perjantai 2. tammikuuta 2015

Kaulurikabaree, osat II ja III

Vuosi vaihtui täällä rauhallisesti, vauvan unta valvoen rakettien räiskiessä ulkona. Uutta neulevuotta ei ole vielä korkattu, joten viime vuoden sadon esittely jatkukoon. Nyt vuorossa lämmikkeitä isoäideille.


Melkein mustaa merinoa

Lanka: Pro Lana Milano (100 % merinoa) tummanharmaana
Menekki: 147 g
Puikot: 7 mm Knit Pro

Sain syksyllä äidiltäni tilauksen mustasta kaulurista. Miulla on toisinaan vaikeuksia muistaa. että omakin äitinikin on lukeutunut jo kohta kuusi vuotta isoäitien kategoriaan. Hän kulkeekin nimellä pikku-mummo.

Marraskuussa marssin vakiolankakauppaani kauluritarpeita hankkimaan, koska mustaa lankaa ei nyt kerta kaikkiaan vain löydy tämän neulojan (paisuvasta ja pursuilevasta) lankavarastosta. Lankakaupassa vallitsi vierailuhetkelläni hämmennys ja hulina eräiden pökkelöiden remontti-uuvanoiden vuoksi, ja kauppias myi miulle epähuomiossa yhden kerän mustaa ja kaksi kerää tummanharmaat merinoa, vaikka kolme mustaa oli tilauksessa. Huomasin tämän sekaannuksen tietenkin vasta muutamaa päivää ennen jouluaattoa, kun olin jo neulonut kauluriksi kaksi harmaata kerää, ja kurotin pussista sen kolmannen mustan. Ero tummanharmaiden ja mustien välillä oli niin pieni, ettei sitä huomannut kuin päivänvalossa, ja tietenkin neulepinnassa.

Kävin vaihtamassa sen viimeisenkin mustan kerään harmaaseen, koska en halunnut purkaa koko kauluria ja aloittaa kokonaan alusta. Kyllä se näin mustasta menee, kun ei ole vertailukohtaa.


Malli oli helppo ja mukava neuloa. Tykkään näistä pitkittäissuunnassa neulottavista kaulureista, koska niiden kokoa on helppo säätää. Aika harvoin miulla on tällaisissa neuleissa juuri ohjeen mukaista lankaa, ja silmukkamäärän kanssa joutuu lähes aina säätämään. En haluaisi luoda pariasataa silmukkaa, neuloa kymmeniä kerroksia ja huomata vasta sitten että kauluri on liian pitkä tai lyhyt...

Sitten seuraavaan mummoon!


 Silkkisydän

Lanka: Regia Silk 6-fach (55 % villaa, 25 % nylonia, 20 % silkkiä) marjapuuronpunaisena
Menekki: 46 g
Puikot: 4 mm bambusukkikset

Mummo käyttää talvitakin kanssa kaulassaan pientä pumpulikangashuivia, jonka halusin korvata jollakin lämpimämmällä ja pehmoisemmalla. Miulla ja varmaan monella muullakin suomalaislapsella oli pienenä tällainen vastaava solmuhuivi, tietenkin mummon neuloma. Nyt oli miun vuoro tikuttaa samanlainen mummolle! Ihan ohjeen mukaan en mennyt vaan muotoilin mieleni mukaan sieltä ja täältä, ei kai näin simppeliin malliin olisi ohjetta välttämättä tarvinnutkaan... Suloinen lämmike siitä tulikin, kaipaisi tosin näiden lähikuvien vielä vähän kastelua ja pingotusta.


Regia Silk on mahtavanpehmeä lanka, muhkea 150 g -kerä oli messuostos toissasyksyltä. Loppukerästä tulisi ihana vauvantakki...

5 kommenttia:

 1. Mukavia mummonlämmikkeitä! :) Sinun äitisi on kyllä niin nuori (tai ainakin nuoren näköinen!), ettei ihme, jos ei häntä osaa mummoksi ajatella. :) Näinköhän minä muuten sinun mummosi marraskuussa Oulussa neulekirkossa? Ainakin näin siellä tytön, joka oli ihan Liljan näköinen... ja hän taisi olla sellaisen "mummonnäköisen" ihmisen seurassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä sie varmaan mummon ja Liljan näit, miekin meinasin tulla, mutta oli just Iiriksen päiväuniaika tuolloin. Ootko sie lähtenyt mukaan neulomaan kastesukkia? :)

   Poista
  2. En oo ainakaan vielä lähtenyt kastesukkahommaan, mutta ehtiihän tässä, kun vasta v. 2016 alussa aletaan niitä jaella. En jaksanut jäädä silloin kirkkokahveille kuuntelemaan infoa, joten odottelen, että infoavat lehdissä tai netissä. :)

   Poista
 2. Tosi kauniita kaulanlämmittäjiä! Tosi hauska pinta tuossa tummassa ihan muutamalla yksinkertasella silmukalla!

  VastaaPoista
 3. Houkuttelevan näköistä tuo regia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)