perjantai 17. joulukuuta 2010

Yhden illan sukat

Olen ainakin kerran aiemmin syksyllä maininnut Kuopiossa pyörivästä Joulusukat 2010 -projektista, jossa tänä vuonna kerättiin sukkia ja muitakin neuleita vähävaraisille. Sukkia saatiin kasaan mahtava määrä, 607 paria! Ne jaettiin ruokajakelun yhteydessä Männistön koululla tämän viikon tiistaina ja perjantaina. Mie olin projektissa mukana neulomassa, ja hakemassa keräyspisteistä sukkia talteen. Olin myös jakamassa sukkia neljän muun vapaaehtoisen kanssa.

Tiistaina kävi nopeasti ilmi, että lasten sukkia tulisi jäämään yli kymmeniä pareja, kun taas miesten sukat loppuivat kesken, viimeiset jäivät ilman. Tämä suretti miuta sen verran että tartuin eilen iltapäivällä sukkapuikkoihin, neuloin vähän kotona, vähän neuletapaamisessa ja illalla kotisohvalla, ennen puoltayötä oli valmista.

Army green

Malli: Perussukka á la mie
Lanka: Novita Isoveli, armeijanvihreä
Menekki: isoon miesten kokoon 130 g
Puikot: Bambusukkikset 5 mm

Melkein samanlaiset kuin aikaisemmat, samaan keräykseen jo syksyllä neulomani sukat. 1o 1 n -joustetta, taviskantapää, sädekavennus. Kokoluokkaa 43-45. Saipahan ainakin yksi iso mies jalkansa lämpimiksi.

Vielä pari kuvaa jakotilaisuudesta. Sukkavuori:

Mie freesinä, valmiina koitokseen:

Jakaminen oli aika hektistä hommaa, sopiva pari piti löytää kiireesti kun ihmiset piti saada äkkiä pois seuraavien alta. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, ja sadat sukkaparit löysivät uudet onnelliset omistajat :)

5 kommenttia:

 1. Hieno homma. Jokaiselle tuli varmasti lämmin joulumieli.

  VastaaPoista
 2. Kiitos postauksesta! Ja ennen kaikkea mukana olosta. Ihan mahtavaa, kun jaksoit neuloa vielä nuo vikat sukat, niitä riitti MELKEIN kaikille miehille. Paremmin kuin tiistaina.

  VastaaPoista
 3. Olet ihana. Tuo jos mikä on joulumieltä.

  VastaaPoista
 4. Nopsa olet ollut ja mukana mieltälämmittävässä kampanjassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)