maanantai 20. maaliskuuta 2017

Ei-sinne-päinkään -kuutiolaukku

Vieläkö joku muka bloggaa viime kesän Jyväskylän neulefestareista? Kyllä vain, mie! Sain nimittäin viimein valmiiksi Molla Millsin kurssilla aloittamani kuutiolaukun. Ei siinä mennytkään kuin kahdeksan kuukautta ja risat.


Kesäkassi 2016 2017 

Malli: Inspiraatio Molla Millsin kurssilta, lopputulos jotain ihan muuta
Lanka: Schachenmayr Catania (100 % puuvillaa) väreissä valkoinen, marine ja kirkas punainen
Menekki: 185 g
Koukku: Clover 3 mm

Itse kassi oli kyllä valmis jo syyskuussa, mutta se sai odotella hihnaa ja vetoketjua eiliseen asti. Ompeluhommissa kuluikin sitten kokonainen tunti, kyllä kannatti lykätä mokomaa hommaa monta kuukautta...


D-lenkit ja papukaijalukotkin hommasin jo  viime vuonna, eli viivästyminen ei ollut tarvikkeista kiinni. Olin ajatellut tehdä hihnan punaisesta, kirppikseltä löytyneestä nahkavyöstä. Siitä ei kuitenkaan saanut siististi niittejä irti, joten ompeloitsin hihnan pohjattomasta kangaskaapistani kaivellusta Finlaysonin Taimi-canvasista. Hihnasta tulikin ihan helmi, olen suorastaan naurettavan ylpeä tästä minimaalisen pienestä ompelutyöstä.


Arvoin pitkään sulkemismetodia, nepparit vai vetoketju? Vetskari vei voiton, koska oikean pituinen sattui löytymään pohjattomasta ompelutarvikelaatikosta, eikä just sillä hetkellä hotsittanu ruveta ompelemaan neppareita kiinni. Hyvä tuli. Vuoria en katsonut laukun tarvitsevan, se on kolmella langalla virkattuna erittäin tukeva ja tiivis.

Taimi kuuluu muuten miun suosikkikuoseihin, meiltä löytyy sitä vähän joka puolelta...


Mutta ne kuutiot. Näettekö niitä missään?

En miekään.

Entä jos ottais pikkasen epäselvän kuvan kaukaa?


Ei auta.

Kuutiottomuus ei ole Molla Millsin ohjeen syytä, eikä se myöskään johdu siitä että valitsin värien paikan poiketen suositellusta. Vasta näitä kuvia plärätessä tajusin, miksi en vaan hahmota kuutioita tuossa kuviossa: sehän on koko kuvio ihan metsässä!

Aloitin laukun kurssilla, virkkasin noin 5 cm, purin pois ja aloitin kotona uudestaan, koska halusin vaihtaa koukun isompaan ja virkata laukkuun pohjan. Ilmeisesti olin kuvitellut osaavani kuutiokuvion kuin vettä vaan ja heittänyt ohjeen mäkeen, koska kuviontoistoistahan puuttuu puolet (eikä ohjetta enää löydy mistään)! Noiden valkoisten "kuution kansien" pitäisi olla joka toisella toistolla puoli askelta sivussa, jotta kuutioiden sivut pääsisivät muodostumaan. Nyt kuviointi on lähinnä epämääräisiä vinoneliöitä.

Uskokaa tai älkää, silti laukku on miusta aika kiva. Cataniaa löytyy pohjattomasta lankalaatikosta niin paljon, että voisin seuraavaksi virkata vaikka reilumman kesäkassin! Oisko vaikka pallokuvioinen, se ei varmaan olis liian haasteellinen tälle mie-mitään-ohjeita-tarvi -neulojalle!


Molla Mills on tänäkin kesänä tulossa Jyväskylän neulefestareille kurssittamaan, ja ainakin pari päivää sitten hänen molemmilla kursseillaan oli vielä paikkoja jäljellä. Suosittelen lämpimästi, Molla on iloinen ja välitön tyyppi! Mie onnistuin saamaan paikat Joji Locatellin paidansuunnittelukurssilta ja Nancy Marchantin edistyneiden briossikurssilta. Mahtava heinäkuinen viikonloppu siis tiedossa!


Viimeinen epätoivoinen yritys kuutioiden löytämiseksi, jos ottais kuvan kaukaa ja tarkentais manuaalina sumeaksi?


