perjantai 30. syyskuuta 2011

Syyskuussa syntyneet

Aaahh, syksy <3

Ulkona paistaa syyskuun viimeisen päivän kirkas aurinko, pihanurmikolle ja liiterin katolle sataa kirkkaankeltaisia lehtiä. Värjäyskattila porisee hellalla, kädessä höyryää kahvimuki ja sohvalla odottaa kuohkean villava säärystinneule.

Syyskuussa puikoiltani syntyi Sukkasadon ansiosta enimmäkseen jalanlämmittimiä: kolmet sukat, kahdet tossut, myssy, kauluri ja liivi. Lankaa kului näihin yhteensä 780 grammaa, ohhoh! Uusia keriä ja vyyhtejä tänne on kotiutunut luvattoman paljon, en ole enää laskuissa mukana! Kuten vanha kansa sanoo, lankaa ei voi koskaan olla liikaa.

Lokakuussa aion neuloa vielä jokuset sukat, ja selättää sitten akuutin pipo- ja lapaspulan. Osallistun myös erääseen melko kaheliin haasteeseen, siitä lisää myöhemmin ;)

Yksi pikkuneule on näköjään vielä esittelemättä:


Kutittamaton

Malli: Villaviidakko design (eli ihan oma :D)
Lanka: Drops Merino Extra Fine (100% superwash merinoa) pinkkinä
Menekki: 46 grammaa, koko taaperolle
Puikot: Bambusukkikset 4 mm

Kauluri tilaustyönä nettitutun tyttöselle. Sataprosenttinen superwash-merino ei varmasti kutita atoopikkoa, pitäis siis varmaan tehdä itellekin vastaava. Ahdistaa kun monet kivat huivit on jääneet käyttämättä kun en pysty kaulan iholla pitämään muuta kun puuvillaa, ja jotkut alpakkalangat on myös ok. Tätä lankaa en ollut ennen neulonut (hain Kujeesta, lähilankakaupastani, alle 20 km matkaa kiemuraista hiekkatietä) ja se vaikutti vallan mainiolta: edullista, superpehmeää ja paljon värejä. 

Malli on omasta päästä, sain tulevan käyttäjän mitat ja mallailin neuletta myös Liljalle, joka on kyllä melko lailla jykevämpi kuin kaulurin nykyinen omistaja. Lähetin pehmeän paketin matkaan maanantaina, ja sain palautetta että se on juuri sopiva :) 

Kuvassa pupu esittelee kauluria, koska sen emäntä ei suostunut vetäisemään asustetta päälleen edes yhden kuvan ajaksi. En siis aio tehdä omaa versiota hyvän päälle ymmärtämättömälle perilliselleni!

P.s. Kiinnostaisko ketään kaulurin ohje? Tämä koko sopisi kaikille joiden pää on ympärykseltään alle 52 cm, eli suurimmalle osalle taaperoista ja leikki-ikäisistä.

10 kommenttia:

 1. Juu, kyllä kiinnostaa ohje. Täällä olisi pari tenavaa, joille koko olisi juuri sopiva :) Tuo väri on muuten todella herkullinen.

  VastaaPoista
 2. Täällä myös yksi syksy-ihminen :) Ihanaa ulkoilla, kun ei ole kamala hiki koko ajan päällä, sauna ja teekin maistuu taas pitkästä aikaa.

  Kauluriohje kiinnostaa myös, pitemmän aikaa ollut mielessä, että pitäisi isommalle ipanalle sellainen tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kauluri, tee ihmeessä ohje, kaulureita ei voi koskaan olla lapsilla liikaa :D Langasta oon kyllä samaa mieltä, että ihan parasta. Tällä pitäisi täyttää varastoja, jos en olisi lakossa :)

  VastaaPoista
 4. Juu, juu ja hep hep. Kiinnostaa! Tarttis tehdä yksi tollanen taaperoinen, toinen koululainen ja kolmas ihan iso immeinen. Se taaperon ohje auttaisi varmasti hyvin alkuun.

  Niin, ja siis tosi kivan näköinen tuo kauluri. Siksi täällä kai niin hanakasti ohjeen perään huutelen, ettei tarvitsisi vaivata omia aivonystyröitä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kiinnostaa ohje, vaikuttaa varsin näppärältä. :)

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen kauluri ja ohjekin kiinnostaisi... Lanka on ehdoton suosikkini ja minä kutian yleensä älyttömästi mutta extra fine merino ei kutita yhtään =)

  VastaaPoista
 7. Ohjeelle olisi käyttöä täälläkin. Tuota lankaa löytyy lähilankakaupasta ja värikin on näköään valittu valmiiksi. :)

  VastaaPoista
 8. Ohje kiinnostaisi kovasti :) Mulle jäi sopivasti tuota lankaakin jäljelle, kun tein tytölle pipon. Sopisi siis kaulari settiin :)

  Niin ja sä voitit arvonnan mun blogissani! :) Laitoin sulle sähköpostia aiheesta, toivottavasti se tuli perille.

  VastaaPoista
 9. Kaulurin ohje kiinnostaisi minuakin :) Kummipojalle tuo olisi varsin sopiva joulu- tai muuten vaan-lahja.

  VastaaPoista
 10. Joo'o, ei kelvanneet. Ja mie kun aattelin et noita se ei sit ainakaan hävittäis! :D Voi olla, että hää löytää ne joululahjapaketistaan joka tapauksessa. Mieli on saattanu matkalla muuttua, eikä se edes enää muista, että tollasia lapasia sille oon tarjonnu. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)