maanantai 27. joulukuuta 2010

Talven rinsessa ja muita joululahjoja

Joulunpyhät vietettiin Villaviidakossa varsin onnistuneesti, nyt vuorossa joululahjojen esittelyä:

Lumirinsessa

Malli: Rinsessa-myssy, Ulla 03/08
Lanka: BC Garn Lucca valkoisena
Menekki: 61 grammaa
Puikot: Knit Pro pyörö 4 mm

Ihastuin rinsessa-mallineuleeseen kun neuloin itselleni syksyllä kaulurin. Myssystäkin tuli samalla ohjeella kerrassaan suloinen, kun tikuttelin sellaisen mummolleni joululahjaksi. Lankana loistava Lucca, ohjeen lankaa reilusti paksumpi, joten silmukkamäärän laskin uudelleen. Vois neuloa itelle samanlaisen...

Joulusukat

Malli: Perussukka
Lanka: 7 veljestä viininpunainen ja vaalea harmaa
Menekki: jotain 80 g, koko 42-43
Puikot: Knit Pro sukkikset 3,75 mm

Vaarille kotisukat vuodenaikaan sopivalla värityksellä. 52 silmukkaa, kantapää lyhennetyin kerroksin, muutama raita & sädekavennus. Hyvät tuli :)

Miunkin paketeista kuoriutui kerrassaan mainioita joululahjoja, oon kai ollut kiltisti tänä vuonna ;) Katsokaa vaikka näitä inspiroivia neulekirjoja!

Mummolta sain Pitsihuivit Neuloen -kirjan, mahdoton määrä kauniita malleja! Kaksi muuta, englanninkielistä neulekirjaa miulle lahjoitti valveutunut pikkuveljeni joka ilmeisesti seuraa neuleblogimaailmaa, kun osasi valita tuon Brave New Knitsin :D Upea kirja täynnä kauniita (ja osa melko haastavia) neuleita, joiden suunnittelijat ovat kaikki tunnettuja neulebloggaajia. Mukana mm. Mari Muinonen ja Ysolda Teague. Myös Ohio Knitting Millsin kirja on mielenkiintoinen aikamatka amerikkalaiseen neulehistoriaan. Se sisältää neulemalleja 40-, 50-, 60-, ja 70-luvuilta, joiden ohjeet on sovellettu nykylangoille. Nyt riittää taas ohjeita!

6 kommenttia:

 1. Valtavan ihania paketteja olet sekä saanut itse että tehnyt. Tänään lähti sinua kohti myös viimeinen SNY-paketti.. Toivottavasti se on mieluinen. On ollut hauska SNY-syksy :)

  VastaaPoista
 2. Oikein kaunis myssy! Ja kivoja kirjoja olet saanut. =)

  VastaaPoista
 3. Ihania lahjoja, puolin ja toisin :D

  VastaaPoista
 4. Toivotan Sinulle Onnellista Uutta Vuotta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)