lauantai 9. kesäkuuta 2012

Vela in Public

Kansainvälinen KIP -viikko (Knit in Public) starttasi tänään, ja Kuopiossa kokoonnuttiin sataman puistoon neulomaan. Sää oli kuin morsian (liikkeellä olikin useampi polttariporukka morsiamineen) ja seura mahtavaa. Auringon porotuksessa paloivat käsivarret ja maassa istuessa selkä jäykistyi vaan se ei meininkiä haitannut. Jossain vaiheessa iltapäivää siirryttiin Vanhan Sataman terassille jatkamaan ;)


Sain sopivasti ensimmäisen KYH-neuleeni, Vela shawlin valmiiksi eilen. Huivi on testineule, malli Milja Uimoselta joka ilmestynee kesäkuun lopulla. Kaunista ympäristöä ja neuleiden kuvauksesta ymmärtäviä ystäviä piti tietenkin käyttää hyväksi ;)


Velan vihreää (KYH 1/23)

Malli: Vela shawl by Milja Uimonen (linkki Miljan projektisivulle)
Lanka: Drops Alpaca (100 % alpakkaa) tummanvihreänä ja Hjertegarn Alpaca Silk
(60 % alpakkaa 30 % merinoa 10 % silkkiä) keväänvihreänä
Menekki: 135 g
Puikot: Knit Pro 4 mm

Mukava malli neuloa! Keskiosa syntyi petollisen nopeasti mutta reunakaavioissa vierähtikin sitten aikaa useampi päivä (ja aikaahan miulla on ollut, sairaslomaillessa...). Huivin juju on juuri tuossa kaksipuolisessa reunuksessa: toisella puolella on purjemaista pitsikuviota, toinen puoli taas näyttää leveältä joustinneuleelta. Huivia voi käyttää siis kummin päin tahansa, fiiliksen mukaan.


Dropsin Alpaca pitää pintansa suosikkilankojeni joukossa edelleen, muutaman tummanvihreän kerän olen saanut joskus vaihtarina kanssaneulojalta. Hjertegarnin alpakkamerinosilkkilanka sen sijaan oli uusi tuttavuus joka saapui miulle kahelivaihtopaketissa jokunen viikko sitten. Se oli rakkautta ensi silmukasta: suloisen pehmeä, kuohkea ja kuitenkin tarpeeksi tiukkakierteinen lanka, tästä on saatava jotain isoa itselle! Kesätyöpaikallani onkin tätä hyllyllinen ihanissa sävyissä, namnam...


Huivista tuli vallan mainio ja mukavan iso, siipiväli on suunnilleen kaksi metriä. Ohje käski pingottamaan huivin kevyesti, mutta miehän en sellaista termiä tunne vaan tapani mukaan pingotin kunnes neule soi! Hyvä tuli, korkeutta olisi saanut olla vielä lisää (nyt sitä on noin 80 cm) mutta pingotusalustani koko loppui kesken.

Vihreä Vela laskostui lahjalaatikkoon odottamaan erästä jonka juhlapäivä lähestyy ;)


Upea kuvaussää eikö? Säkenöivä mannekiini Tiina toi myös neuleita kuvattavaksi, niistä todennäköisesti aineistoa pian hänen blogissaan :)

22 kommenttia:

  1. Kaunis huivi! Tuollainenhan täytyy neuloa, kunhan ohje ilmestyy.

    VastaaPoista
  2. Olispa ollut kiva olla mukana! Nätti huivi ja kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja ihanan värinen huivi! Täytyypä jäädä odottelemaan ohjetta.. :)

    VastaaPoista
  4. Kivan näköinen huivi! Ja miten mahtava sää yhdessä neulomiseen!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Emmalle KIPpailuseurasta. Oli jälleen aivan huisin kivaa!!! =o)

    VastaaPoista
  6. Nätti huivi! Teitä on kyllä sää suosinut. :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis huivimalli ja aivan upean värinen! Eilen oli kyllä hieno KIP-ilma, minä vaan en kertakaikkiaan jaksanut lähteä ihmisten ilmoille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä aina voi jaksaa, toisella kerralla sitten :)

      Poista
  8. Kaunis huivi! Dropsin alpakka on minunkin ikisuosikkejani, loistolanka. Minäkään en muuten tunne käsitettä "kevyesti pingottaminen". Kyllä pingotus tehdään niin, että huivista otetaan kaikki irti! :D

    VastaaPoista
  9. Oi kun kiva huivi! Tajusin vasta näistä kuvista miten kivan näköinen se on :) Hjertegarnin silkki-alpakka on ihanan napakkaa ja merinomaista. Dropsin alpakalle minä en jostain syystä lämpene vaikka kannattaisi, kohtuuhintainen lanka, paljon kauniita värejä ja yksi siitä neulottu huivi kävi pesukoneessakin ottamatta itseensä juurikaan. Kannattaisi siis tykätä.

    VastaaPoista
  10. Upea huivi! Heti lähti mielikuvitus sommittelemaan uusia väriyhdistelmiä vaikkakin nuo vihreän sävytkin ovat upeita. Jään odottelemaan ohjetta.

    VastaaPoista
  11. Ja meillä kaikilla oli niiin muuukaaavaaa. :) Kuvista tuli kyllä hienoja, oot sä vaan näppärä. Huivi on edelleen kaunis, tulis jo ohje, niin pääsis testaamaan mallia itsekin.

    VastaaPoista
  12. Kaunis huivi ja upeat kuvat! Mukavaa, että sää suosi teidän KIPpailua :)

    VastaaPoista
  13. Nätti huivi, varmaan aika kivan näköinen kaulaan kiedottuna kanssa. Täytyy pistää malli muistiin :)

    VastaaPoista
  14. Hihii, miun ens syksyn/talven vakkarihuivi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)