torstai 1. elokuuta 2013

Syysneuleita odotellessa

Tylsää tämä kesäneulonta, taas sukat. Hyvästä syystä kyllä tälläkin kertaa, mummo täytti vuosia :)


Sä kasvoit neito kaunoinen

Malli: Ilona Korhosen Wallander Neulekirjasta
Lanka: Austermann Step Classic unikonpunaisena
Menekki: 70 g koon 38 sukkiin
Puikot: 2,75 mm Knit Pro -pyörö

Toiset sukat heinäkuun sukkahaasteeseen, ja myös aakkoshaasteen W-kirjain! Vielä jokunen aakkonen neulomatta...


Laadukas ja pehmoinen lanka + simppeli ohje + laulava neuloja (nämä valmistuivat viime viikon aikana yksinlaulukurssilla) = mummon mainiot sukat.


Heinäkuussa tuli neulottua aika vähän kuten kesällä yleensäkin, langankulutus oli kuitenkin kesäkuuta isompi koska sain maissipaidan alkukuusta valmiiksi, eli 456 g. Kyllä se kesäkuun voittaa, silloin kului nimittäin vain 139 grammaa lankaa ja sitä saapui taloon yli kilo lisää, jaiks! Heinäkuun ostokset olivat huomattavasti maltillisemmat, vain puoli kiloa :D

Onneksi elokuu on vihdoin keskuudessamme ja sen myötä aloitan jokaisen neulojan lempivuodenajan, syksyn odotuksen! Antaa tulla lunta tupaan ja jäitä porstuaan, ja vaikka sitä ennen vähän nättiä ruskaa ja huurretta sekä paljon paljon paksua villaa ;)

15 kommenttia:

 1. Hauska yhteensattuma - oma mummoni lauloi ennen aina juuri laulun "sä kasvoit neito kaunoinen" päivänsankarille lastenlasten syntymäpäivillä. Ja hänen 70-v syntymäpäiville siskoni ja minä harjoittelimme kyseisestä laulusta poikkihuiluille sävelletyn dueton. Kauniit sukat toivat muistoja mieleen! :)

  VastaaPoista
 2. On mummo taas mielissään:) Nätit!

  VastaaPoista
 3. Onpas siellä piisannut nyt sukkamojoa! Minullakin olisi yksi kiva sukkaoohje tuossa, mutta hankalaa on sukan aloittaminen täällä. Minä olen kesäihmisiä, mutta ymmärrän kyllä erinomaisesti myös nuo esille nostamasi syksyn parhaat puolet.;)

  VastaaPoista
 4. Vai että lunta tupaan? No ei nyt sentäs vielä! :D
  Komeet Wallanderit!

  VastaaPoista
 5. Voi olis jo syksy! Talven ei kyllä tarvis tulla, mutta syksyä odotellaan täälläkin. Mä olen oikein säästänyt tämän vuoden kesälomankin syyskuuhun, että ehtii parhaaseen syysaikaan neuloa sydämensä kyllyydestä. :D

  VastaaPoista
 6. Somat lahjasukat! Eikä sukkien neulominen nyt niin tylsää ole... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toki olekaan, mutta blogista uhkaa tulla vähän yksitoikkoinen :D

   Poista
 7. Oi kyllä, kirpeän kuulakkaat syyspäivät sais jo saapua! Lunta en kyllä niinkään kaipaa :D
  Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 8. Ei ole syksy joka neulojan lempivuodenaika, ei. Tai no, ruska ja kuulaat syyspäivät ovat ihan jees, mutta valo, se valo... se vähenee vähenemistään kunnes tulee synkkä, musta, märkä, masentava marraskuu. Sitä paitsi syksy tuo tullessaan taas arjen velvoitteet. Minä se eläisin ikuista touko-kesäkuuta jos valita saisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman pimeitä ja kylmiä vuodenaikoja ei niitä kaikkia ihania neuleita edes saisi käyttöön ;)

   Poista
 9. Kauniit sukat =) Mä kyllä pidän kesästä, keväästä ja syksystä mut talvee en juuri kaipaa! Talvessa parasta onkin neuleet!

  VastaaPoista
 10. Inspiroiva blogi sinulla, vaikken käsityöihmisiä olekaan. Pitäisi neuloa muutamat villasukat pikku-herrallemme, tiedän ainakin mistä tulla kysymään neuvoa jos ne eivät ota onnistuakseen.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)