tiistai 15. kesäkuuta 2010

Grace Lace

Kalliokukkanen? Ei, vaan miun uusi kesämyssy!


Silkkinen kesäbaskeri
Malli: Grace Lace Beret by Elisabeth Eisenstein
Lanka: BC Garn Soft Silk, 100 % bourettesilkkiä
Menekki: tasan 50 g
Puikot: 3,5 & 4 mm

Lumoavasta Langasta pari viikkoa sitten ostamani upean pehmoinen Soft Silk-vyyhti muotoutui kesämyssyksi. Ainakin tänä kesänä on ollut sen verran viileää että tämä tuli jo tarpeeseen, ei sitä ihan kehtaa sentään villapipo päässä kulkea vaikka korvia paleltaakin!

Neuloin ensimmäistä kertaa elämässäni silkkiä, vaikka ei tätä kyllä silkiksi arvaisi jos ei vyötettä katsoisi. Villaan tottuneet sormeni onnistuivat katkaisemaan langan resorin kolmannella kerroksella, jonka jälkeen käsittelin sitä huomattavasti hellävaraisemmin. Myöskään aloitusta virkattuun ketjuun en ollut tehnyt ennen. Ihan nätti aloitusreuna siitä tuli, mutta ei kyllä mennyt luomistapana miun suosikkilistan kärkeen.

Grace Lace oli mukava neuloa, helpon mallikerran oppi nopeasti ulkoa. Mie tosin neuloin sen ohjeen ehdottaman kolmen toiston lisäksi vielä kaksi lisää, satun näet omistamaan ison pään ja suuren määrän tukkaa.


Koin pienoisen järkytyksen pingotuksen yhteydessä: märkä baskeri haisi järkyttävän pahalta, savuiselta huonolla tavalla. Kuin roskarovio tai palava muovi. Ehdin jo kauhistua pilanneeni koko myssyn, mutta kuivuttuaan se tuoksui jälleen miedosti kukkasille. Pitää siis muistaa sateen sattuessa ottaa päähän jotain muuta :D

Taisin ikävä kyllä pingottaa turhan innokkaasti, resorista tuli vähän lörppö ja näin ollen baskerin ympärysmitta on liian suuri. Kiristystoimenpiteitä seuraa...

11 kommenttia:

 1. Kaunis pitsimalli, sopii tuohon väriin ja päähän ;)

  VastaaPoista
 2. Hieno myssy :) Ja onnea uuteen blogikotiin!

  VastaaPoista
 3. Kiva baskeri. Kaunis väri.
  Onnea uudelle blogille ja mukavaa kesänjatkoa! Toivotaan,että ne aurinkoiset ja lämpimät päivätkin vielä tulevat!

  VastaaPoista
 4. Kiva malli ja ihana väri =o) t:Hanna

  VastaaPoista
 5. Ihana! Jos mulla ois noin hieno päähine, käyttäisin sitä aina. =) Kauniit uudet sivut. Minäkin olen harkinnut muuttoa, olisi alunperinkin pitänyt perustaa blogi tänne.

  VastaaPoista
 6. Niin on sievä myssy, että kyllä se kukkkasestakin kävisi.

  VastaaPoista
 7. Vaalea Kevät (Allergiavaihto)5. helmikuuta 2013 klo 12.12

  Hieno on myssy! Tosi hieno. Taidat pitää violetista. Minulla kyllä olisi vaaleanpunaista, vaan ei noin vaaleaa violettia. Tai oli kyllä, mutta nyt se on yhden tyttösen liivissä neulottuna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)