maanantai 19. elokuuta 2013

Lanka(leikki)retkellä

Lauantaiaamuna kaksi autollista neulojia starttasi Kuopiosta kohti Keski-Suomea, tarkemmin Jyväskylään ja Toivolan vanhaan pihaan. Siellähän sijaitsee lankakauppa Titityy, jossa järjestettiin Veera Välimäen uuden neulekirjan, Lankaleikin julkkarit! Siinäpä syytä kerrakseen lähteä pienelle roadtripille hyvässä seurassa :)


Titityystä tuli kertaheitolla lempilankakauppani, vaikka lauantaina puoti oli niin pullollaan neulojia etten kyllä saanut tilaisuutta edes käydä rauhassa koko valikoimaa läpi :D Ymmärtäähän sen ihmispaljouden: Veeran tapaamisen lisäksi puodissa oli kauniisti esillä melkein kaikki Lankaleikin mallit joita pääsi hipelöimään ja kysymään suoraan suunnittelijalta vinkkejä ja ohjeita. Tämän lisäksi kaikista langoista ja puikoista sai sinä päivänä 10 % alen, aika mahtavaa!

Suunnittelija itse oli koko päivän yhtä hymyä ja sai ahkerasti signeerata opuksiaan. Onnea vielä Veeralle hienosta saavutuksesta!


Titityyn sulkeuduttua siirryttiin viereiseen Kahvila Muistoon pitämään neuletapaamista. Me savolaiset olimme hyvin edustettuna, meitä taisi olla enemmän paikalla kuin paikallisia :D Mainio paikka yhteisneulonnalle tuo Muisto, neuleystävällinen paikka (harmi ettei Kuopiossa juuri sellaisia ole paria poikkeusta lukuunottamatta) ja pitkät aukiolot sekä pöytiintarjoilu! Tuonne pitää päästä uudestaankin...


Tavattiin uusia ja vanhoja neuletuttuja, hauskaa oli ja juttu luisti. Puhumattakaan taivaallisista kakuista ja poreomenoista!


Takaisin Pohjois-Savoon palasi joukko onnellisia neulojia, auton takakontti lankaa täynnä. No ei ehkä ihan täynnä, mutta tässä miun vyyhdit!


Lankaleikin ostin jo aiemmin Adlibriksestä kun en malttanut odottaa tähän viikonloppuun asti, mutta otin sen tietenkin mukaan signeerattavaksi. Louhittaren Luolan Ahtia värissä Krookus ostin kirjan Edestakaisin-neuleliiviä varten. Uskomattoman kauniita violetin sävyjä! Kysyin suunnittelijan mielipidettä langan sopivuudesta ja riittävyydestä ja sain hänen siunauksensa. Jos se loppuu kesken niin voi harmi joudun varmaan tekemään uuden retken Jyväskylään...

13 kommenttia:

 1. Kauhia, pitääkö tässä toivoa langan loppumista kesken, että pääsee taas teidän kanssa neulomaan suklaakakkujen äärellä?!

  VastaaPoista
 2. Tilaisuus jossa olisin itsekin kovasti halunnut olla mukana. :( Mutta ei hätiä mitiä, kirja löytyypi kaupasta ja lankoja kans joka kolkasta. Kuuluuko teidän neulontakokoonpanoon vain Savon edustusjoukkoa? Louhittaren Luolan langat osaa kyllä aina ihastuttaa, kun ovat niin kauniita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla miitissä oli toki paikallisiakin monta, mutta meitä retkeläisiä naapurimaakunnasta taisi olla yhtä monta :) Kuopion neuletapaamisissa käy vakioporukkaa kaupungin ulkopuoleltakin, mie esimerkiksi :D

   Poista
 3. Jos joudut uuden reissun tekemään Jyväskylään, voin lähteä ostosseuraksi ;)

  Reissunne kuulostaa todella mukavalta.

  VastaaPoista
 4. Oi mitä lankaa! Ja olis kiva ollut tulla tuonne julkkareihin, mut hieman pitkä matka olis ollu. Mukava kuiteski nähdä kuvia tapahtumasta. :)

  Vaikka tuolla blogin puolella en ole tainnut puhua, niin aloitin just tuon Edestakaisin-liivin Handun HarmIlusta. Se on minulla miittineuleena.

  VastaaPoista
 5. Olen violetinvihreänä kateudesta. Ihanaa, että olet päässyt tuonne paikalle. :)

  VastaaPoista
 6. Uskon, että teillä oli mukava reissu! Kiitos, kun laitoit kuvia tänne. =)

  VastaaPoista
 7. Jesjes, mitkä krookuksen sävyt! Upeat:)

  VastaaPoista
 8. Kertakaikkisen mainio postaus! Mä tarvitsin juuri tällaisen, että tuntuis, kuin mäkin olisin ollut siellä. :) Joko Edestakaisin-liivi on puikoilla, vai vieläkö virkkuu on kesken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisitpa ollut! Virkkuu valmistui eilen, nyt pitäis raaskia keriä nuo Ahdit :D

   Poista
 9. Kiitos kuvista, käynnistä ja postauksesta! Tervetuloa uudelleen :)

  VastaaPoista
 10. Oih, tulee itsellekin muistoja mieleen, tosin eri matkasta, mutta paikka oli sama. Tosin TitiTyyhyn emme sillä kertaa poikenneet, mutta Toivolan Vanha Piha on tuttu paikka.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)