lauantai 10. tammikuuta 2015

Katsaus neulevuoteen 2014

Ennen uuden neulevuoden korkkaamista on aika taas katsastaa, mitä tulikaan kuluvana vuonna tehtyä... Toissa vuoden katsaus löytyy täältä, vuoden 2012 neuleet löytyvät täältä, vuoden 2011 yhteenveto täältä, ja vuoden 2010 täältä.

Kuten arvata saattaa, tänä vuonna neulesaldo on astetta vaatimattomampi kuin aiempina vuosina. Käyrien romahtamisen syy ryömii tuossa lattialla hirmuvauhtia ja kiljahtelee mennessään...

Vuonna 2014 neuloin / virkkasin

3 paria sukkia
3 paria lapasia / kämmekkäitä
2 lapsen villatakkia
1 aikuisen villatakin
8 kauluria / huivia
7 päähinettä
2 vauvanhaalaria
2 vauvanpeittoa
7 villavaippahousut
4 tiskirättiä
1 pehmolelun
sekä yhden mekon.

Valmistuneita töitä siis yhteensä 41 kpl, ja lankaa näihin kulutin 4049 grammaa.

Yllätyin saldoja ynnätessäni, vain kolme paria sukkia! Aiempina vuosina jalanlämmittimien määrä on kiikkunut 14-19 parin tasolla. Sen sijaan villavaippahousut saivat jytkyvoiton, niitä en juuri aiemmin ollut neulonutkaan, ja tänä vuonna niitä putoili puikoilta kuin huomaamatta seitsemät!

Langankulutus on kolmisen kiloa vähemmän kuin aiempina vuosina, mikä olikin odotettavissa. Itse asiassa yllätyin, että määrä oli noinkin iso, neljän kilon raja ylittyi. Tästä ei pääse kuin ylöspäin...

Ja huoli pois, pari kollaasiakin askartelin iloksenne!

Aikuisten neuleita:Lapsille tehtyä:Omia mallejakin sain kuluneena vuonna julkaistuksi useamman, kaikki alkuvuoden puolella. Tosin Eiran Langat -lehdelle suunnittelemani setti julkaistiin vasta syksyn puolella. Uusista malleistani tärkein oli varmasti Moda lehdessä 1/2014 julkaistu opinnäytetyömallisto, Pässinpökkimät.

Villaviidakko designs 2014 (linkit kaikkiin ohjeisiin sivupalkissa sekä omalla välilehdellään):


Vuonna 2015 yritän ainakin ylittää päättyneen vuoden langankulutuksen (ei luulisi olevan vaikeaa), saada puhtaaksikirjoitusta odottavat ja päässä vielä ideatasolla pyörivät neulemallit kirjoitettua ja julkaistua (ainakin osan niistä). Ehkä parempi olla tekemättä sen suurempia lupauksia, fiilispohjalla mennään.

Tuottoisaa ja villantäyteistä neulevuotta kaikille!

5 kommenttia:

 1. Paljon olet ehtinyt =) Ihana tuo sun maha tuossa Rocky coast kuvassa! Mä en saa aikaiseksi kollaasia ja noita laskelmia!

  VastaaPoista
 2. Oothan tuota saanut aikaan vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 3. Nuo pässin pökkimät on kyllä ihanat! Ja melkoisesti olet valmista saanut olosuhteista huolimatta :)

  VastaaPoista
 4. Upeita neuleita! Itsekin ajattelin ainakin pikkusen enemmän ehtiä neulomaan tänä vuonna!

  VastaaPoista
 5. Just postasin sun viime vuojen designia. Käyppä kurkkaa :) Kiitos ohojeesta. Hyvvää tätä vuotta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)