sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kaulurikabaree, osa I

Joulu tulla jollotti niin vauhdilla että hädin tuskin perässä pysyin. Olisi ollut hienoa pystyä heti juhlapyhien jälkeen esittelemään valmistunut jämälankavillasukkajoulukalenterimuunnelmani, mutta se ei suikaan valmistunut vielä, vaan raukka joutui vain kaksitoistaraitaisena pussiinsa odottelemaan muiden, kiirellisempien asioiden valmistumista.

Aaton lähestyessä puikoilta nimittäin alkoi putoilla kiihtyvään tahtiin asusteita, joilla kaikilla oli yhteinen nimittäjä...


Cowl Cabaree pt.1

Lanka: Cascade 128 Superwash (100 % merinovillaa) tummana violettina (8886)
Menekki: 187 g
Puikot: Knit Pro 7 mm

Kauluri, mikä mainio joululahja! Simppeli, simpsakka ja sikalämmin. Ja näin paksusta langasta vieläpä salamannopeaa neulottavaa. Jesarinakin tunnetun Cascade kakssataakakskympin isosisko satakakskasi toimi kuin junan vessa, tosin vyyhdit taisivat olla aavistuksen vajaita, kun valmis kauluri ei heilauttanut vaakaa 200 grammaan saakka.


Aloitin tämän muhkean lämmikkeen neulomisen autuaan tietämättömänä siitä, että malli oli kaksipuolinen. Voitte uskoa että yllätyin iloisesti: vihdoinkin kauluri, jota ei tarvitse asetella tuntikausia saadakseen sen paremman puolen näkyviin! Ohjeesta poiketen loin vain 180 silmukkaa, mutta silti oma versioni jäi korkeudessaan ohjeen versiosta hieman. Pituus sen sijaan on juuri passeli, ja kauluri toimii mielestäni tämänkokoisenakin mainiosti tehtävässään. Toivottavasti sen aattona paketistaan vapauttanut ystävä on samaa mieltä!

Jatkoa seuraa...

13 kommenttia:

 1. Kaunis. Eipä oo tullut mieleen tehdä paksusta langasta koskaan tuota, mutta tosi kiva tuli joten vois kokeilla joskus! Tuon ohjeen parhautta on tuo kaksipuoleisuus!

  VastaaPoista
 2. "Simppeli, simpsakka ja sikalämmin". Siinäpä pätevät kolmen ässän kriteerit hyvälle neuleelle!:D

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis! Usein musta simppelit neuleet ovat juuri upeimpia!

  VastaaPoista
 4. Huivi- ja kaulurimallit, joissa on kaksi oikeaa puolta, ovat aarteita!

  VastaaPoista
 5. Ihana! Ja kaksipuoleisuus on kyllä ihan kurko ominaisuus!

  VastaaPoista
 6. Kaunis kauluri, ihana intensiivinen väri ja kaksipuolisuus on kyllä loistojuttu!

  VastaaPoista
 7. Onpas mainio malli, varmasti mieluisa ystävälle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)