sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesän alku

Kesä saapui kuin varkain, ja sen mukana lukemattomat juhlat ja tapahtumat joihin pitäisi itsensä ja jälkikasvunsa pukea vähän tavallista siistimmin. Havahduin alkuviikosta juhlakauden lähestymiseen, ja kaivautuminen viisivuotiaan vaatekaappiin vahvisti pelkoni: kaikkien kesämekot olivat talven aikana muuttuneet tunikoiksi! Onneksi lasten legginsimuoti on yhä valloillaan, ja pikapistäytyminen henkkamaukkaan korjasi juhlamekkotilanteen.

Ompelin Liljalle viime kesänä kolme mekkoa ihanan Mekkotehdas -kirjan ohjeilla, joista viimeinen on jäänyt blogissa esittelemättä. Tämä leninki pääsikin heti eilen miehen serkun yo-juhlissa edustuskäyttöön. Kuvamateriaali on viime elokuulta, siitä pääseekin fiilistelemään kesän vihreyttä (ja sitä alkuperäistä mekon helman pituuttakin...)


Sinikukkainen

Malli: Mekkotehtaan Elina
Materiaalit: Puuvillakankaat ja brodyyrit mummon varastoista
Koko: 110-116 cm


Elina on Mekkotehtaan yksinkertaisimpia malleja, mutta kyllä senkin ompeluun saa aikaa kulumaan kun lisäilee sopivasti röyhelöitä ja rimpsuja! Kirjassa on useita eri variaatioita jokaisesta mekkomallista, mikä onkin mielestäni teoksen parhaita puolia. Katariinaan ja Orelmaan verrattuna Elina kuitenkin valmistuu supernopeasti.


Näitä sovituskuvia katsellessa tulee mieleen että on suoranainen ihme, että tämäkin mekko oli vielä valkoinen...


Samalla höyryllä ompelin silloin viime kesänä Liljan pikkuserkulle pikkuisen mekon samoista kankaista, siitä miulla ei ole kuin yksi pikkukuva. Melko leveä on tämä malli, liekö leninki päässyt käyttöön... Samoilla kaavoilla voisin Liljallekin ommella nyt toisen mekon, helmaan vaan lisää pituutta.


Lilja oli eilen varsin edustava mekossaan, ja yritin tietenkin saada jonkin otoksen myös nykytilasta. Vaan kuinkas kävikään. Ilme ei ole julkaisukelpoinen, ja kuvaahan tästä lapsesta ei enää saa ilman suosikkilelua iinestä (jonka nimi on muuten Milla Magia...) No idea siitä kai käy selville, sinikukkainen mekko-tunika on käytössä ja varsin sopiva (ja söpökin).


Mekkotehdas -kirjan selailu aiheutti taas hillittömän mekonompeluinnon, saa nähdä ehtiskö sitä jonkin koltun täksikin kesäksi surauttaa...

12 kommenttia:

  1. Mekkotehdas on kyllä kiehtova kirja. Mutta omien, sinun ja muutaman muun huomioiden mukaan mallit todella taitavat olla melkoisen leveitä, eli kannattaa sen innon iskiessä ottaa mittanauha kauniiseen käteen ja kavennella kaavoja.

    VastaaPoista
  2. Iihana mekkonen! Mua kans kutkuttelee Mekkotehtaan kirja. Muistatko minkä kokoisiin mekkoihin noin suurinpiirtein kirjasta löytyy kaavat?

    VastaaPoista
  3. Orelmasta hullaantuneena tilasin Mekkotehtaan omaksi, kankaat vain uupuvat! Toivon, että kesälomareissun kirpparikierros toisi helpotuksen puuvillapulaan. Tosi kaunis malli tässäkin mekossa.

    VastaaPoista
  4. Ihana! Ja kiva, että voi käyttää toisenakin kesänä, tuntuu niin kurjalta, kun ihanat itsetehdyt vaatteet jää heti pieniksi!

    VastaaPoista
  5. suloinen ! olen itekkin tuota mallia zoomaillut, mutta pitäis modata ja rajusti jotta saisin mittasuhteet kohdilleen tuolle 6-vuotiaalle. Ihanalta näyttää tyttäresi päällä. Mekkotehdas on melko addiktoiva kirja - olen ommellut siitä pari katariinaa ja onervan ja jotain muitakin. Kai 4 eri mallia, osan pariin kertaan. Kiva kirja.

    VastaaPoista
  6. Eipä taida tänäkesänä paljon mekkokelejä olla, mutta ihana mekko tämäkin, legginsienkin kanssa!

    VastaaPoista
  7. Hyvä herra / rouva:

    Olemme ammatillinen muotiasusteet valmistajan Kiinasta.
    Tarjoamme kaikenlaisia alusvaatteita, korsetti, muoti leningit, puvut, bikinit, ranta-asut, korut jne ,Päivittämisen uusia tyylejä meidän net joka päivä, olemme tullut suurin naisen muoti toimittaja. Jos olet kiinnostunut tuotteistamme, käy http://www.onlysaga.com lisätietoja.

    UKK:
    1. Paketti lähetetään 48 tunnin kuluessa, EMS DHL FedEx, T / T 3 ~ 7 päivää.
    2. Maksu: Paypal, Western Union, rahaa grammaa, T / tetC.
    3. Näyte koetilausta & Mixed Order hyväksyä, MOQ on 50 dollaria.

    Kiitos time.Looking eteenpäin kuulla sinusta.

    Ystävällisin terveisin

    Sunny Zeng
    ONLYSAGA Woman's Fashion Co., Ltd
    Tel : +0086 18150531120
    Fax : +0086 595-86385894
    Web : onlysaga.com
    Skype : zeng.sunny1
    Email : sunny@onlysaga.com
    Add : NO.310 Xingxian Road NanHuan Road LiCheng Part Quanzhou City Fujian Pro China

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)