keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Bambubolero

Äitini tilasi keveän pitsireunaisen boleron syntymäpäivälahjakseen ja osti langatkin valmiiksi. Neulomisen aloitin jo huhtikuussa ja vihdoin juhannuksen aikaan luovutin boleron uudelle omistajalleen.


Kesäbolero
Malli: Novita kevät 2008 (jos en väärin muista)
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo 70 % bambua 30 % puuvillaa
Menekki: noin 350 g kokoon L
Puikot: bambupyörö 4 mm, pitseihin koukku 3,5 mm.


Boleron malli oli hyvin yksinkertainen: Ensin neulotaan tunturineuletta (toisella puolella kaikki silmukat oikein, toisella 1 o 1 n) suorakaiteen muotoinen pala, sitten ommellaan vähän sivusaumoja ja viimeeksi virkataan pitsit kaikkiin reunuksiin. Tätä olikin suorastaan tylsä tikutella, siksi varmaan valmistumiseenkin meni niin kauan. Tein pitseistä äitin toivomuksesta hieman leveämmät kuin ohjeessa.

Blend Bamboo oli kyllä pettymys. Jo ensimmäisessä kerässä oli neljä solmua. Siis neljä! Muistakin keristä solmuja löytyi melkein jokaisesta, pääteltäviä langanpäitä tuli siis ihan liikaa miun makuun. Pitäisi lähettää Hjertegarnille tulikivenkatkuinen palaute... Solmuja lukuun ottamatta lanka on kaunis ja sileä neuloa.


***
Pieni perheemme vietti Juhannuksen miun isovanhempien mökillä Suomussalmen Löytösessä. (Hienot neulekuvaustaustat, eikö?) Nyt olemme Oulussa, ja huomenna miun on määrä lähteä itsekseni junalla kohti Helsinkiä, ja sieltä sitten lentokoneella illansuussa Saksaan Düsseldorfiin. Mies lähti näet sunnuntaina kolmeksi viikoksi työmatkalle Aacheniin, jonne miekin nyt pääsen sitten käymään neljäksi yöksi! En oo käyny missään Tallinnaa kauempana miesmuistiin, oon odottanut tätä matkaa innoissani viikkokausia. Etukäteen on jo tietenkin otettu selvää paikallisista lankakaupoista ;) En kyllä ole ollut ikinä niin pitkään erossa Liljasta, tulee varmaan kauhee ikävä.

Loppukevennyksenä Liljan ja valtava katiskalla pyydystetty Juhannushauki!


8 kommenttia:

 1. No onpa sulle sattunut solmuja! Mulla ei tullut punaisessa langassa yhtään vastaan ja kolmisen kerää käytin kuopuksen mekkoon.
  Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana asuste, pitsireunus on sievä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis neule ja taas aivan ylisöpö taapero :). Toivottavasti on kiva matka Saksaan! Olitko viel tulos ens viikon alussa Lpr vai miten?

  VastaaPoista
 4. Kivahan tuosta tuli vaikka tylsä olisikin ollut neuloa. Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 5. Oikein mukavaa matkaa sinulle. Kyllä se pikkulikka pärjää kunhan sinä pärjäät ikävältä!

  VastaaPoista
 6. Upea bolero!
  Minullakaan ei ollut solmun solmua muistaakseni, kun neuloin vauvan myssyn ja tossut. Sulla on sattunut huono tuuri.

  VastaaPoista
 7. Vaalea Kevät (Allergiavaihto)5. helmikuuta 2013 klo 12.22

  Voi surkeus tuon langan solmujen kanssa! Mä oon surullinen sun puolestas.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)