torstai 29. maaliskuuta 2012

Kevään ensimmäiset ompelukset

Keväisin miut valtaa kummallinen ompelu- ja puuvillalankavimma. Viime viikkoina vallalla on ollut tuo ensin mainittu, tässä muutamia tuotoksia.

Aloitetaan siitä vanhimmasta, jonka kankaat ostin ja leikkasin jo vuosi sitten (noloa...) No kevätkassi valmistui kyllä ihan ajallaan kevääksi, mitä nyt vasta seuraavaksi vuodeksi kun oli tarkoitus.


Taimikassi

Malli: Suuri Käsityölehti, joku viime kevään numero :D (Anteeksi tarkka määritelmä, lehti on ompeluhuoneessa yläkerrassa, enkä aio lähteä sinne rymistelemään ja samalla herättämään viereisessä huoneessa nukkuvaa ipanaa.)
Kangas: Finlaysonin Taimi -kuosi, paksu puuvilla pinkkinä ja punaisena

Kiva kassihan siitä tuli, mutta toiste en kyllä vastaavaa tee. Kohtuuttoman paljon aikaa meni yhden veskan väkertämiseen, ja suurin osa ajasta kului ohjeen tulkintaan. Mie en vaan osaa lukea ompeluohjeita. Paljon helpompaa on ommella vaan omasta päästä, eipähän tule virheitä tai väärinkäsityksiä. Taimi on kyllä ihanainen kuosi, sitä jäi vielä kangaskaappiin runsaasti <3


Mallissa oli kummalliset lörppätaskut päädyissä ulkopuolella jotka jätin pois. Sieltähän tavarat ekana tippuis, tai varas veisi tungoksessa. Sen sijaan ompelin ne taskut sisäpuolelle, ne on siellä paljon kätevämmät. Vuorina on suloista sydänkuvioista vauvalakanaa jonka joskus löysin pilkkahintaan kirppikseltä.

Ompelukoneenikin pääsi opettelemaan uutta, kun ompelin sillä ekaa kertaa napinläven :D Hyvinhän tuo sujui. Oon viimeksi ommellut kankaaseen nappeja kiinni joskus kymmenen vuotta sitten, saa nähdä putoaako se ensimmäisessä mutkassa...

Seuraavaksi se kaikkein tarpeellisin ompelus. Siitä lähtien kun tämän talouden dublomäärä kasvoi suuremmaksi kuin varsinaisen merkkilaatikkonsa tilavuus, ne palikat ovat majailleet sulassa sovussa Pampers-vaippalootassa. Emännän esteettinen silmä ja laatikon ulkoasu sen sijaan eivät olleet sovussa, ja vihdoin sain tehtyä asialle jotain:


Villaviidakon Dubloyllätys

Malli: mittojen mukaan kasattu
Kangas: Ikean lastenkangas, nimeä en muista enkä lähde nyt selvittämään samasta syystä kuin yllä

Maailman helpoin ompelus. Otin boksista mitat, leikkelin kankaat ja ompelin hupuksi. Lopuksi kuminauha kiinni eläinkankaan alareunaan aika kireälle, niin se pitää päällisen paikallaan. Sisusosa on tietysti vähän ulkopuolta pienempi että se sopi paikalleen, kankaana koulusta ilmaiseksi saatua tummanvihreää lakanakangasta. Noita Ikean kankaita miulla on pakkakaupalla, joskus on tullut ostettua kun halvalla saa, ja kuosit on kivan värikkäitä.

Hauskahan lootasta tuli, ei enää silmiä särje kun tätä katsoo. Ja lapsi oli tosi innoissaan <3


Ja lopuksi, näitä ei voi koskaan olla liikaa:


Rojektipussit

Malli: perinteinen projektipussi
Kankaat: kierrätyskankaita

Projektipusseja osaisin jo ommella silmät kiinni, on niitä tullut sen verran tehtyä. Nyt syntyi kolme, kaikki kierrätyskankaista. Noita sydämiä oon ite painanut koulussa joskus ekana vuonna. Jompikumpi keltaisista lähtee Aurinkoisen Kahelivaihdon parilleni, en ole vielä päättänyt kumpi. Ja se toinenhan voisi sitten olla vaikka osa Villaviidakon vuosiarvonnan palkintoa, blogin kolmevuotissynttärit ovat jo ovella ;)

