perjantai 1. helmikuuta 2013

Hei helmikuu

Mikäpä olisikaan parempi tapa viettää kaunis luminen viikko kuin sängynpohjalla kuumeessa? Lilja sairastui heti synttäriensä jälkeen, poti yhden päivän ja oli taas menossa. Mie sen sijaan makaan nyt kolmatta päivää, olo on edelleen kuin rekan alle jääneellä... Huoh.

Mutta mikäpä olisikaan parempi hetki aloitaa uusi ikuisuusprojekti? Paino sanalla ikuisuus jos tämä alkuvauhti säilyy, kolmessa päivässä olen saanut aikaan tämän:


Vaikuttavaa, eikö? Yksi 10 x 10 cm lappunen peittoon, johon niitä tarvittaisiin parisataa. Nopean laskutoimituksen perusteella koko peiton neulomiseen menisi siis 600 päivää! Ja yhdistämiseen varmaan toinen mokoma. Tarkoitus olisi siis tehdä Pop Blanket pätkärääkättyjen sukkalankojen jämistä.

Okei, hurjan neulomisvauhdin voi laittaa osin kuumeen piikkiin, mutta ei tuon lappusen ulkonäkökään nyt oikein silmää miellytä. Tai keskusta kyllä mutta reunat on rumat, lyhennettyjen kerrosten käännökset erottuu liian selvästi. Ohje on alunperin Noro Kureyonille, joka on huomattavasti paksumpi ja epätasaisempi lanka, siinä ei ehkä nuo muotoilut niin erottuisi.

Mitä mieltä ootte, unohdanko koko jutun vai jatkanko lappusten tehtailua? Omia jämiä ois kyllä runsaasi tuhottaviksi ja kavereiltakin sain jo lisää, niin että materiaalin puutosta ei ole. Voisinhan neuloa tietysti kaksinkertasella langalla, mutta sitten häviäis se pätkärääkkäyksen "maalitauluefekti" noista ympyröistä...

Ennen sairauskierrettä valmistui yksi "tilausneule", eli joululahjaneule jonka aloitin vasta joulun jälkeen :D Eihän sitä nyt joululahjaksi enää helmikuussa parane sanoa.


To warm the dad

Lanka: Debbie Bliss Cashmerino DK (55% merino, 33% Mikrokuitu, 12% Cashmere) beigenä
Menekki: 97 g
Puikot: 4 mm Knit Pro

Kuten miekin, isänikään ei siedä mitään pistelevää lähellä kasvoja. Niinpä kun tilaus kaulurista tuli, oli miulla lankavarastossa ainoastaan yksi vaihtoehto valmiina. (Tai ois ollu ihanaa laventeliin vivahtavaa violettia baby merinoa, mutta en usko että hillittyjen sävyjen ystävä olisi sitä kovin korkealle arvostanut.)

Silmukoita loin vähemmän kuin ohjeessa mutta muuten tikuttelin menemään sen mukaan, lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Ohjeen mukaan toinen puoli olisi ollut se oikea puoli, mutta miusta tämä kuvassa näkyvillä oleva puoli näyttää paremmalta, se olkoon siis päällipuoli. Mitä tästä nyt sanoisi, ihan kiva välipalaneule. Cashmerino on upean pehmeää mutta kovin riittämätöntä (vai epäriittoisaa?). Kaksi kerää meni näinkin pieneen neuleeseen...

Taidan laittaa kaulurin postiin että pääsee vielä tänä talvena käyttöön!

Kauluri mukaanluettuna onnistuin kuluttamaan tammikuussa kokonaiset 880 g lankaa! Quayn ansiosta, tietenkin.

Koitan tänä vuonna pitää tarkempaa kirjaa myös ostamistani/saamistani ja myymistäni/lahjoittamistani langoista. Aiempina vuosina olen jaksanut tätä ehkä kaksi kuukautta ja sitten se on unohtunut, varmaan siksi että on helpompaa sulkea silmänsä valtavalta lankavirralta kun ei kirjoita jokaista tulevaa ja menevää kerää ylös :D Tammikuussa ostin/sain 400 g lankaa ja annoin pois/myin 900 g! Jes, oikea suunta!

Tunnustuksenkin olen saanut, kiitos A-L ja Linnea!


Tämä tunnustus on tarkoitettu blogeille joilla on alle 200 lukijaa, Villaviidakko mahtuu tähän kategoriaan enää just ja just, mahtavaa! Tervetuloa uudet lukijat ja kiitoksia kaikille vanhoille lukijoille mukana roikkumisesta. Keväämmällä onkin jo 4. blogisynttärit, kyllä aika rientää...

