sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Sydäntalven kukka

Olen jo pitkään halunnut osallistua johonkin, mysteeri-KAL:iin (KAL=knitalong=yhteisneulonta). Sopiva tilaisuus tarjoutui kun Sock Knitter Anonymous -ryhmässä ravelryssa alkoi mysteerisukan neulonta. Ajattelin että sukkamysteeriin on turvallista osallistua, jos neule osoittautuisikin itselle epämieluisaksi niin sukat on pieni ja nopea työ jonka voi helposti lahjoittaa pois. Olen nimittäin kuullut kauhutarinoita valtavista, monimutkaisista, hyvin suuritöisistä mysteerihuiveista jotka loppujen lopuksi eivät ole edes kovin kauniita...

KAL alkoi juuri sopivasti vuoden ensimmäisenä päivänä. Olin nimittäin jumissa Oulussa lapsen vesirokon takia, ja lomareissuun mukaan pakatut neuleet uhkasivat lopua kesken :D Ensimmäinen vihje tuli 1.1. ja siitä eteenpäin kolmena sunnuntaina paljastettiin loput.


Winter Flower

Lanka: Vuorelma Veto (85 % villaa 15 % polyamidia)
Menekki: 81 g kokoon 37
Puikot: 3,25 & 3 mm Knit Pro

Käytin hieman paksumpaa lankaa ja puikkoja kuin ohje suositteli, ja neuloin S-koon mukaan. Kapeat, napakat sukat. Veto on upean pehmoista ja sen värit ovat kauniita, mutta kulutuskesto ei vakuuttanut. Lahjoitin sukat ystävälleni joka kyläili meillä viikonloppuna, ja jo kahden illan sisäkäytön jälkeen sukissa oli nähtävissä selvää nukkaantumista :/ Nojaa, ehkä tästä voisi tehdä vaikka pipoja? Vetoa vaan ei saa juuri mistään... Mie hain oman vyyhtini Oulun Somikista, jossa en ollut tätä ennen käynytkään.


Ihan kauniit niistä kyllä tuli, mutta täytyy myöntää että tuskin olisin tallaista mallia itse valinnut neulottavaksi. Liikaa hörsellystä miun makuun. Kaveri kyllä tykkäsi sukista, se on tärkeämpää!


***

Kuinka moni katsoi tänä aamuna lämpömittaria ja hyppeli hetken ilosta? Mie ainakin :D 
Muistakaa käyttää pakkaspäivät hyväksi!


24 kommenttia:

 1. Tykkään noista kärjistä, erityisesti. :) Ihana väri.
  Minä en taas katsonut mittaria innoissani, sillä autotallin ovi oli jäätynyt kiinni jo illalla ja aamulla piti olla menossa ennen seitsemää. Hätä keinot keksi.

  VastaaPoista
 2. Juu en hyppinyt ;) -33'c näytti. Viikoksi lupaa vielä kireää pakkasta, hankaloittaa arkea.

  Otin kyllä hyödyn irti ja tuuletin eilen kaiken :)

  VastaaPoista
 3. On ne kauniit... mut juu, aika hörselöä. Tooosin näin tuon saman mallin kai jossain blogissa just toisinpäin, et toi kukkakuvio oli jalan takapuolella ja kannassa..

  VastaaPoista
 4. Sukkien kantaja kiittää ja kumartaa. Hienot on, vaikka tekijä ei välttämättä ollu niistä ihan niin innoissaan kuin lahjan saaja :). Kiitos <3

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat, mutta on munkin makuun vähän turhan paljon krumeluuria. Sukat on mulla jonossa Ravelryssä, mutta taitaa jäädä tekemättä... P.S. Mä oon tilannu Vetoa suoraan Vuorelman nettikaupasta.

  VastaaPoista
 6. Minä tilaan Vuorelman Vetoa suoraan heidän nettikaupastaan. Edullinen postikuluiltaan... Ja kun joku reissu osuu heidän tehtaanmyymälän lähelle, aion poiketa.

  Itse pistäydyin näillä pakkasilla Kempelehallilla peliporukan kanssa. Joten jäi pakkaset hyödyntämättä. Meillä ei täällä kyllä ole enää kuin 13 astetta.

