keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ain laulain työtäs tee

Ja töitä täällä on tehtykin niska limassa, vieläpä neuleiden parissa vaikkei se blogissa ole millään tavalla näkynyt. Eikä tule näkymäänkään ennen vuodenvaihdetta, joten malttakaapa siihen asti niin näette opinnäytetyöni tulokset ;)

Muut neulomiset sen sijaan eivät ole edenneet juuri senttiäkään. Kun ensin 7 tuntia luonnostelee, neuloo, kirjoittaa ohjeita, neuloo, suunnittelee ja neuloo lisää, ei illalla ole oikein enää huvittanut tarttua puikkoihin. Varsinkaan nyt kun massiivinen syysflunssa tavoitti miut viikonloppuna, köhköh.

Ei kun nyt valehtelin, oon mie puikkoihin tarttunut! Nimittäin vetääkseni ne pois erinäisistä neuleista. Aivan oikein, olen viettänyt iltoja purkamalla kaiken maailman keskeneräisiä kammotuksia joita laatikoiden pohjalta on noussut esiin. Jonkinlainen syyspuhdistus on siis meneillään!

Westknitsin uusi mysteerihuivi sai mennä, lankavalintani eivät erottuneet toisistaan tarpeeksi, ja onnistuin jotenkin turimaan keskiosan langankiertojen kanssa eivätkä nuo välilangat näytä siltä miltä pitäisi. Nyt oon jo jäänyt jälkeen vihjeistäkin niin paljon et en aloita tätä uudestaan, katotaan sit joskus. Ja malli on kyllä lievästi sanottuna taas erikoisen näköinen :D


Sukankärjet unisen värisestä Shibui Sockista aloitin viime syksynä kun ohjasin Kuopion marttalassa sukkakurssia. Ei tullut valmiiksi ei, ja langassa oli niin paljon säikeitä katki että katsoin parhaaksi varata tämän pehmoisen ihanuuden johonkin vähemmän kulutuskestoa vaativaan projektiin.


Sukkasadon mysteerisukat aloitin ajallaan syyskuun alussa, ja toisen vihjeen tikuttelin kuuliaisesti loppuun. Tässä vaiheessa kuitenkin oli jo käynyt selväksi että lankavalinta ei osunut oikeaan, eikä itse kuviokaan ole miun tyyliä. Purkuun!


Ai mutta oonhan mie saanut jotain valmiiksikin. Nämä ovat samaa sarjaa kuin edellinen postaus, tällä kertaa vaan neulojan miehellä ei ollut ohuita villasukkia bootseihin. Joten pitihän ne neuloa. Ei siinä mennytkään kuin neljä viikkoa :D


Kuukauden sukat

Malli: perussukka kärjestä alkaen, mallineule Harris Tweed sockseista
Lanka: Zitron Trekking Hand Art (75 % villaa 25 % nylonia) värissä feuerland
Menekki: 78 g koon 42 sukkiin
Puikot: uskolliset Knit Prot, 2,75 mm

Mies tosiaan tilasi ohuet villasukat jo viime keväänä, yhdet tein mutta ne epäonnistuivat ja joutivat muualle. Sukkasadon alkaessa koitti uusi yritys, ja tällä parilla kuittaan myös suuren sukkahaasteen syyskuun jossa piti haastaa itsensä. Mie haastoin itseni neulomaan sukat tästä lankavarastoni vanhimmasta sukkalangasta, jonka olen saanut ihka ensimmäiseltä sny:ltäni yli kolme vuotta sitten. Haasteelliseksi mallissa paljastui myös mallineule, se oli niin tappavan tylsä että sukat eivät meinanneet millään valmistua...

Varsinaisesta valmistumistaistelusta huolimatta sukista tuli onneksi oikein kivat, mallineule sopii kirjavalle langalle. Kokokin lienee oikea. Kuvassa ne on miulla jalassa, alla kahdet paksut villasukat ja silti on vähän reilut. Ensimmäinen parini tämän vuoden sukkasatoon, tää on kyllä ennätys :D Ensimmäistä kertaa kesti neljä viikkoa ennen kuin sain satokauteni korkattua!

Hyvin hiljaisesta pariviikkoisesta huolimatta sain kuitenkin syyskuussa kulumaan jonkin verran villoja, yhteensä 711 g. Onneksi opparin neuleet ovat loppusuoralla, pian pääsen taas neulomaan omaan pussiinikin ;)

19 kommenttia:

 1. Noh, neuleinnostus lähtee uuteen nousuun, kun on saanut opparin valmiiksi! Elä nää ressoo:)

  VastaaPoista
 2. Mie taas enabloinnuin siun mysteerihuivista siellä Tähtikalliolla. Muutaman päivän olen myöhässä, mutta tänään saanen toisen osan valmiiksi. Nättejä on nuo purkuun menneet sukkamallit, harmi etteivät jutelleet siule tarpeeksi.

