lauantai 30. toukokuuta 2015

Valmiina kesään

Kolmas postaus samassa kuussa, menee jo liiottelun puolelle :D Oman pitsitakin jälkeen piti neulaista naperollekin kesänuttu...


 Ilmastointi kunnossa

Malli: Nro 8. Jakke med Hullmonster / Sandnes 1408 Baby Bomull -lehtinen
Lanka: Graftsson Cotton (100 % merseroimatonta puuvillaa) turkoosina
Menekki: 150 g 1-vuotiaan kokoon
Puikot: 3,5 mm Knit Pro

Voisin kertoa useammankin painavan mielipiteeni neulevihkosista, jotka nähtävästi suomennetaan käännöskoneella. Jos ei olisi paljoa neulekokemusta, ei näillä ohjeilla saisi aikaan kerrostakaan... Jätän enemmän avautumisen kuitenkin tällä kertaa väliin, koska tämän mallin kohdalla tekemäni virheet ovat kyllä ihan itse aiheutettuja. 


Jos klikkaatte Ravelryyn tämän takkimallin sivulle, näette että pitsineule on alkuperäisessä versiossa huomattavasti reikäisempää, eikä muodosta tällaisia pystyraitoja kuten miun neulomassa. Se johtuu siitä, että kun innoissaan tikuttelee eteenpäin, saattaa jättää huomiotta kaavion alareunassa pikkupikkuisella präntillä lukevan kaaviontoiston. Tekstissä ei puhuttu toistosta mitään, ainoastaan kaavion kerroksien neulomisesta. Täten mallineule tässä takissa on tyystin erilainen kuin alkuperäisessä. Hyvä mie...


Ostin huhtikuussa hätäpäissäni Iiriksen yksivuotismekkoa varten viidet langat, kun en osannut heti päättää väriä ja materiaalia. Mekkoja kuitenkin neuloin vain yhden, ja nämä Oulun lankamaailmasta polkuhinnalla ostetut puuvillakerät alkoivatkin pian näyttää ihan pienen pitsitakin materiaaleilta. Kirosin kyllä projektin edetessä useasti tätä yhdistelmää, halkeilevasta puuvillasta pitsineuleen (vaikkakin supersimppelin) neulominen oli kaikkea muuta kuin miellyttävää... Ostaisin kuitenkin tätä lankaa toistekin, kauniit värit ja pehmeä iholla.


Nappikauppaan ei tällä kertaa tarvinnutkaan lähteä nirsoilemaan, napitkin ovat nimittäin tässä takissa omaa tuotantoa! Retriitin massapajassa sain aikaan toinen toistaan omituisempia nappisarjoja, nämä kukkanapit olivat mielestäni ainoat täysin onnistuneet.

Ilmainen vinkki Iirikseltä kaikille vauvalukijoille: fimo-massanapeista irtoaa pureskellessa kivasti pieniä paloja ja väriä!

En nyt kyllä aio noita nappeja toisiin vaihtaa, mutta tiedänpähän olla enää laittamatta pureskeluikäisten neuleisiin vastaavia...


Pitsitakista tuli vähän turhankin sopiva, kasvunvaraa ei ole nimeksikään. Näissä alhaalta ylöspäin neulottavissa malleissa koon arvioiminen on sata kertaa vaikeampaa kuin pääntieltä aloitettavissa. Ihan tyytyväinen kuitenkin olen lopputulokseen, takki on sievä ja sopii päälle varmasti tämän kesän :)

23 kommenttia:

  1. Kaunis takki ja niin suloinen tyttö!

    VastaaPoista
  2. Suloinen takki! Eikä tuo pitsin kanssa mokailu onneksi haittaa, nätti tuli näinkin. Nuo napit on valtavan kauniit, harmi että eivät ole pureskelevan lapsosen kanssa yhteensopivat. Jäi mietityttämään, että minkämoisia ne vähemmän onnistuneet nappisetit sitten olivat? Kuvia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kaikki tuolla linkkaamassani retiittipostauksessa ;)

      Poista
  3. Ihastuttavat pitsitakit teillä molemmilla!

    VastaaPoista
  4. Mielestäni nätimpi kuin ohjeen neule :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis takki ja ihana napero. Upeita kuvia hänestä.

    VastaaPoista
  6. Äh mää en kestä tätä ihanuuden määrää! Sekä typykkä että takki ovat aivan täydellisen suloisia. Napit sopii takkiin tosi kivasti ja hyvä, että kelpaavat myös tytölle. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpaavat vähän liiankin hyvin :D Nyt pitää vähän säästellä takkia että on vielä edustuskunnossa kesän juhlatilaisuuksissa!

      Poista
  7. Ihana Iiris. Ja törkiän soma takki!

    VastaaPoista
  8. Hirmu kaunis pikkuinen takki - ja sopii niin hienosti suloiselle käyttäjälleen!
    Takissa napit on justiinsa piste iin päälle. Toivottavasti typsy ei ehdi järsiä niitä ihan kokonansa :-D

    VastaaPoista
  9. Ihastuttavia kummatkin, sekä tyttö että villatakki!

    VastaaPoista
  10. Söpö neuletakki - ja kauniit napit! Ja suloinen napero!

    VastaaPoista
  11. Ihana pieni takin käyttäjä ja ihana takki. Ei tuo pitsin muutos yhtään haittaa tosi onnistunut pieni takki!

    VastaaPoista
  12. Sievä neuletakki söpöllä käyttäjällä :)

    VastaaPoista
  13. Onpa hän suloinen sievässä pitsinutussaan :)

    VastaaPoista
  14. ohjeen mukaan tai ei, on aivan ihana!

    VastaaPoista
  15. Tää on ihana ja Iiriksellä on terävät hampaat :D

    VastaaPoista
  16. Ihan ylisöpö takki, tytöstä puhumattakaan ♥ Takin sävy korostaa kauniisti neidin sinisiä silmiä :-)

    VastaaPoista
  17. Että mitkä kuvat <3 Värimaailma on myös hurmaava.

    VastaaPoista
  18. Nätti takki ja söpöläinen ryömijä. :) ai nää oli ne napit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nää, onneks kuvissa ei näy syödyt kohdat :D

      Poista
  19. Ai että mikä söpöläinen! Soma takki tuli, vaikkei ollutkaan samanlainen kuin alkuperäinen. Minusta oikeastaan kivempikin noin raidallisena.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)