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat, mutta kieltämättä niissä on minunkin makuuni vähän liikaa kaikkea... eikä nää pakkaskelitkään ole mun juttuni... :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen tämmöisestä yhteisneulomisesta haaveillut pitkään, mutta aina olen jotenkin onnistunut myöhästymään lähdöstä.

  Nämä sukat ovat minusta todella ihanat. Väri on niin kaunis ja kuvio sukan päällä upea. Tahdon samanlaiset =)

  VastaaPoista
 9. Kurjaa kun lankaan joutuu pettymään. Kauniit sukat, toimisivat varmaan niinkin, että jättäisi vain tuon yläreunan pitsiosuuden ja muuten sileää tai resoria.

  Juu, kiva kun pakastaa. Nyt on villavaatteille tosi tarve :)

  VastaaPoista
 10. tikru: niin kyllä näissäkin on tuo kuvio myös kannassa, oon vaan näköjään napsinut yksipuolisia kuvia :D

  VastaaPoista
 11. Kauniit sukat! Mun täytyy varmaan myös neuloa tuo malli jollekulle lahjaksi, voi olla ehkä itselle liian romanttinen malli. :D

  VastaaPoista
 12. Ihanat sukat! Muhun kyllä osu ja uppos ja meni ravelry-jonoon heti. Ehkä joskus neulon ne, tai poistan ohjeen jonottamasta. Mutta hienot, kyllä yhdet kermakakkupitsihörsellyssyukat aina pitäis olla. Voisin omani neuloa harmaasta tai jostain muusta neutraalista, simppelistä väristä. Mutta värinä toi sininenkin on ihana, kuin suunniteltu keskitalven pakkasiin!

  VastaaPoista
 13. Kauniit sukat!

  Mie tekisin pitsineuletta varmaankin vain varren yläosaan, jos toteuttaisin tuon mallin. Menee omissa silmissä vahän turhan hörselöksi ja rauhattomaksikin, kun on vielä erilainen kuvio tuossa jalkapöydän päällä.

  Vuorelman lankoja on tosiaan halvin ja helpoin tilata heiltä suoraan kuten tuossa edellä onkin jo kerrottu :D

  VastaaPoista
 14. Miusta nuo on ihanat, ja just ihanan romanttiset. :) Hörsellys on just kivaa!

  VastaaPoista
 15. Mä kyllä tykkään sukista oikein kovasti! Het ku hullu puurosta. ;) Harmittaa tuo lankapettymys sunkin puolesta. Ite en oo koskaan vetoa neulonut.

  VastaaPoista
 16. Ihan hurjan hienot ja haastavan näköiset pitsikukat näissä sukissa. Itse olen myös enemmän yksinkertaisen ystävä. :)

  VastaaPoista
 17. Kauniit sukat ja ihana väri..itse suosin yksinkertaisempia =) Vuorelman lankoja en ole kokeillutkaan ikinä...ehkä kokeilen joskus. Ihania peittoja sulla tuulettumassa, ja totta on et pakkasella on hyvä tuulettaa mut en silti ollut aamulla riemuissani kun katsoin mittaria.Onneksi on toppahousut ja pitkä untuvatakki niin ja tosi paljon neuleita lämmittämässä =)

  VastaaPoista
 18. Tosi kauniit sukat. Minä tykkään tuollaisista hörsellyksistä.

  VastaaPoista
 19. Musta nää on kyllä kauneimmat sukat, jotka ole nähnyt neulottavan tällä mallilla. Näistä nimittäin ajattelin, että onpa nätit. Muita olen katsellut enimmäkseen yökötellen. :D

  VastaaPoista
 20. No, on sulla tuolla mattotelineellä tosiaan peitto poikineen!! Meilläkin teurastetaan pölypunkkeja täkeistä =o)

  VastaaPoista
 21. Kyllä hyppelin minäkin sunnuntaiaamuna ilosta. Lauantaina kun ei ollut vielä riittävän kylmää tuuletushommiin. Tämän viikon pakkasista en ole yhtä innoissani, mutta ainakin hyvin pukeutumalla tarkeni kouluun. :)

  VastaaPoista
 22. Kyllä on todella taidokkaat sukat!

  VastaaPoista
 23. You know how to knit lace and socks.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)