Joo ei.

22 kommenttia:

  1. Ei voi yrityksen puutteesta moittia. 😂 Mutta vaikka kuinka siristelen, en mäkään saanut näitä näyttämään miltään kuution tyyppisiltä. Mutta et suinkaan ole ainoa viimetippabloggaaja: mähän just vasta neuloin ja bloggasin sen Veeran festarihuivin. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie oon siristelly sieltä syksystä lähtien ja vasta nyt arvoituksen ratkaisin, vähän wtf-olo 😂 Ja hei en oo alottanutkaan festarihuivia, aattelin jos sit heinäkuuks?

      Poista
    2. Festarit ne on tänkin vuoden festarit.

      Poista
  2. Tässä on kyllä niin hieno kuviointi, että ei kukaan arvaisi, että sen olisi pitänyt olla jotain muuta! Mä haluaisin tehdä tän muotoisen laukun myös, mutta pelkään, tai siis tiedän, että se olisi aina niin täynnä roinaa, että ei sitä yläosaa saisi oikeasti taitettua tuollaiseksi läpäksi koskaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, just tätä hainkin! Mietin että kehtaako tätä edes käyttää, kun porukka kattoo että eikö se osaa edes kuutioita virkata :D

      Saa nähdä miten tää pussukka miun käytössä toimii, täytyy pidättäytyä tunkemasta sinne muuta kuin ne tärkeimmät!

      Poista
  3. Ihana kassi <3 Hmmm... Lestäisköhän mun kädet testata kirjovirkkausta. Olis aika ihana kesäkassi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miusta tää ei ollut ollenkaan raskasta. Tiivis ja timmi pinta tulee rennomminkin, kun niitä kahta lankaa kuljetetaan virkkuun sisällä kun eivät ole käytössä. Jos olis vaan yksi lanka niin pitäis virkata paljon tiukempaa saadakseen yhtä tukevan kassin!

      Poista
  4. Hauska kassihan. (: Jos et ois kertonu, ois luullu että ihan tarkoituksella on tehty kuvio, tosi kiva noin!

    VastaaPoista
  5. Ei siinä tosiaan kuutioita näy, mutta on tuokin kivan näköinen kuvio.

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva kassi ja hieno kuviointi. :) Mä niin ymmärrän ylpeyden pienestä ompelutyöstä! Hihna on oikeesti tosi siisti.

    VastaaPoista
  7. Olipas pohjattoman hauskasti kirjoitettu kuvaus :,D

    Eipä niitä kuutioita osaa kukaan asiaan vihkiytymätön tuosta kassista etsiä. Hieno on noinkin, hyvät värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taidan ottaakin sen linjan, että kuvio on itse suunniteltu jos joku kysyy :DD

      Poista
  8. Hyvältä näyttää, vaikkei ollutkaan niin kuin piti.

    VastaaPoista
  9. Kiitos tästä! Mulla on ollut huono päivä, tuntuu hyvälle nauraa ääneen, ihana postaus.:D Ja hei, minäkin ilmoittauduin jollekin niistä Jojin paitakursseista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukava olla avuksi ;)

      Mie tuun sille suunnittelukurssille jossa opiskellaan mm. kokosarjoitusta, se on perjantaina heti aamusta. Onko sama kurssi ku siulla?

      Poista
  10. Olisipa ollut aika tylsää, jos kaikki olisi mennyt ihan nappiin! Kertakaikkisen mainio kassi! :D

    VastaaPoista
  11. Tyylikäs laukku. Olen metsästänyt tuon mallista laukkua kirppareilta turhaan, pitääpä tehdä itse. Ompelitko vetoketjun käsin vai mahtuiko virkkaus ompelukoneeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin mahtui ompelukoneeseen, miulla on Bernina joka ompelee vaikka kuusinkertaista tekonahkaa (on testattu :D). Vähän vääntelemistä ja kääntelemistähän siinä oli valmiiseen laukkuun kiinnittää, mutta ihan siististihän tuo onnistui :)

      Poista
  12. Hieno se on =) Viis siitä et piti olla jotain muuta sillä siinä on siun ite sommittelema kuvio! Ja tuo hihna on hieno! Mie oo vieläkin hirveen ylpee viime vuoden retriittiin tekemästäni avainkaulanauhasta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)