maanantai 5. joulukuuta 2011

Lumi tuli lumi meni

Näin ainakin Oulussa, ollaan Liljan kanssa täällä mummolassa minilomalla. Huomenna kiskot vievät etelään (Pohjois-Savon korkeudelle!) ja takaisin arkeen, opiskeluissani on loppurutistus menossa ennen näyttelyiden avajaisia joulukuun puolivälissä.

Puikoiltani putoilee pipoja pukinkonttiin, esittelen ne sitten könttänä joskus myöhemmin. Tuntuu tyhmältä postata erikseen jokaisesta pienestä perusneuleesta :) Sen sijaan saatte kuolata etukäteisjoululahjoilleni!


Innostuin Coastal Knits -kirjasta kun Knitmore Girlsit hehkuttivat sitä podcastissaan lokakuussa. Parin viikon kuluttua en voinut olla tarttumatta tilaisuuteen, kun Lumoavan Langan blogissa kerrottiin saman teoksen tulevan pian myyntiin myös kotimaahan. Varasin kirjan ennakolta, ja avulias isoäiti korjasi kirjan talteen.

Kerrassaan kaunis nide, sisältää vain kymmenen neuleohjetta mutta muuta lukemista senkin edestä. Upeita kuvia ja kuvauksia luonnosta sekä Yhdysvaltojen länsi- että itärannikoilta. Puikoille pääsee ainakin kannen Rocky Coast Cardigan, ja suloinen Rustling Leaves Beret. Oispa vielä kovakantinen...

Kaikki lähti lapasesta onkin jo varmasti tuttu kaikille vähänkään nettineulemaailmaa seuraavalle. Kaksi kotimaan kekseliäimmistä neulesuunnittelijoista on yhdistänyt voimansa ja tulos iskee kuin sata salamaa. Pelkkää upeutta kannesta kanteen. Uusia, kekseliäitä ja tietenkin nykyaikaisia (lue: pääosin saumattomia!) neuleita naisille, miehille ja lapsille. Tykkäsin erityisesti joka ohjeen ohesta löytyvästä vaihtoehtoisella langalla neulotusta mallitilkusta!

Muikkusiin ostin jo langat, ja Kuurankukat on vaan pakko saada! Paidoista suosikkejani ovat hauska paksu pitsipusero Paju ja tyylikkään yksinkertainen Nti Talonmies. Näistä jälkimmäinen pääseekin puikoille heti huomenna kun pääsen kotiin! (No ehkä luen ensin vähän ruotsinkokeeseen joka on keskiviikkoaamuna, köhköh.)

Oon nyt lueskellut näitä kahta hyvin erilaista mutta upeaa kirjaa koko viikonlopun, ja erot suomalaisen ja amerikkalaisen (neule)mielenlaadun välillä alkavat näkyä. Coastal Knits on inspiroiva ja hurmaava teos, mutta kyllä röyheänrouheita, karunkauniita ja palmikkojapursuilevia neuleita sisällään pitävä kirja vie voiton <3

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ja tervetuloa joukkoon uudet lukijat :)

8 kommenttia:

  1. Kirjat näyttävät mielenkiintoisille. Minäkin odotan kuumeisesti tuota kotimaista kirjaa kirjaston jonossa :-)

    VastaaPoista
  2. Kaikki lähti lapasesta on täälläkin kotiutettu. Ja mullakin on Muikkuset jo to do -listalla.

    Ameriikan teos on kyllä kaunis myös, että aikas ihanat ennakkojoululahjat sulla.

    VastaaPoista
  3. Täällä muutama kymmenen kilometriä Oulusta pohjosempana lumi tuli ja pysyi. Ulkona on niin kaunista, toivottavasti ei nyt ihan heti sulaisi.

    Minäkin ostin oman Coastal Knitsini Lumoavasta, ja se on kyllä käsittämättömän upea kirja! Lapaskirja on ostoslistalla, ehkäpä sitten joulun jälkeen. Ainakin nopean selailun perusteella se vaikutti ihanalta, pakko saada!

    VastaaPoista
  4. Oi ja voi. Mä päätin että ennen joulua kässäkirjoja ei tähän huusholliin enää osteta... Saa nähdä kuinka käy, nuo kuulostaa niin houkuttelevilta.

    VastaaPoista
  5. Ihanat ennakkojoululahjat! Molemmat varmasti kivoja kirjoja. :)

    VastaaPoista
  6. Eilen hain kirjastosta tuon suomalaisen ja olen siitä nyt nauttinut, saattaapa olla että joutuu kirjan ostamaan. Friika siitä on jokatapauksessa neulottava jossain välissä.
    Niin ja Savossa on tänään tullut lunta, tervetuloa kotimaisemiin siis.

    VastaaPoista
  7. Oi että nuo on ihania kirjoja. Toivottavasti saan tuon suomalaisen joululahjaksi.

    VastaaPoista
  8. Kivoja kirjoja! etenkin tuo Kaikki lähti lapasesta houkuttelee kovasti. Ihanaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi!
    Terveisin SNY.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)