15 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän ihana lappunen! Itselläkin kaikki edelliset ikuisuusprojektit roikkuu odottamassa sopiva tekohetkeä, mutta tää näyttää kyllä sille, että voisi ottaa itsekkin yhden projektin lisää ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanan lappusen oletkin neulonut. Ja tuo kauluri on kiva ja hyvänmallinen. Sama flunssa täälläkin jyllää. En ole saanut aikaan yhtään mitään. Paranemista sinulle.

    VastaaPoista
  3. Huh, millaisen projektin meinasit aloittaa.. =D Ei tuo kyllä mun silmään näytä rumalta tuo lappu, ja jos itteensä ärsyttää niin lohdutuksen sanaksi voinen sanoa, että tuskinpa niitä tulee niin tarkasti tiirailtua, jos niitä on 200 vierekkäin. Mutta ihana jämälankojen kulutusidea, kannattaa ehottomasti kokeilla! Jos ei jaksa ihan 200 tehdä, niin kai niistä voi tehdä jotain pienempääkin.. =)

    Niin, ja paranemisia, flunssa on ällöttävää.

    VastaaPoista
  4. Mä väittäisin, että lappujen epätasaisuus häviää massaan, kun teet niitä vaan lisää. Että anna mennä vaan!
    Koetahan tokeentua lenssusta. :)

    VastaaPoista
  5. Sanoisin kyllä, että jatka vain lappusprojektia! Ei tuo rumalta näytä, ja pieni, hmmm, rustiikkisuus just sopii. Jos rustiikkinen on oikea sana. Tuli vain mieleeni. :---) Ja päihitä se flunssa!

    VastaaPoista
  6. Lappunen on kaunis! Varmasti neulomisvauhti kasvaisi lappujen teon myötä, mutta jos urakka tuntuu edelleen ylivoimaiselta, niin miten olisi, että laittaisit vain joka toisen palan tällä lappumallilla, ja joka toisen vaikka yksivärisenä? (Jos oikein ryhdytään helpottamaan, niin ne yksivärisethän voisi tehdä vaikka koneella.)

    Entä pidätkö virkkauksesta? Virkkaamalla saa nimittäin myös aikaan (helpommalla) tuollaisen neliön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie oon jo virkannu kaks peittoa, haluan tällä kertaa neuloa sellaisen :D Ja sitten suunnitelmissa on kokonaan koneella tehty peitto, joten tämän haluaisin tehdä kokonaan käsin... Suuruudenhulluus iskee :D

      Poista
  7. Jatka ihmeessä, kauniita niistä tulee! Piti ihan käydä kurkkaamassa omat POP-palat, ja ei munkaan käännösten kohdat mitään kauniita ole. Mutta ei ne sitten valmiissa työssä niin näy. Ja kyllä se vauhti siitä lisääntyy, varsinkin sitten kun ei tarttee enää ohjetta katsella.

    VastaaPoista
  8. No tottakai jatkat lappujen neulontaa ja teet kauniin peiton niistä sitten joku päivä. :)

    VastaaPoista
  9. Lappupeitot on niin mahtavia! Jaksa jaksa vaan! Ja pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  10. Anna mennä vain, ei kukaan huomaa katsoa niin tarkkaan, kun lappuja on 200. :) Tuo on kyllä kiva malli, ja joskus kun lankalakkoilun lopetan, niin voisin itsekin tuota aloittaa.

    VastaaPoista
  11. Se on sievä lappunen. Ei kai ne epätasaisuudet sieltä valmiista peitosta voi näkyä...? Määkin on miettinyt että pop-peittoon olis hyvä laittaa pätkislankojen jämät mutta että onkohan liian työläs tämä? Oishan se sitten valmiina hieno, toivottavasti sinä jaksat jatkaa! :)

    VastaaPoista
  12. Hyvältähän tuo näyttää, ei muuta kuin lisää vaan!
    Se on ihme homma miten nopeasti lapset toipuu, itse on ihan voimaton monta päivää enemmän.

    VastaaPoista
  13. Jatka vaan ilman muuta lappujen tekoa! Toivottavasti ole saanut selätettyä taudin jo. Meillä myös molemmat lapset kipeänä ja nyt odotellaan että tarttuuko meihin aikuisiin...

    VastaaPoista
  14. Keep knitting! The blanket will be awesome.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)