keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Muodin aallonharjalla

Silloin kun Lilja syntyi viisi vuotta sitten, oli vielä ihan ok ja tavallista suojata vaunujen kuomu harsolla, että vauva sai nukkua rauhassa. Olen antanut itseni ymmärtää että tällainen toiminta ei enää ole hyväksyttyä. Nykyään pitää olla erityinen, renkailla varustettu kuomuverho rattaisiin sopivassa värissä ja trendikkäällä kuosilla.

Pitihän se miunkin siirtyä nykyaikaan, mutta maksaisinko monta kymppiä kangaspalasta ja rinkuloista? Ehen. Ostin Clas Ohlsonilta jo huhtikuussa muutamalla eurolla purjerenkaita ja suihkuverhonrenkaita, ja sukelsin omaan kangaskaappiini. Tässä tulos (kuva ei ole lavastettu, vaunuissa nukkuu lapsi!):


Näin se käy: Summittainen mittaus vaunujen kuomun koosta ja muodosta, vähintään yhtä summittaisesti leikattu pala retrokangasta, vähän päärmäystä, muotoilua ja lisää leikkelyä, purjerenkaiden vasarointia (jännää puuhaa!) ja tadaa, trendikäs kuomuverho on valmis!

Tuotos testattiin eilen kun olin ekaa kertaa vauvan kanssa Kuopiossa shoppailemassa ja kavereita tapaamassa, ja hyvin toimi!


Rinkuloita riittäis vielä kolmeen verhoon, ja kankaita ainakin kolmeenkymmeneen...

11 kommenttia:

 1. Naurattaa tuo lopputeksti. :D Niinhän se yleensä käsityöihmisillä on, materiaalia hankittu hiukka ns. pahan päivän varallekin. :)

  VastaaPoista
 2. On hieno! Ihmettelinki kerran, et mihin kaikki harsot on kadonnu vaunujen nokista, mut selvishän se nyt sitten :D lapseton ei kato pysy näissä trendeissä välttis mukana :D

  VastaaPoista
 3. Mä pidän harsoa vaunuissa, olen vähän kai sit ulkona muodista mutta kukin taaplaa tyylillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus ei ollut tarkoitettu vakavasti otettavaksi ;) Vähän naurattaa itekin kun noista trendiverhoista pyydetään (ja maksetaan!) niin älyttömiä summia. Mie en ainakaan kato kieroon harsoja vaununsuojana :)

   Poista
  2. You can sew! Enjoy your little princess.

   Poista
  3. You can sew! Enjoy your little princess.

   Poista
 4. Hieno! Sulla on kyllä mahtava kangasvarasto ihania kankaita. Tein mäkin pari laukkua kankaita ois varmaan kolmeenkymmeneen lisää. Ja mä en oikeestaan edes osaa ommella!!!

  VastaaPoista
 5. Kävin katsomassa tyttären kanssa vaunuja. Vauva syntyy vasta marraskuussa. Opinpa taas uuden jutun ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)