  VastaaPoista
 3. "Turjake" sai kivat sukat : ) Noita puhdistuksia on ihan terveellistä tehdä aina välillä. Pääkin selkenee kummasti kun Ufot on poissa nurkista. Itse tein joku aika sitten saman homman ja sen jälkeen kummasti vapautui energiaa ja intoa neuloa innokkaammin. Työn iloa ja odotan innolla luomiasi ihanuuksia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Annoit miullekin "luvan" purkaa ei niin kivoja neuleitten alkuja. Aloitin niin innoissani sitä mysteerisukkaa joka sitten jäi toiseen vihjeeseen tekemättä, ei vaan nappaa. Fabel ei tosiaankaan ollut nappivalinta langaksi. Saa nähä kokeilenko jollain toisella langalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en kyllä viitsi mysteerisukkia uudestaan alottaa, en tykkää ollenkaan kuviosta... Mutta mysteerihuivin varmaan ehkä joskus vielä teen mahdollisesti!

   Poista
 5. Kiva lanka noihin sukkiin. Ja onnea voittajalle, nyt ne on valmiit! :D

  VastaaPoista
 6. Ahistaa. Noin paljon purkamista! Hrrr.
  Toivottavasti saat pian opparin alta pois kuleksimasta. :) Jaksaa, jaksaa!
  Ja komeet tuli noista miehen sukista, onneksi jaksoit neuloa, etkä pannut purkuun niitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuleet ja ohjeet kyllä valmistuu, raportti onkin sitten toinen juttu :D Ja eihän noita miehensukkia kärsinyt purkaa (vaikka kieltämättä sekin halutti), ois tullu sen verran tiukkaa palautetta mieheltä :P

   Poista
 7. Purkusympatiat! nimimerkiltä minäkin, Brutukseni ;)
  Toi purkamasi Shibui Sock näyttää tosi nätiltä langalta ja kivat sukat on kuitenkin valmistunukin! Malli meni ravelryyn muistiin ;)
  Tsemppiä opparin kanssa!

  VastaaPoista
 8. Huh, miten monta purkutuomiota!

  VastaaPoista
 9. Lohdullista kuulla, että muutkin jakelevat purkutuomioita, ihan lupaavista aluista ja pitkälle pääsystä huolimatta. ;)

  VastaaPoista
 10. Vertaiskokemukset tuntuvat aina niin lohdullisilta. Viime kuun alussa minäkin tein saman "puhdistautumisriitin". Vaikka selityksiä kyllä löytyy, ei voi kuin ihmetellä, että mistä noita keskeneräisiä aina sikiää!?

  VastaaPoista
 11. Ehkä mäkin saan tästä intoa ku on tarkoitus purkaa parit keskeneräiset jotka ei enää oo oikein ajankohtaisia taikka tarpeellisia taikka jotain. En vaan oo jaksanut ottaa asiaksi, vaikka ois ihan hyvä niin vois vähän siivota pöytää niin sanoakseni. Mutta ei mullakaan ihan vaan purkamiseksi oo mennyt, pojan takki olis nappeja vaille valmis ja eilen just aloitin hälle myös sukat joiden luulis valmistuvan nopeasti kun ei se 2-vuotiaan jalka niiiiiin iso kuitenkaan ole ;)

  VastaaPoista
 12. Purkaminen on mahtavaa! :D Ja tsemppiä opinnäytetyöhön!+

  VastaaPoista
 13. Siellähän on reipas meno ja meininki! Täällä podetaan myös flunssaa, joka ei lopu. Töitäkin piisaa, joten hidasta on. Tsemppiä opinnäytetyöhön!

  VastaaPoista
 14. Joskus joutuu purkamaan että voi aloittaa puhtaalta pöydältä uudestaan =) Stemppiä opparin tekoon!

  VastaaPoista
 15. Itse en ole koskaan raaskinut purkaa keskeneräistä työtä, mutta enpä ole niitä pahemmin tehnyt valmiiksikaan jälkikäteen. Purkaminen vaatii kanttia. :)

  VastaaPoista
 16. Voi opinnäytetyö, täydet sympatiat täältä, samassa suossa ollaan :) Ja purkaminen on toisinaan ihan hyvästä, jos jokin tökkii jo tekovaiheessa se tuskin miellyttää valmiinakaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)