perjantai 18. kesäkuuta 2010

Paraatimekko

Vihdoin sain sen valmiiksi! Olisi luullut valmistuvan hivenen nopeammin, niin pieni ja yksinkertainen ompelus... Kaavat piirsin ja kankaan leikkasin huhtikuussa, ompelin mekon kasaan toukokuussa ja viimeistelin sen nyt kesäkuussa.


Paraatimekko
Kaavat: itse piirretyt
Kangas: Marimekon "Paraati", 100 % puuvillaa
Koko: suunnilleen 98 cm


Ostin muutama vuosi sitten reilun metrin palan tätä Paraati-kangasta Marimekon alennuslaarista. Se on toiminut aiemmin verhokappana, mutta majaillut viimeisen vuoden kangaskorissani. Keväällä miuhun iski tarve ommella Liljalle liivihame, ja kaivoin raitakankaan esille.

Piirsin itse kaavat ja kävin toimeen. Kangas ei kyllä ollut ihan parasta Marilaatua, nuo raidat nimittäin kiertävät ihan miten sattuu. Oli siis hieman haastetta kohdistaa ne sivusaumoissa paikoilleen... En tiedä miksi mekon valmistumiseen meni näin mahdottoman kauan, into taisi lopahtaa välissä moneen kertaan ja hameentekele makaili projektipöydällä viikkojakin koskemattomana.


Hihansuut, pääntie ja helma on huoliteltu valkoisella vinokantilla. Tästä kaupungista ei löytynyt tarpeen tullen tarpeeksi pieniä nuijittavia neppareita, joten ompelin yksinkertaisesti tarran vasemmalle olalle pukemista helpottamaan. Lopuksi ompelin vielä mekon koristukseksi pienen taskun, senkin reunustin valkoisella kanttinauhalla.

Liivihame on käyttäjälleen vielä hieman väljä, sopinee ylle paremmin syksyllä vaikka trikoopaidan päälle. Ja mahtuu kyllä varmasti vielä ensi kesänäkin.

13 kommenttia:

 1. Ihana mekko ja voi miten soma tyttö! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan tosi ihana mekko. Sopii Liljalle kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulla, yllätyksekseni jälleen.. Pakko myöntää, etten ollut lukenut blogiasi hetkeen, joten vasta "vanhan" blogisi MIE-kuvan jälkeen osasin yhdistää.. Ja kyllä, auton takapenkissä riittää puuhaa, taitaa venyä samoin kuin sinun essu-mekkosi (mikä on muuten hurmaava)..

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko ja niin suloinen tyttö! =)

  VastaaPoista
 5. Mekon omistaja näyttää tyytväiseltä kivan pirteään kesämekkoonsa =o) T:Hanna

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana! Sopii mainiosti suloiselle tytölle :D

  VastaaPoista
 7. Onpas suloinen mekko! Tytön on varmaan kiva temmeltää raitamekossa :)

  VastaaPoista
 8. Vaalea Kevät (Allergiavaihto)5. helmikuuta 2013 klo 12.14

  Hieno on mekko.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)