23 kommenttia:

  1. Onpa nättejä kasseja :O)
    ja pussukoita.

    VastaaPoista
  2. Legolaatikko on paras. Ihana, miten pienellä vaivalla, voi pelastaa silmänsä niin paljolta. :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat kankaat laukussa! Itsekin tein tuon samaisen laukun viime vuoden puolella ja ohjeet oli kyllä aivan älyttömän vaikealukuiset. Vaikka siitä todella kiva ja sopivan kokoinen laukku tulikin, en toiste siihen projektiin enää lähde. Itsellänikin puree ompeluvimma aina keväisin ja nyt jo vähän odottelen koska se iskee. :)

    VastaaPoista
  4. Iloisen värisiä ompeluksia! Huomaa kyllä, että kevät on koittanut :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä idea tuo laatikon huputtaminen! Lelulaatikoita ei ole koskaan liikaa. :D

    VastaaPoista
  6. Mä täällä kuolailen tuota sun kevätkassia. Ja projektipussukoita. Ihan parhaita värejä!

    VastaaPoista
  7. Noita projektipussukoitahan voisikin alkaa seuraavaksi väsäilemään. Onko siihen oikein ohje jossakin, vai piirrelläkö itse suit sait? Kyselee aloitteleva ompelija. ;)

    VastaaPoista
  8. LeenaK: ensimmäiset pussukkani taisin tehdä jonkun 2000-luvun alun käsityölehden ohjeella, siinä se oli joululahjapussi. Myöhemmin oon sitten piirrellyt kaavoja noiden vanhojen perusteella :) Pussukoissa on myös vuori, joten en ehkä ekaa kertaa lähtisi ihan käsivaralla ompelemaan. Yritän etsiä sen lehden!

    VastaaPoista
  9. Kauniita ompeluksia! Sinulle on blogissani haaste :).

    VastaaPoista
  10. Kauniita pussukoita!
    Blogissani olisi haaste sinulle :)

    VastaaPoista
  11. Iloisia ompeluksia! Kivan reilu tuo laukku! Ja kiva idea päällystää laatikko noin.

    VastaaPoista
  12. Kauniita pussukoita ja tuo legolatatikon tuunaus oli kyllä huippu. Samaa vikaa mulla keväisin, sillon siirrytään puuvillalankoihin, ei niinkään ompeluihin.

    VastaaPoista
  13. kivoja ompeluksia. Mulla on tota taimi-kangasta vaalean vihreänä. rojektipussi on ollut tekojonossa jo pitkään.

    VastaaPoista
  14. Ihania ompeluksia sulla! Mä tykkään tuosta taimi-kankaasta, se on jotenkin vaan niin kiva :D

    VastaaPoista
  15. Kauniita ompeluksia. Minäkin olen suunnitellut ompeluksien ääreen asettumista =)

    VastaaPoista
  16. Söpöstelylaukku! Ja ihan huippu tuo legolaatikko! Ihanan lapsekas kangas. Projektipussukat on aina kivoja, varsinkin noin aurinkoisista kankaista.

    VastaaPoista
  17. Kassia ja pussukoita olen minäkin ihastellut! Jos vaikka itsekin joku päivä uskaltaisi ottaa jonkun ompeluksen työn alle...

    VastaaPoista
  18. Onpa hienoja töitä! Tuo laukku on kyllä tosi nätti, kauniit kankaat. Minäkään en tykkää ommella ohjeista, omasta päästä tehtynä tulee helpommin ;)

    VastaaPoista
  19. Laitoin sinulle sähköpostia testineuleesta. :)

    VastaaPoista
  20. Ihania kasseja! Etenkin toi Taimikassin reunus ja kangasvalinnat ovat niin kauniita.

    VastaaPoista
  21. Vaalea Kevät (Allergiavaihto)6. helmikuuta 2013 klo 19.59

    Näyttää hienolta ja aurinkoiselta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)