sunnuntai 1. toukokuuta 2016

On isot valkoiset tiikerit karanneet

...tai ainakin yksi pieni!


Eskarilainen halusi olla vappunaamiaisissa tiikeri. Helppo homma, totesi äiti ja alkoi tuumasta toimeen.

Kuopion Eurokankaasta oli tiikerikangas myyty edellisenä päivänä loppuun, kun sinne viime viikolla laukkasin. Nelistin Savon Palaan josta löytyi tämä valkoinen versio, jonka mies nimesi kotona Datsunin penkeiksi. Kiva.

Onneksi lapsi ei ymmärrä moisia vihjauksia, ja ilahtui ikihyviksi lumitiikerin osastaan.


Kuumaveriselle tytölle kokopuku karvakankaasta ei tullut kysymykseen, vaan aika nopeasti syntyi ajatus shortseista hännällä sekä liivistä.

Shortsien kaava pelkistetty uusimman Ottobren (eli 3/2016) mallista 21 Perfect Summer, käytin kokoa 134 cm ja lisäsin noin 60 cm pitkän hännän. Liiviin osviittaa sain Ottobren numerosta lähes kymmenen vuoden takaa, 3/2007 ja malli 38. Huppariliivi, ja taas koko 134 cm. Huppuun ei kangas enää riittänyt mutta se ei menoa haitannut, korvat ompelin mututuntumalla ja pujotin kinni pantaan.

Perjantai-aamuna asu puettiin mustien sukkisten ja valkoisen paidan päälle, ja naamaan liimattiin tiikerimäiset kasvotarrat. Muutama kuva sorakasan huipulla ennen kouluunlähtöä, kuvausassistentti ei malttanut pysyä siskosta kaukana...


Lapsi oli tyytyväinen tähän äitinsä tekemään ensimmäiseen itse ommeltuun naamiaisasuun, ja niin oli äitikin. Tosin korvat oli hivenen (lue järjettömän) suuret, puolet pienemmät olisi riittäneet...  Ensi vuonna ehkä joku karvaton rooliasu, koko ompelutila on täynnä valkoista mujua!

13 kommenttia:

 1. Hän on oikein söpö karvaturri!

  VastaaPoista
 2. Iik! Hirmuisen söpö tiikeri!

  VastaaPoista
 3. Onpa komea tikru ja hienot poseeraukset!

  VastaaPoista
 4. On kyllä söpö tiikeri ja osaa vielä poseeratakin.
  Tuuppas käymään Aurinkokujallakin ja osallistu arvontaan.
  Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Datsunin penkit :D Oikeasti tosi hieno asu! Itsekin suunnittelin ompelevani tokaluokkalaiselle naamiaisasun, mutta kun ois pitänyt olla joku Spiderman, luovuin ajatuksesta..

  VastaaPoista
 6. Repesin tuolle Datsunin penkeille! Hieno tiikeriasu ja varmasti mukavampi ja käyttökelpoisempi shortsi- ja liiviversiona!

  VastaaPoista
 7. Ihana lumitiikeri ja assistentti on mitä mainioin =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)