perjantai 27. heinäkuuta 2012

Sitruunaperhonen

Mikäs se siellä liihottelee?


Onko lentokone vai lepakko? Ei, vaan kesän söpöin perhonen!


Kesäperhonen

Malli: Aurinkopuku Perhonen kirjasta Pienten Pukimet
Lanka: Idena Bambino Bomull (100 % puuvillaa)
Menekki: 142 g
Puikot: Knit Pro 3 mm


Toukokuisessa retriitissämme aloitettu kesämekko valmistui sentään vielä täksi kesäks!

Mallista voisi sanoa yhtä ja toista. 

Voisin sanoa että on vähän erikoista, että mekko on yksivuotiaan kokoa, mutta silti käsketään luomaan 260 silmukkaa. Tein niin ja huomasin että neulon mekkoa itselleni enkä lapselle. Nyt helmassa on 200 silmukkaa ja se on juuri passeli isolle kolmevuotiaalle.

Voisin myös ihmetellä sitä, että kun helma on neulottu pyörönä niin miksi ihmeessä yläosa pitäisi neuloa tasona, siis heti vyötäröltä alkaen? Lienee sanomattakin selvää että jätin ohjeen epäjohdonmukaisuudet huomiotta ja tikuttelin sitten loppuun niinkuin hyvältä tuntui.

Pienten Pukimet on kirja, joka sisältää vanhoja neuleohjeita 30-50 -luvuilta sekä neuletietoutta eri vuosikymmeniltä. Nuo tietoiskut ja hurmaavat kuvat ovatkin miun mielestä kirjan parasta antia, sillä kaikkia neuleohjeita ei ole kovin onnistuneesti saatu tuotua nykyaikaan kuten kirja mainostaa. Joidenkin mallien kohdalla lankavalinnat ihmetyttävät, ja monta mallia olisi ollut hyvin helppo päivittää saumattomammiksi.

Tähän mekkoon olen kuitenkin niin tyytyväinen että jätän kirjan parjaamisen sikseen ja sanon vain että suloisen tyttömäinen malli :) Rakastan nirkkoreunuksia! En kylläkään ommellut sitä jälkikäteen kaksinkerroin kuten ohje käski, vaan yhdistin reunuksen neuloen kuten olen tottunut tekemään. Vähemmän viimeistelytyötä ja siistimpi lopputulos.


Kirkaankeltaista, norjalaista puuvillaa ostin kuusi kerää tosihalvalla keväällä Karnaluksista (mikäpä siellä ei olisi tosihalpaa...), tähän sain kulumaan niistä vain puolet. Lanka on hyvin samanlaista kuin ohjeen suosituslanka Mandarin Petit, paksuutta ja neuletuntumaa myöten. Ihanan pehmoista mutta samalla aika löyhäkierteistä. Vyöte lupaa langan kestävän kuudenkympin pesun, jää nähtäväksi miten käy.


Lomailemme edelleen Oulun mummolassa, joten nauhojen ja nappien ostossa jouduin kääntymään suosikkikauppani sijasta Nappi Kikan puoleen, ja hyvinhän sitä sieltäkin löytyi. Mielessä oli alunperin laittaa hotpinkit satiininauhat ja sydännappi, mutta tuota jälkimmäistä ei löytynyt tarpeeksi suurena niin päädyin sitten oranssiin. Mekko on täsmälleen saman näköinen edestä ja takaa, ja halusin ehdottomasti merkitä etupuolen jotenkin. Miksikö? Koska takapuolella on yksi viisisiipinen perhonen huolettoman laiturineulonnan seurauksena...

Mekosta tuli vallan mainio. Tosin se on vähän turhan sopiva, ei mahda mahtua enää ensi kesänä rinnan kohdalta. Mutta en kyllä voi silti olla tuntematta täyttä onnistumisen iloa. On se ihana. Ja söpö. Ja rakas. Niin mekko kuin tyttökin, molemmat made in Villaviidakko!

24 kommenttia:

 1. on kyllä kaunis mekkonen! Niin kevyen näköinen ja ihanan värinen. Ja Liljasta on kasvanut jo iso tyttö! =)

  VastaaPoista
 2. Hitsit, miten söpö mekko! Ja hurmaava malli on kärsivällisesti poseerannut ihan ilman muumeja ja muita lahjuksia?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, niin hämmästyttävää kuin se onkin :D Kuvaaja on vihdoin löytänyt oikean taktiikan!

   Poista
 3. Kyllä, ehdottomasti kesän söpöin sitruunaperhonen. Ihana Lilja, niin on jo iso tyttö!

  VastaaPoista
 4. Ihan ko auringonsäde, molemmat tyttö että mekko :) just tällaiset on täydellisiä kesävaatteita, joita lapset muistelee varmasti vielä aikuisena (mulla on ainakin muistin perukoilla pari mielikuvaa lapsuuden täydellisistä kesäprinsessamekoista :) )

  VastaaPoista
 5. Supersöpö ja kesäinen mekko. Aivan ihana.
  Ja eikös viisisiipinen perhonen voisi olla vähän niinkuin nelilehtinen apila?

  VastaaPoista
 6. oi oi, ihanat mekko ja tyttö! pitääkö mun tämäkin kopioida viime kesäiseen malliin :) toivottavasti tällä langalla on pesussa parempi tuuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mennä vaan :D Joo sen viimekesäisen mekon lanka oli kyllä suorastaan ala-arvoista...

   Poista
 7. Oi kun on herttainen <3. Siis sekä mekko että tyttö. Yllättävän vähän menee lankaa tuollaiseen ihanuuteen!

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis! Ihanan kesäinen aurinkoinen väri ja niin suloinen =)

  VastaaPoista
 9. No on kyllä itse suloisuus - sekä tyttö että mekko!

  VastaaPoista
 10. Voi, siitä tuli ihana! Ja sopii kyllä tytölle kuin nenä päähän!

  VastaaPoista
 11. Söpö mekko ja söpö tyttö! :)

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Oi, onpas kiva nähdä tämä mekko, en ole törmännyt tähän blogimaailmassa vielä kertaakaan tätä ennen! Olen myös tehnyt tämän keltaisena omalle tytölle muutama vuosi takaperin ja vieläkin se mahtuu hoikalle 3,5-vuotiaalle, pituus tosin muistuttaa nykyisin tunikaa, eikä mekkoa. :D On ollut melkoinen kestosuosikki meillä! Postailin vanhaan blogiin kuvankin tässä joskus kesällä: http://hiphei.vuodatus.net/blog/3252602/hyvaa-juhannusta/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)