lauantai 10. syyskuuta 2011

Hahtuvahaaveet

Sukkasatoilu jatkuu, 2. viikkolaskentaan sain valmiiksi yhdet jalanlämmittimet. Tämä yhden parin viikkotahti ois aika hyvä, saispas tätä pidettyä yllä.

Tällaiset jytkyt...


...neljänkympin pesu kutisti pikkuisiksi!


Liljanlämmittimet

Lanka: varsiin seiskaveikkaa ja jalkateriin Pirtin kaksisäikeistä hahtuvaa
Menekki: 69 g (josta seiskaveikkaa 22 g)
Puikot: varsissa 3,75 mm, jalkaterässä 5 mm

Tämä villatöppösmalli on odotellut kirjanmerkeissäni jo vuoden. Nyt kun syksyn tullen vanhan talon lattiat alkavat taas uhkaavasti viiletä, oli otollinen hetki ottaa töppöset puikoille. Ohje on vauvalle, ja katsoinkin siitä oikeastaan vain periaatteen, tossujen rakennehan on hyvin yksinkertainen. Aika valtavat ne olivat ennen pesukoneeseen menoa, ja hyvin pulleat myös sieltä ulos tullessaan. Kuin ihmeen kaupalla ne kuitenkin sopivat kohteelleen kuin valetut. Meillä vallitsee sanaton yhteisymmärrys uskollisen pesukoneeni kanssa! Ja hahtuva huopuu kyllä kauniimmin kuin mikään lanka.


Teen seuraavaksi itselleni samanlaiset. Viime talven tossut palvelivat hyvin mutta kuluivat puhki juuri kun viimeiset lumet sulivat pihasta. Saa nähdä onnistuuko aikuisten kokoiset töppöset yhtä hyvin kuin nämä. Varret neuloin jo alkuviikosta koulumatkalla, itse värjätystä langasta <3


Lähipäivinä luvassa jotain ihan muuta kuin sukkia...

29 kommenttia:

 1. Ensimmäisessä kuvassa näyttää lavat aivan järkyttävän suurilta, mutta huovutuksen jälkeen pienissä jaloissa todella suloisilta. Hienot!

  VastaaPoista
 2. Perunalaarista bongasin blogisi. Aivan ihanat nämä töppöset. Pitääpä laittaa korvantaakse, josko saisin meidänkin neideille tämäntyyliset jossain vaiheessa tehtyä. Varren lanka on muuten tosi kaunista, itsekin tein juuri pikkusukat samasta langasta ;)

  VastaaPoista
 3. Just tuollaisia töppösiä olen itsekin miettinyt tehdä,itselle ja pojalle :)varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat töppöset! Toivottavasti seuraavistakin tulee yhtä onnistuneet.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan suloiset töppöset! Tuollaisia pitää kokeilla!

  VastaaPoista
 6. Myös minä bongasin perunalaarista sun blogin! Heti seuraavaksi on tehtävä parit tällaiset! Harmi, ettei minulla ole tuota Pirtin hahtuvaa. Mitä luulet, voisiko sen tilalla käyttää Novitan Huopasta ja miten ohjetta pitäisi sille muutella? Ihana olisi tehdä myös itselleni tuollaiset. Maatalossa kun mekin asumme niin talvella lattiat ovat melko vilpoiset.

  VastaaPoista
 7. Olen täysin samaa mieltä hahtuvan ylivoimaisuudesta huovutuksessa, mistään muusta ei tule niin tasaista ja pehmoista. Mullakin on aika hyvä karma oman pesukoneen ja huovutuksen kanssa :-). Ihanat töppöset, alkoi tehdä mieli samantyyppisiä itsellekin!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista :)

  Gabri: kyllä varmasti Huopasestakin saisi pätevät tossut aikaiseksi, mutta ohjeen silmukkamääriä pitäisi varmasti muuttaa langan huopumisominaisuuksia vatsaaviksi. Hahtuva kun ei varsinaisesti ole lankaa kun se on kehräämätöntä, kun taas Huopasessa on kierrettä. Ja miun kokemuksen mukaan Huopanen huopuu aika jytyksi, kun taas hahtuva kutistuu paljon mutta siitä ei tule tönkköä :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat tossukat :-) Pitääpä laitta ohje korvantaakse.

