torstai 12. toukokuuta 2016

Suuren sukkakisan patoumat

Lankakauppa Kerä julisti tammikuussa blogissaan Suuren Villasukkakisan alkaneeksi. Tarkoitus oli suunnitella ja neuloa villasukat joko fingering- tai sport-vahvuisesta langasta, voittajamalli pääsisi ohjeineen Kerän uuteen, tänä vuonna ilmestyvään neulelehteen. Takaraja osallistuvien villasukkien kuvien lähettämiselle oli maaliskuussa, ja tietenkin inspiraatio saavutti miuta vasta paria viikkoa ennen deadlinea. Mutta ehdinpäs!


Aallot ja Pato

Malli: Pato -sukat / Emma Karvonen (eli mie ite!)
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen Sport värissä Vilja
Menekki: 89 g kokoon 39
Puikot: 3 mm knit pro pyörö

Nimi Pato ei tule patogeeneistä, vaan siitä miten aaltoilevat palmikot erkaantuvat nilkan kohdalla kohdatessaan kantakiilan. Vedenjakaja eli Watershed olisi myös ollut hyvä nimi, mutta sen nimisiä ohjeita on Ravelryssä jo pilvin pimein. Olkoon sukat siis Patosukat, tai ehkäpä Dam socks jotta vältyttäisiin syöpä-mielleyhtymiltä...


Nämä sukat neulotaan varresta varpaisiin. Sivuilla aaltoilevat simppelit palmikot, ja jalkapöytää ja varren takaosaa rytmittävät nurjat raidat. Kantapää on se näiden sukkien juju, eroaa melko lailla totutusta. Kantakiilan lisäykset tehdään kantapään sivustoilla, ja kantapohja neulotaan tasona kaventaen samall pois lisätyt silmukat. Helppo ja kivan näköinen kantapäämalli, joka on omiaan varsinkin rintavalle jalalle. Tämän kantapäämallin kehittäjästä ei ole varmuutta, itse en sitä siis ole luonut, ainoastaan muokannut omaan malliini sopivaksi. Samankaltainen kantapää löytyy esimerkiksi Show-off Stranded sockseista, joka on ladattavissa ilmaiseksi Ravelrysta.

Lankana perusväiskiä paksumpi Sportti-väiski oli mahtavaa neulottavaa! Värit yhtä upeat kuin pikkuveljellään, samoin neuletuntuma on mainio. Ja Vilja nyt vaan on ehkä sävyistä kaunein. Sain tämän vyyhdin aikanaan ystävältä joululahjaksi, ja ehdottomasti aion hommata tätä lisää! Kuopiostakin sitä saa, nimittäin kässäkerho PomPomista :)


Myöhäisestä inspiraatiosta johtuen en ehtinyt ottaa kilpailua varten parhaita mahdollisia kuvia, mutta ihan kelpo otoksen sai kotioloissa napattua ennen deadlinea. Nämä kuvat on napattu Kierot Puikot -retriitissä huhtikuussa, jossa kuvausmiljöitä suorastaan tursusi joka nurkalla.

Kisan tuloksia saikin jännityksellä odotella tänne toukokuun alkuun asti. Ja oi onnea, miun sukkaset pääsivät kuin pääsivätkin kymmenen parhaan joukkoon, ja ovat parhaillaan yleisöäänestyksessä Kerän facebook-sivulla. Äänestysaikaa on ensi viikon sunnuntaihin, 22.5. asti, käykäähän peukuttamassa suosikkianne, mukana on toinen toistaan upeampia sukkapareja!

20 kommenttia:

 1. Täytyykin käydä peukuttamassa. Hienot ehdit tehdä!

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniit! Käynkin heti peukuttamassa :)

  VastaaPoista
 3. Onpas nätit sukat, käyn äänestämässä :)

  VastaaPoista
 4. Huomasin äänestyksen jo aiemmin mutta näistä sun kuvista näkee paljon paremmin tuon hauskan rakenteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vähän harmittaa etten saanut kunnon kuvia otettua kisaa varten...

   Poista
 5. Väri on kyllä tosi kaunis. Tasokas sukkakisa!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit. (: Väri sopii pintakuvioon kivasti.

  VastaaPoista
 7. Vau, ihana ideointi ja toteutus. Peukutettu ;)

  VastaaPoista
 8. Tykätty on :) Ootko nää unohtanu laittaa mulle sen testattavan version? Vyyhti Sporttiväiskiä tuolla venailee ;)

  VastaaPoista
 9. Nyt vasta hoksasin nämä sukat ja kävin heti tykkäämässä facessa. Voitit tai et, niin ehdottomasti haluan neuloa ne =o)

  VastaaPoista
 10. Ihanat sukat! Komppaan edellisiä haluan neuloa nämä voittivat tai eivät! Sportti väiskiäkin olis vyyhti tuolla!

  VastaaPoista
 11. Tosi kivat! Ohjetta odotetaan täälläkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)