maanantai 21. lokakuuta 2013

Isopaksu

Lämpömittarin elohopea laskeutui alle nollan ja kaunis hanki peittää pihan. Kerrankin talviasusteeni valmistuivat oikeaan aikaan! Ylihuomenna kuulemma jo lämpenee, mutta käytän näitä siihen asti ylpeydellä :D (Kuvissa ei vielä ole hankea, ne on otettu viime viikolla Oulussa.)


Big Fat Hat & Big Fat Bandana

Lanka: Drops Andes (65 % villaa 35 % alpakkaa)
Menekki: hattuun 95 g, kauluriin 105 g
Puikot: 7 mm Knit Pro

Nämä molemmat asustemallit ovat viihtyneet Ravelryn jonossani jo pari vuotta. Opinnäyteneuleiden ja loputtomien sukkien jälkeen kaipasin jotain terapeuttista, nopeasti valmistuvaa ja yksinkertaista neulottavaa, ja syyslomalle pakkasinkin mukaan paksut puikot & langat. Valmista tuli leppoisasta vauhdista huolimatta molempien neuleiden kohdalla parissa päivässä ja ne täyttivat tarkoituksensa mainiosti, nyt jaksan taas tarttua hiukan ohkaisempiin materiaaleihin.


Sekä kauluri että myssy tuli neulottua kahteen kertaan, molemmista tuli ensiyrityksellä liian suuria :D Lankani oli kauluriin vähän paksua, ja ensimmäinen versio oli huippuleveä. Vähemmillä silmukoilla lopputulos oli passeli. 

Hatussa taas lanka oli juuri sopivaa, mutta valitsemani koon ympärymitta oli liian suuri. Syvyys sen sijaan oli ok, joten ratkaisin ongelman jättämällä toisella neulontakerralla suoria välikerroksia pois. Urchinin rakenne on jännä, se neulotaan sivuttain ja muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Ainoa huono puoli on se että kokoa ei voi tarkistaa ennen työn valmistumista.

Andes on ihanaisen pehmeä ja kuohkea lanka, joka kesti hyvin myös purkamisen ja toisen neulontakerran pilaantumatta. Tätä lisää! Kaiken kaikkiaan Dropsin alpakkasekoitteet on jokainen mainioita, hinta-laatusuhde on loistava.


Onpas tylyjä kuvia :P Nyrpeyteen ei kyllä tämän setin kohdalla ole aihetta, se on yksinkertaisuudessaan kaunis ja superlämpöinen!

17 kommenttia:

 1. Nam, alpakkaa. Toivotaan kunnon talvea, jotta paksukkaat pääsevät näyttämään kyntensä lämmityspuuhissa :) .

  VastaaPoista
 2. Voi, Andesista kyllä tulee vauhdilla valmista. Ihan erikoisjännä hattu. :)

  VastaaPoista
 3. Just kehuin Dropsille heidän alpakka- ja alpakkasekoitelankojaan! Samoista syistä kuin sinä. Andesiä en tosin vielä ole kokeillut. Söpö pipo-kaulurisetti :)

  VastaaPoista
 4. Lämmin ja ihana setti takkuulla. Juu, elä oo nyrpiä, eihän siihen oo aihetta ku on saanu tuollaset aikaan. ;) Raanusukat (aikasemmassa postauksessa) kolahti kans. Pittääpä selailla blogias oikeen ajan kans, ku on liki vuosi taukoa takana, ihan pihalla kaikesta mitä täälä on tehty. :)

  VastaaPoista
 5. Sievät asusteet. Kyllä niille käyttöä on, kun joka kerta se talvi yllättää :)

  VastaaPoista
 6. Lämpö ja pehmeys tuntuu tänne asti. :) Tuo hattu näyttää jännältä neulottavalta, lyhennetyillä kerroksilla muotoiltuja juttuja on aina yhtä jännittävää neuloa - kuin taikaiskusta niistä tulee sitä mitä pitikin. :D

  VastaaPoista
 7. Tyylikkäät asusteet! Kyllä niille käyttöä tulee, vaikka väliaikaisesti lämpenisikin :). Mulla on vielä ikkunanpesut ja lehtiharavoinnit ihan tekemättä, joten paluu lämpöisempiin keleihin on pelkästään hyvä juttu. Alpakka on minunkin suosikkilankaa, ihan se Dropsin perus alpaca, siitä olen paljon neuleita tehnyt, noita paksumpia en ole vielä kokeillut.

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat asusteet! Ja korvikset ovat kiva väripilkku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet lempikorvikseni, ostin ne Elvarilta Oulun messuilta :)

   Poista
 9. Sievä pari! Etenkin tuo kauluri näyttää superhienolta!!

  VastaaPoista
 10. Ihanat myssy ja kauluri! Toteutin Urchinin itsekin pari vuotta sitten Bulky Lopista. Pitänee etsiskellä se ennen isoja pakkasia...

  VastaaPoista
 11. Hauska rakenne tuossa myssyssä. Dropsin alpakkasekoitteissa hinta-laatusuhde on kyllä keikallaan ihan oikeaan suuntaan ;)

  VastaaPoista
 12. Supermukavan ja lämpöisen näköinen setti!

  VastaaPoista
 13. Ihania kummatkin, varsinkin pipo! Sopisi ehkä tähänkin päähän, pipopäänä peilistä kun tuntuu katsovan joku hyvin pyöreä joka kerta. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)