharmaat alpakat pois. Alusta asti oli selvää, etteivät pari jämäkerääni riittäisi koko paitaan, ja löysin kuin löysinkin eräästä nimeltämainitsemattomasta, myös lankoja myyvästä nettikirjakaupasta samaa sävyä ja laitoin tilauksen vetämään jo ennen kuin loin silmukat paitaa varten.

Kuinka ollakaan, langat seikkailivat ties missä väärissä lähetyspisteissä niin kauan, että kärsivällisyyteni loppui ja ostin työpaikkani lähilankakaupasta, Kuitukeijusta Joensuusta neljä kerää hiilenharmaata alpakkaa saattaakseni paitani loppuu. Voi olla, että neule olisi kauniimpi kokonaan hiilenharmaasta neulottuna, mutta katsokaa nyt miten kaunis neulepinta kaarrokkeessa on! (Etsi myös kuvaan piiloutunut täydellinen lumihiutale.)


Olen oikein ihastunut tähän suloisen lämpimään villapaitaani, vaikka se onkin hieman väljempää mitoitusta kuin yleensä tykkään käyttää. Mutta tarvitseehan joka tyttö kunnollisen rentoilupaidankin, eikös?


Kiitos työkaverilleni kuvista, ne on otettu alkavassa lumisateessa Huopaliike Lahtisen pihassa Jämsässä, kun olimme kotimatkalla Tampereen kädentaitomessuilta. Jotain villaista ja jouluista saattoi sieltäkin tarttua mukaan...

11 kommenttia:

  1. Musta tää väriblokkeilu on oikein hauska tyylikonsti. :) Ja ihan pakko oli lähteä metsästämään sitä lumihiutaletta! Onneksi löytyi suht helpolla, muuten olisit saanut viestiä perään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se, ja vielä hauskempi ois ollu jos ois riittäny muutaman kerroksen pitemmälle, ois yltäny vaalea osuus kunnolla rinnan alle... Malli antaa hyvät mahdollisuudet värien vaihtelulle.

      Poista
  2. Aivan ihana. :) Sopii hyvin tuo kaksivärisyys, vai pitäisikö sanoa -sävyisyys. :D

    VastaaPoista
  3. Hyvä on näinkin, viis perille koskaan saapuneesta paketista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asissa kyllä se lopulta saapui, mut silloin oli jo paita melkein valmis 😁

      Poista
  4. Ihana! Toimii kyllä loistavasti kahdellakin värillä.

    VastaaPoista
  5. Se on upea! Ja toimii noilla väreillä hyvin.

    VastaaPoista
  6. Ihan hurjan kaunis neule, monikäyttöinen varmasti! Tykkään väriyhdistelmästä ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)