lauantai 16. toukokuuta 2015

Hetty ja hulmuhelmat

Vuosi siinä vierähti, ennen kuin vauvan syntymän jälkeen valmistui taas villatakki miulle itelleni! Ihan pieni takki ja paksusta langasta, mutta takki kuitenkin. Tästä se neulevauhti (toivottavasti) taas lähtee nousuun! Tämän blogin huippuvuosina on valmistunut joskus neljä tai viisikin aikuisen paitaa tai takkia vuodessa, hetki saattaa mennä ennen kuin siinä tahdissa taas ollaan...


Heather Hetty

Lanka: Patons Classic Wool (100 % merinovillaa) värissä plum heather
Menekki: 347 g muokattuun L-kokoon
Puikot: 5 mm KnitPro

Tämä taitaa olla ihka ensimmäinen kerta kun sopivan takkiohjeen löydettyäni ostin sen heti, ja aloitin heti myös neulomisen. Yleensä harkitsen ja vertailen ohjeita pitkään ja hartaasti, ja jahkaan edes takaisin ennen kuin päätän mallin. Nyt natsasi heti, ja jokusen vuoden varastossa viihtyneet violetit villat pääsivät vihdoin takiksi joka valmistuikin lähes ennätysvauhtia noin kolmessa viikossa.

Ravelryn yksi hienoimpia ominaisuuksia on se, että ennen mallin valintaa ja neulomisen aloitusta voit lukea, mitä muut mallin neuloneet ovat siitä pitäneet. Olin aluksi varuillani, koska ohje oli saanut paljon palautetta tyyliin "aivan omituinen" ja "erilainen kuin mikään muu mitä olen neulonut".


Ohje kuitenkin osoittautui varsin simppeliksi ja rakenne hauskaksi: takki aloitettiin olalta, neulottiin etukappaleet ja takakappale kainaloihin asti, yhdistettiin ja tikuteltiin helmaan. Sitten poimittiin kädentieltä silmukat ja istutetut hihat neulottiin lyhennettyjen kerrosten avulla suoraan paikalleen, superkätevää, helppoa ja siistiä! Miksi ihmeessä en ole aiemmin neulonut hihoja näin? Lopuksi poimittiin silmukoita reunuksista ja neulottiin vuorollaan molemmat nappilistat sekä pääntien reuna. Ja koko komeus tietenkin täysin saumattomasti. Kovin tarkka toistojen määristä ja muista muotoseikoista ohje ei ollut, mutta niistä selviää pienellä ajatustyöllä ja laskeskelulla.


Nappien kanssa oli ongelmia, ja takki saikin odottaa niitä melkein pari viikkoa. Ostin Oulusta Nappi-Kikasta kauniit mustavalkeat ornamenttikuvioiset napit takkiin jo hyvissä ajoin, mutta ohjeen ja muistiinpanojen puutteessa ostin niitä yhden liian vähän. Kuopion Nappiin ja Nauhaan menin silmissäni kuva juuri noista napeista, joita ei tietenkään hyllystä löytynyt, eikä miulle sitten siellä mikään muukaan kelvannut. Palasimme juuri mummolareissulta Loviisasta, ja Porvoosta vanhan kaupungin kupeesta Nappi-Aitasta löytyi juuri sopivat, hieman pulleat helmiäisvaaleat napit. Nirso neuloja on tyytyväinen!


Loviisan vanhassa kaupungissa paistoi äitienpäivänä aurinko, kun pitsitakkini pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan. Tuo neulepinta onkin miun lempijuttu tässä takissa! Tämän postauksen otsikko on huijausta, ei miulla mitään oikeita hulmuhelmoja silloin ollut. Mutta kellohameiden kanssa käytettäväksi olen tämän takin neulonut, ja siihen tarkoitukseen se mielestäni sopiikin mainiosti. Kesän cruisingeja odotellessa!

29 kommenttia:

  1. Iiih, aikas ihana! <3 Minäkin olen haaveillut istutettujen hihojen neulomisesta tuolla samalla tyylillä, täytyy laittaa tämä malli mieleen :-)

    VastaaPoista
  2. Kaunis pitsineule! Sopii mainiosti juuri hameen kanssa!

    VastaaPoista
  3. Voi että on kaunis ja väri sopii sinulle ihanasti.

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka kaunis takki! Kuulostaa mielenkiintoiselta tavalta neuloa takki, erityisesti hihat. Josko uskaltaisi jossain vaiheessa kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Ihan huippu! Istuu sulle täydellisesti ja miten mainio hameiden kaveri tuo onkaan. Täytyy heti lykkiä se jonoon. Mehän ollaakin sitten näköjään lähes sukua: mä olen kotoisin Loviisan naapurikunnasta, joka nykyisin on jo osa Loviisaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ehdottomasti ollaan melkein sukua, vaikka miun äiti muutti Loviisaan vasta viime kesänä, ja muuttaa nyt kuukauden päästä sieltä jo pois :D

      Poista
  6. Tosis kaunis neule. Pitäisiköhän tähän retkahtaa, olen haaveillut NIIN pitkään lyhyestä , istuvasta neuleesta :)

    VastaaPoista
  7. Sievä takki, sopii sinulle todella hyvin! :)

    VastaaPoista
  8. Mahtava! Ja tottakai nappien kanssa pitää olla tarkkana, nehän on takissa erittäin tärkeä yksityiskohta!

    VastaaPoista
  9. Onpa kaunis takki! Tulee ihan takkikuume... ;) Ja kyllähän se kannattaa etsiä just oikeanlaiset napit, kuitenkin jos on nähnyt suuren vaivan neulomisen kanssa.

    VastaaPoista
  10. Melkoisen työn takana tuo nappimetsästys! :D Kannatti metstästää, kun sopivat noin nätisti takkiin. Kauniisti istuva neule, ihanaihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä eka kerta ikinä kun Napin ja Nauhan valikoima ei riittänyt :D

      Poista
  11. Vau, aivan mainio! Nyt ei tosiaan muuta kuin jenkkiauto alle :)

    VastaaPoista
  12. Sopii sinulle tosi hyvin tuo malli. Tuo mukavalla tavalla mieleen naiselliset vintage-mallit. Olisit laittanut minut nappikauppaan; vaikka kirjekuoressa olisi tullut perille. Ensi kerralla sitten?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä muistetaan :D Nämä uudet napit osoittautuivat kyllä vielä paremmiksi kuin ne Nappi-Kikasta hankitut, ne oli alunperinkin ehkä hivenen liian sirot... No nyt on sit seuraavan takin napit ainakin valmiina!

      Poista
  13. Tää on ihana :) Kyllä se neulontanopeus siitä taas palautuu ;)

    VastaaPoista
  14. Ihana takki <3 sopii sinulle tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  15. Mahdottoman nätti pieni takki. :)

    VastaaPoista
  16. Tosi kaunis! Ihana tuo kuvio. Sopii kauniisti sulle!

    VastaaPoista
  17. Kaunis takki! Tuo neulomistapa on tosiaan kätevä!

    VastaaPoista
  18. Nätti on ! ja näyttää niin hyvältä kun on vähän kurveja täytteenä. Hieman kateellisena täällä katselen (mulla olis pari vuotta sitten valmistunut turkoosi miette ajalta jolloin kurvit vielä oli. Nyt mietin mihin neuleen lykkään kun se on ihan vääränkokoinen...)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)