  VastaaPoista
 10. Tämä tarkoittaa sitä, että mä meen netistä etsimään, mistä saan kätevimmin tänne keskelle ei mitään tuota hahtuvaa! :) Oliko sulla hahtuvakiekko vai ihan vyyhti käytössä? Onko kenelläkään paikkaa suositella, mistä tuota hahtuvaa kannattaisi tilailla? Huopasesta olen tehnyt tumppuja ja niistä tosiaan tulee melko jämyt.

  VastaaPoista
 11. Gabri: kiekoilla tuota hahtuvaa yleensä myydään, en ole missään vyyhdillä nähnytkään. Se on niin haurasta ettei varmaan kestäisi. Pirtin kaksisäikeinen hahtuva on parasta, googlettamalla löytyy varmasti useampikin nettikauppa mistä sitä saa tilattua minne vaan :)

  VastaaPoista
 12. Tosi ihanat töppöset. Ja tykkään tuosta sun itsevärjäämästä, tulee mustikat ja mansikat mieleen... :) Vitsi kun missasin sukkasadon!

  VastaaPoista
 13. Täälläkin sukkia! Nopea blogikierros osoittaa, että kaikki tekevät nyt niitä! Pitikö sitä ruveta itsekkin...

  VastaaPoista
 14. Olipa aivan pakko kommentoida, kun itsekin koillis-savolainen olen :) nämä töppöset olinkin nähnyt jo joskus aiemmin, mutta nyt pitää ihan oikeasti lähteä etsimään oma hahtuvakiekon loppu ja alkaa neuloa. Näille olisi nimittäin oikeasti jo käyttöä! Kivan näköiset neulomasi töppöset ja varmasti lämpimät! Vierailin ensimmäistä kertaa, mutta palaan varmasti vielä toistekin :)

  VastaaPoista
 15. Ne oli ihan jänskät "messut". Olin paikalla ehkä tunnin, mut paransin ison osan ajasta maailmaa tuttujen kanssa ja toisaalta tuhlasin rahaa myös tehokkaasti. :D hirveen vähän ihmisiä, mutta sain ne mitä tarttesin. :)

  Ihanat nuo Liljan tossukat, luulen et tollasilla ois mein porukoillakin hyvä hipsutella. Täällä niitä tuskin tarttee, ku villasukkiakin tarvii kaivella vasta marraskuussa, eikä edes ensimmäisinä päivinä...

  VastaaPoista
 16. Liljan tossuista tuli aivan ihanat!! Pitäis kyllä yrittää vääntää myös itsellekin =o)

  VastaaPoista
 17. Liljan töppöset on ihan överisöpöt!

  Kyl mie luulen et miulta irtoo jotain neulejuttuakin nyt syksyn aikana, heitin näet eilen porukat lentokentälle ja kotiintulomatkalla pysähdyin Korian ABC:llä inspiroitumassa Novitan tuotemyyntipuolella :D

  VastaaPoista
 18. Voi miten söpöt villatöppöset!

  VastaaPoista
 19. Mahtavat töppöset, varmasti ihanan lämpimät! Hienosti sait koon osutettua kohdilleen. Nuo on varmasti melko kestävätkin.

  VastaaPoista
 20. Uteliaisuuttani ja laiskuuttani kysyn, että paljonko sulla oli silmukoita noissa Liljanlämmittimissä? Ja muistatko yhtään miten pitkät terät olivat ennen huovutusta?

  VastaaPoista
 21. Nämä on suunnattoman suloiset, kuten myös joulunpunaiset aikuisten versiotkin. <3

  VastaaPoista
 22. Tää on jo kuultu, mutta noi on hirmu söpöt töppöset <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)